+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

Sankt-Peterburg - Zvijezda Baltika

Kratko putovanje u Sankt-Peterburg, bivšu carsku prijestolnicu i jedan od najljepših gradova Rusije. cijelog Baltika, ali i svijeta

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba,Splita,Dubrovnika,Zadra i Pule 

Datumi putovanja:
02.05. – 05.05.2019.
20.06. – 23.06.2019. BIJELE NOĆI
15.08. – 18.08.2019.

 

 

Program putovanja

 

1. dan:  ZAGREB - SANKT-PETERBURG

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 120 minuta prije polaska. Prijava na direktan let Croatia Airlines OU530 za St.Petersburg s polaskom u 14.20 sati. Po dolasku u zračnu luku Pulkovo u 18.00, slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju Nevskim prospektom do Dumske ulice s mnogobrojnim barovima, klubovima i diskotekama. Noćenje.

2. dan: SANKT-PETERBURG  

Doručak. Odlazak javnim prijevozom na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Nevski prospekt, Kazanska saborna crkva, Palača Stroganov, Zimski dvorac, Admiralitet, Isakijevska saborna crkva, spomenik Petru I Velikom, Petropavlovska utvrda, Petropavlovska saborna crkva s najvišim zvonikom na svijetu i zlatnom spiralom visokom 123 m., grobovi Romanovih od vremena Petra I Velikog. Poslijepodne, predlažemo odlazak na 1-satnu vožnju brodom po Nevi, Fontanki i kanalima na kojima je grad sagrađen (doplata). Iskrcaj uz Marsovo polje, šetnja po Ljetnom vrtu, Mihajlovski zamak. U večernjim satima mogućnost odlaska na baletnu predstavu u Mariinsky ili Mikhailovsky teatar, ovisno o programu u terminu putovanja. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: SANKT PETERBURG – ERMITAŽ (fakultativni izlet PETERHOF) - SANKT-PETERBURG

Doručak. Odlazak na razgled u pratnji lokalnog vodiča: vožnja podzemnom željeznicom do Državnog muzeja Ermitaž, razgled jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog Dvorca, nekadašnjeg doma carske obitelji od 1732. do 1917. g.,kada su ga zauzeli boljševici. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove ..Dvorski trg, Aleksandrov stup, zdanje Generalštaba. Poslijepodne slobodno vrijeme. Povratak u hotel podzemnom željeznicom, ili prijava na fakultativni izlet „Peterhof“. Na izlet odlazimo hidrogliserom od Ermitaža, preko Finskog zaljeva, do Peterhofa, ljetnog dvorca Petra I Velikog. Razgled dvorca i prekrasnih vrtova sa skulpturama i vodoskocima, odakle se pruža pogled na cijeli zaljev. Nakon razgleda povratak hidrogliserom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: SANKT-PETERBURG - PUŠKINOVO CARSKO SELO - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, polazak na izlet autobusom do Puškinovog Carskog sela, posjet dvorcu Katarine II,s poznatom Jantarnom sobom, šetnja prekrasnim dvorskim parkom. Transfer do Zračne luke, prijava na let OU 531 za Zagreb u 18.50 sati, s dolaskom u 20.40 sati.

 

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi 02.05., FM 3.490 kn / RC 3.690 kn

Cijena aranžmana po osobi 20.06., FM 3.690 kn / RC 3.890 kn (BIJELE NOĆI)

Cijena aranžmana po osobi 15.08., FM 3.490 kn / RC 3.690 kn

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi

Rok za prijavu: 7 dana prije puta ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 20 / Maksimalan broj putnika: 35

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Sankt Petersburg – Zagreb
 • transfer posebnim autobusom zračna luka – hotel – zračna luka uz panoramski razgled grada u dolasku,
 • uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm),
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u Sankt Petersburgu,
 • poludnevni razgled grada sa lokalnim vodičem,
 • izlet Puškinovo Carsko selo, (prijevoz, ulaznica, lokalni vodič i slušalice)
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana),
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.),
 • doplatu za jednokrevetnu sobu 02.05., 690 kn,/ 20.06., 1.150 kn, /15.08., 900 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi,
 • doplatu za turističku vizu za Rusiju 575 kn po osobi (uklj. viza i troškovi pribavljanja)
 • doplata za izradu turističke vize za Rusiju po hitnom postupku ( uklj. viza i troškovi pribavljanja) 825 kn po osobi
 • ulaznice: Petropavlovska utvrda i crkva,Isakijevska saborna crkva, 19,00 eur po osobi (cijena uključuje cijenu ulaznice, rezervaciju i slušalice)
 • ulaznica, lokalni vodič i rezervacija za Ermitaž 350,00 kn po osobi (plaćanje u poslovnici), min 15 putnika
 • doplatu za vožnju brodom po Nevi, cca 25 Eur po osobi (min.15 putnika)
 • doplata za izlet hidrogliserom u Peterhof, ulaznica i lokalni vodič 490,00 kn po osobi, djeca od 4-11 g. 300 kn plaćanje u poslovnici, (min 15 putnika)
 • ulaznica za balet (na upit)
 • ulaznice za muzeje i lokalitete koji nisu navedeni u stavci uključeno u cijenu aranžmana
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, obavezno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Popusti i doplate:

 • 10% popusta za jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi)
 • trokrevetne sobe (na upit) za odrasle osobe po redovnoj cijeni.
 • mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s pratiteljem putovanja u Zagrebu)

Sankt-Peterburg

Napomene

Viza: za vizu je potrebno: ispunjen formular koji ćete dobiti u agenciji, putovnica koja mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma povratka, 1 fotografija sa svijetlom pozadinom (3×4 cm kao za putovnicu), najmanje 2 prazne stranice u putovnici.

*osiguranje nije uključeno u cijenu aranžmana. Obavezna je uplata police putnog zdravstvenog osiguranja uz pokriće 30.000 Eur.

*kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Rusije i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja te može biti niža od europskih standarda.

*molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

*strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili nadležnom konzulatu.

*neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Kompas Zagreb d.d. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Kompasa Zagreb.

*organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova ovisno o izmjenama u redu letenja ili kada to zahtijevaju okolnosti tijekom putovanja.

Najmanji broj putnika: 20

Oznaka putovanja: MP017