+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

SAD EXPRESS – od obale do obale

NEW YORK • PHILADELPHIA • WASHINGTON  D.C. • LAS VEGAS • LOS ANGELES • SAN DIEGO

Provedite 11 nezaboravnih dana i iskusite sve najbolje što SAD ima za ponuditi.

Prošećite Manhattanom i popijte piće na krovu nebodera. Probajte najbolji američki sendvič u Philadelphiji. Slikajte se ispred Bijele kuće u Washingtonu. Okušajte sreću u kockarnicama Las Vegasa. Zavirite u ponor veličanstvenog Grand Canyona. Doživite filmsku čaroliju Hollywooda. Odmorite uz koktel na plažama San Diega u sunčanoj Kaliforniji.

Ovo putovanje jedinstvena je prilika jer jedini nudimo posjet istočnoj i zapadnoj obali SAD-a u samo jednom putovanju života!

11 dana / 9 noćenja  —  Avionom iz Zagreba

Datum putovanja:
04.10. - 14.10.2018.

Program putovanja

1.dan, ZAGREB – NEW YORK

Sastanak sudionika putovanja 2 sata prije polijetanja u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Let preko jedne od europskih zračnih luka  i dolazak u New York u večernjim satima. Transfer do  grada i noćenje u hotelu na Manhattanu.

2. dan, NEW YORK

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Manhattana: Central Park, Peta avenija - najelegantnija ulica prepuna ekskluzivnih trgovina i hotela, zloglasni Drumpf Tower, mogućnost odlaska na vrh Rockefeller centra (Top of the Rock) odakle se pruža pogled na cijeli New York, Times Square sa svojim neonskim svjetlima i video zidovima, Art déco arhitektura i slavne zgrade Chrysler i Empire State, Ground Zero, poprište terorističkog napada 9/11 i memorijalni centar WTC-a, Wall Street, financijsko središte svijeta. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti; predlažemo izlazak u jedan od poznatih njujorških rooftop barova. Noćenje.

3. dan, NEW YORK

Doručak. Dan rezerviran za slobodno vrijeme i vlastite programe. Preporučamo panoramsku vožnju trajektom do Staten Islanda uz pogled na Manhattan i Kip slobode, vožnju podzemnom željeznicom u Brooklyn i posjet pivovari Brooklyn Brewery, prvoj velikoj craft pivovari u svijetu ili posjet jednom od brojnih njujorških muzeja, kao što su Gugenheim, MoMa ili Metropolitan.  Noćenje.

4. dan, NEW YORK – PHILADELPHIA – WASHINGTON

D.C.Doručak. Odlazak iz New Yorka u jutarnjim satima i vožnja autobusom do Philadelphije. Po dolasku, posjet Independence Hallu i razgled znamenitosti vezanih za Američku revoluciju, budući da je SAD svoju nezavisnost zaradio upravo u Philadelphiji 1776. godine. Šetnja gradom do velike tržnice Reading Terminal Market i slobodno vrijeme za ručak: preporučamo DiNic’sov sendvič sa svinjetinom koji je proglašen najboljim sendvičem u SAD-u ili veliku ponudu svježe i organske hrane amiških ugostitelja. Šetnja do Magic Gardensa i najvećeg umjetničkog djela od mozaika na svijetu. Slijedi nastavak vožnje prema Washingtonu i po dolasku panoramska vožnja gradom:  Bijela kuća, Capitol Hill, National Mall, Washington Monument, Lincoln Memorial. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan, WASHINGTON D.C. – LAS VEGAS

Doručak. Prijepodne slobodno za vlastite programe. Preporučamo posjet jednom od mnogobrojnih Smithsonian muzeja od kojih su mnogi s besplatnim ulazom. Popodnevni let za Las Vegas. Smještaj u hotelu i noćenje.

6. dan, LAS VEGAS – GRAND CANYON – LAS VEGAS

Nakon doručka predlažemo odlazak na  cjelodnevni izlet (uz doplatu) u nacionalni park Grand Canyon, veličanstvenu prirodnu atrakciju koju je u krajolik savezne države Arizone urezala rijeka Colorado. Po povratku u Las Vegas, slobodno vrijeme za vlastite programe. Preporučamo posjet mnogobrojnim kockarnicama ili jednoj od poznatih predstava. Noćenje.

7. dan, LAS VEGAS

Dan za slobodne aktivnosti. Preporučamo šetnju as Vegas Stripom i posjet maštovitim atrakcijama i sadržajima kao što su Muzej mafije, Escape room ili C.S.I. iskustvo. Noćenje.

8. dan, LAS VEGAS – LOS ANGELES – SAN DIEGO

Nakon doručka, let za Los Angeles i cjelodnevni razgled grada: Hollywood, Kinesko kazalište i kazalište Kodak gdje se održava dodjela Oscara, Hollywoodska staza slavnih, Beverly Hills, Sunset Strip koji su najbogatiji dijelovi grada i često vrve slavnima, shopping ulica Rodeo Drive, glavna tržnica. Slijedi pauza za ručak (nije u cijeni aranžmana) i nastavak razgleda - Olvera Street i povijesna jezgra grada te China Town. Nastavak prema znamenitostima smještenim na Tihom oceanu: Marina Del Rey, Ribarsko selo i popularna plaža Venice Beach. Nastavak vožnje prema San Diegu. Po dolasku, smještaj i noćenje.

