+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Salzburg, Bavarska i austrijska jezera

Nedaleka Austrija nudi bezbroj uzbudljivih mjesta, a gradić Hallstatt na istoimenom jezeru jedan je od zasigurno najljepših u Europi

3 dana / 2 noćenja — Autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja:
26.04.-28.04.2019.
17.05.-19.05.2019.
20.06.-22.06.2019.
06.10.-08.10.2019.

Hallstatt

 

>> Na Halštatskom jezeru (Hallstätter See) u regiji Salzkammergut, na putu koji vodi od Graza prema Salzburgu smjestio se gradić Hallstatt, koji godišnje posjeti nekoliko stotina tisuća turista, i to upravo zbog soli. Nekad “na kraju svijeta”, uz obale ledenjačkog jezera, Hallstatt je bio selo u kojem su živjeli rudari iz najstarijeg rudnika soli, koja se se ondje počela vaditi 5500 godina prije Krista i samim time je jedno od najstarijih naselja u Europi.
Osim Hallstatta na jezeru vrijedi posjetiti i St. Gilgen, rodno mjesto Mozartove majke, i St. Wolfgang, do kojeg vrijedi doploviti parobrodom “Kaiser Franz Josef I” koji je porinut 1873. godine i sa svoja 33 metra bio je u ono doba čudo tehnike.

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB - SALZBURG - HOTEL

Polazak autobusa iz Zagreba s mjesta po dogovoru u 05:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i  Austriju uz kraće zaustavljanje putem. Dolazimo u Salzburg, Mozartov grad. Razgled povijesne jezgre: Mozartov trg sa spomenikom – biskupska rezidencija – katedrala – samostan sv. Petra – Festivalska dvorana – Sveučilišna crkva – Mozartova rodna kuća – stari prolazi među palačama puni malih restorana i trgovina – park Mirabell. U slobodno vrijeme možete uživati u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama-slastičarnicama, kupiti originalne Mozart kuglice, tipične suvenire buketiće suhog cvijeća i začina ili otići gradskom uspinjačom na utvrdu Hohensalzburg s lijepim panoramskim pogledom na grad. Smještaj u hotel. Noćenje.

.

2. dan RUDNIK SOLI HALLEIN – BAVARSKE ALPE – BERCHTESGADEN – ORLOVO GNIJEZDO – JEZERO KÖNIGSEE

Doručak. Posjet rudniku soli (ulaznica uz doplatu) uz  stručno vođenje,  spuštanje niz rudarske tobogane i vožnju rudarskim vlakićem. Pri ulazu ćete dobiti rudarsku odjeću i čuti zanimljivu audio-vizualnu priču o soli. Nastavak izleta do njemačkih bavarskih Alpa. Prekrasne prirodne ljepote, visoki planinski vrhunci, romantični gradići kao iz slikovnice našeg djetinjstva – to je područje Bavarske najbliže Salzburgu i austrijskoj granici. Posjet ljupkom gradiću Berchtesgadenu, razgled povijesne jezgre uz trg Markt i kraljevski dvorac. Slobodno vrijeme za ručak u jednoj od tradicionalnih gostionica i kupovinu alpskih suvenira. Vožnja prekrasnim krajolikom do Kehlsteinhausa – Orlovog gnijezda, čuvenog vidikovca smještenog na 1834 m kojeg je Hitler dobio kao poklon za 50. rođendan (ulaznica uz doplatu, mogućnost posjeta Orlovom gnijezdu ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva.). Odlazak posebnim autobusom i dizalom do vrha vidikovca s kojeg se pruža prekrasan pogled na austrijske i njemačke Alpe. Kratka vožnja do alpskog jezera Königsee (Kraljevsko jezero), najdubljeg alpskog jezera Njemačke čije su obale jednim dijelom u nacionalnom parku. Moguća fakultativna vožnja brodićem po jezeru do crkve St. Bartholamaa i šetnja prekrasnim poluotokom uz crkvu. Povratak u hotel.  Noćenje.

3. dan AUSTRIJSKA JEZERA - ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do prekrasnog područja austrijskih jezera. Posjet jezeru Wolfgangsee - najprije ćemo se zaustaviti u mjestu St. Gilgen i prošetati do kuće Mozartove majke, crkve sv.Egidija, glavnog gradskog trga s gradskom vijećnicom i fontanom. Vožnjom uz obalu jezera Wolfgangsee dolazimo do ljupkog i idiličnog mjesta St.Wolfgang, poznatog po velikoj crkvi s Pacherovim renesansnim oltarom i vidikovcem s pogledom na jezero. Mjesto je postalo poznato po operetama i hotelima u koje dolaze bogati i slavni. Posjet Bad Ischlu, otmjenom ljetovalištu iz carskih vremena. Šetnja gradskim središtem uz zgradu pošte iz koje je poslan brzojav koji je najavio početak I.svjetskog rata – župna crkva – otmjena dvorana termalne vode – vile na rijeci Traun. U gradskom središtu imat ćete prilike posjetiti jednu od najslavnijih slastičarnica Austrije „Zauner“ i kušati autentične išlere, kolače koji su dobili ime po Bad Ischlu. Ovdje je carska vila i ljetna ladanjska rezidencija obitelji Habsburg u kojoj su oni redovito ljetovali. Nakon slobodnog vremena za kavu ili šetnju nastavljamo put vožnjom kroz idilične krajolike i mala mjesta do austrijske romantične ceste. Spuštamo se prema Hallstatskom jezeru i  dolazimo do jednog od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, Halstatta – mjestašca s ribarskim kućama i poznatog po arheološkom nalazištu keltske kulture koja je u cijeloj Europi poznata pod imenom „Hallstatska kultura“. Šetnja uz obalu do protestantske crkve i glavnog trga te uskim uličicama uz vodopad do katoličke crkve s vidikovcem i poznatim grobljem. Povratak vožnjom kroz lijepe planinske predjele do Liezena uz zaustavljanje kod tradicionalnog proizvođača medenjaka u mjestu Bad Aussee. Put nastavljamo dalje prema Hrvatskoj uz zaustavljanje putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.250 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz turističkim autobusom prema programu
 • smještaj na osnovi 2 noćenja s doručkom u pansionu-hotelu 3* u okolici Salzburga (područje Salzkammerguta)
 • gradskog vodiča za razgled grada u Salzburgu
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu: 590 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • ulaznicu za rudnik soli 19 EUR po osobi  ( informativna grupna cijena za najmanje 20 osoba), ulaz u rudnik nije moguć djeci mlađoj od 4 godine (doplata na licu mjesta)
 • ulaznicu za Orlovo gnijezdo – Kehlsteinhaus 16,10 EUR, mladi do 14 godina – 9,30 EUR (doplata na licu mjesta, informativna cijena). Mogućnost posjeta Orlovom gnijezdu ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva. Organizator putovanja ne može garantirati da je posjet moguće realizirati jer to ovisi o vremenskim prilikama na licu mjesta.
 • ulaznice za spomenike i muzeje u Salzburgu koje možete posjetiti u slobodno vrijeme: Mozartova rodna kuća 10 EUR, utvrda Hohensalzburg 11,30 EUR (uključuje uspinjaču i ulaznice u muzeje na utvrdi), novi muzej katedrale i biskupska rezidencija Domquartier 12 EUR, muzej prirodnih znanosti s akvarijem 8 EUR (informativne cijene)
 • Putno osiguranje

Hallstatt

Napomene

Napomena uz posjet Kehlsteinu-Orlovo gnijezdo: Mogućnost posjeta ovisna je o vremenskim prilikama i prohodnosti prilaznih puteva. U slučaju zatvorene ceste ili nemogućnosti pristupa zbog vremenskih prilika, umjesto Kehlsteina posjetiti će se gradić Hallein sa zanimljivom povijesnom jegrom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane Republike Hrvatske  viza za Austriju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Najmanji broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016