9. dan, SAN DIEGO

Nakon doručka, odlazak u razgled San Diega, jednog od najljepših gradova zapadne obale poznatog po blagoj klimi i prirodnim ljepotama. Vožnja obalom La Jolla, posjet starom gradu San Diegu i gradiću Coronado, poznatom po plažama i turizmu, stanka za ručak (nije uključen u cijenu). Nakon toga, posjet Balboa Parku i fakultativni izlet u famozni San Diego Zoološki vrt. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje.

10. dan, SAN DIEGO  - ZAGREB

Doručak. Pokret prema zračnoj luci LAX u Los Angelesu i let za Zagreb preko jedne od europskih zračnih luka.

11. dan, ZAGREB

Dolazak u Zagreb predviđen je u poslijepodnevnim satima. Kraj programa putovanja.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 18.990 kn

 • Ultra first minute (do 15.2.): 17.590 kn
 • First minute (do 28.2.): 17.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 3.980 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 5.500 kn

 Fakultativne doplate:

 • Broadway show 160 US$
 • Vožnja brodom do otoka Liberty   35 US$
 • Grand Canyon tura autobusom 120 US$
 • Grand Canyon helikopterom 390 US$
 • San Diego ZOO   58 US$

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi  na relaciji Zagreb – New York; Washington – Las Vegas; Las Vegas – Los Angeles; Los Angeles - Zagreb ,
 • noćenja u hotelima 3 i 4* u standard dvokrevetnim sobama na osnovi 9  noćenja s doručkom,
 • sve razglede prema programu,
 • lokalne vodiče na engleskom jeziku ili hrvatskom jeziku,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
 • prijevoz modernim klimatiziranim autobusima na destinaciji,
 • zakonsku jamčevinu, troškove organizacije, pripreme  i  prodaje.

Nije uključeno:

 • pristojbe u zračnim lukama  – obavezna doplata 3.980 kn  (podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte),
 • troškovi ishođenja američke  vize (160 US$),
 • napojnice,
 • dodatne obroke,
 • ulaznice za fakultativne sadržaje,
 • usluge koje nisu navedene u programu,
 • osiguranje od rizika otkaza,
 • putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji),
 • sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.
Korisne informacije

SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Službeno ime: Sjedinjene Američke Države
Geografski položaj: Sjeverna Amerika, graniči sa sjevernim Atlantskim oceanom i sjevernim Tihim oceanom, između Kanade i Meksika
Površina: 9.826.630 km2
Broj stanovnika: oko 313.218.000
Glavni grad: Washington, D.C.
Jezik: engleski
Religija: protestanti 52%, katolici 24%, mormoni 2%, židovi 1%, muslimani 1%, ostali 10%, ateisti 10%
Vremenska razlika: New York i Orlando: -6/-7 sati u odnosu na Hrvatsku; Las Vegas: -9/-10 sati u odnosu na Hrvatsku.
Novčana jedinica: američki dolar (USD), 1 USD = oko 7 kn
Kupovina: u Americi ćete naći ogromne shopping centre koje Amerikanci nazivaju shopping mall; otvoreni su svakim danom od 10 do 21 sat, a nedjeljom do 17 sati; američke veličine odjeće i obuće razlikuju se od onih europskih
Odjeća: udobna i lagana; za večernje sate potrebna je vesta ili jakna
Hrana: fast food dostupan je skoro u cijeloj Americi i vrlo je jeftin; sendviči su najuobičajeniji i dolaze u mnogo varijanti poput hamburgera, pečene govedine, piletine; pizza se prodaje posvuda; postoje i fast food restorani koji serviraju pečenu piletinu, meksički tacos, grčki gyros, kineska jela, japanski sushi, roštilj i mnoge regionalne specijalitete
Napon struje: 110V/120V (potreban je adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna; nije moguće posredovanje agencije
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +1
Korisna web stranica: www.usatourism.com; www.gohawaii.com; www.travelalaska.com
Klima: uglavnom umjerena kontinentalna, ali tropska na Havajima i Floridi, arktička na Aljasci, poluaridna u velikim nizinama zapadno od rijeke Mississippi i aridna u Great Basin (Velikom Bazenu); najtopliji i najsuši period na Havajima je od lipnja do listopada; iako je tamošnja klima tipična za tropska područja, temperature i vlažnost zraka manje su ekstremni nego u ostalim tropskim područjima zbog konstantnih vjetrova što pušu s istoka.

New York

Philadelphia

Washington D.C.

Las Vegas

Los Angeles

San Diego

Napomene

Kategorizacija hotela u SAD-u odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.
U slučaju promjene letova od strane aviokompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

VIZA: Potrebna!
Državljanima Republike Hrvatske potrebna je viza za ulazak u SAD. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili ambasadi zemlje u koju se putuje.

Napominjemo da se preko web stranice Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država http://zagreb.usembassy.gov/ trebate naručiti za termin predavanja aplikacijskih dokumenata za vizu! Informativna cijena vize: 160 USD
Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 50% cijene, a ostatak iznosa najkasnije 30  dan prije početka putovanja.

Cijena je rađena na bazi tečaja USD –EUR-HRK, na dan 20.1.2018. U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, putnici će biti obaviješteni o otkazu putovanja i to najmanje 15 dana prije polaska, odnosno do 11.04.2018. te 19.09.2018.

Minimum putnika: 10

Opći uvjeti: Za ovo putovanja vrijede opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih paket aranžmana turističke agencije Meridijan putovanja d.o.o.  Za ovo putovanja uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Croatia Osiguranja, Zagreb.

Odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 8, Zagreb, MB 1760408; OIB 92543185524; ID HR-AB-01-080469587