+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

SANKT-PETERBURG - City Break 

Putovanje u Sankt-Peterburg - u samo nekoliko dana upoznat ćete jedan od najljepših gradova svijeta, s rakošnim dvorcima i carskim plačama

4 dana / 3 noćenja  — Direktnim letom iz Zagreba za Sankt-Peterburg

Datumi putovanja:
2.-5.5.2019.
20.-23.6.2019. - GARANTIRANI POLAZAK!
18.-21.7.2019.
15.-18.8.2019.

Sankt-Peterburg

 

Program putovanja

 

1. DAN / ZAGREB - SANKT-PETERBURG

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polaska zrakoplova kod šaltera centralnih informacija. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema St. Peterburgu na liniji OU 530 (Croatia Airlines) u 14:20 sati. Dolazak u St. Peterburg predviđen je u 18:00 sati. Organizirani prijevoz do hotela 4* i smještaj. Preporučujemo laganu šetnju gradom koji je noću jako živ, pogotovo u periodu tzv. bijelih noći kada dan traje otprilike do ponoći. Prošećite uz rijeku Nevu kako biste vidjeli prizor dizanja mostova koji privlači mnoge turiste ili turističkim brodom prođite ispod mostova. St. Peterburg broji preko 500 mostova te su neki od njih pomični. Noćenje.

2. DAN / SANKT-PETERBURG

Doručak. Odlazak u razgled grada. Obilazak Petrove i Pavlove utvrde s crkvom sv. Petra i Pavla (ulaznica nije uključena u cijenu), koja je smještena na malom otočići, a u crkvi se nalazi grobnica carske porodice Romanov. Pozlaćen toranj s veličanstvenim anđeom na vrhu čini crkvu najvišom građevinom grada. Slijedi obilazak Ljetnog vrta i palače, a zatim ćemo proći glavnom ulicom Nevski Prospekt do katedrale sv. Izaka (ulaznica nije uključena u cijenu), velikog arhitektonskog ostvarenja, do Plavog mosta, najšireg mosta na svijetu. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za šetnju centrom grada uz mnogobrojne trgovine i restorane. Preporučujemo posjet svjetski poznatog Muzeja Faberge, gdje se nalazi zbirka od devet carskih jaja i još 200 drugih predmeta u veličanstvenim odajama palače Šuvalov ili fakultativni odlazak na vožnju brodom po rijeci Nevi. Navečer preporučujemo odlazak na balet ili predstavu u Mariinsky teatar gdje su izvedene po prvi puta mnoge velike opere i baleti 19.st. (cijena na upit). Noćenje.

3. DAN / SANKT-PETERBURG - HERMITAGE - PETERHOF - ST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak javnim prijevozom (metro) u razgled Ermitaža, jednog od vodećih svjetskih muzeja. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda preporučujemo fakultativni odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači i parku te brojnim fontanama sa savršenim vodenim kaskadama koje su smještene u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / SANKT-PETERBURG - PUSHKIN - ZAGREB

Doručak. Odlazak do mjesta Pushkin, nekadašnje ljetne rezidencije ruskih careva, udaljen otprilike 25 km od St. Peterburga. Razgled raskošne palače Katarine Velike s čuvenom jantarnom sobom, dvoranom optočenom zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej. Povratak u St. Peterburg i slobodno vrijeme za šetnju i samostalni razgled. Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let prema Zagrebu na liniji OU 531 u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:40 sati.

 

Cjenik

Cijene paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
2.5. 5.280 kn
20.6. 5.880 kn
18.7., 15.8. 5.380 kn

Zrakoplovne pristojbe (890 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.
Doplata za jednokrevetnu sobu:
2.5. 790 kn
20.6. 1.270 kn
18.7., 15.8. 950 kn

Fakultativni izlet:
Peterhof (plaćanje prilikom rezervacije) 350 kn
Cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznice za palaču i park.
Vožnja brodom (plaćanje na licu mjesta) 25 eur
Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4
mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi Zagreb - St. Peterburg - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, smještaju u hotelu 4* na osnovi 3 noćenja s doručkom u St. Peterburgu, razgled St. Peterburga, ulaznica za Hermitage, lokalnog vodiča, voditelja putovanja, pozivno pismo u Rusiju, trošak organizacije putovanja.

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: dodatne obroke, fakultativne izlete, usluge koje nisu navedene u programu, ulaznice za Petrovu i Pavlovu utvrdu (10 eur), crkvu (8 eur) i katedralu sv. Izaka (7 eur), vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno  siguranje (obvezno za izradu vize), napojnice za lokalnog vodiča - plaćanje na licu mjesta (preporuka 20 eur).

Sankt-Peterburg

Napomene

 

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:

  • Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
  • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
  • Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
  • Original voucher nadležne turističke agencije pribavlja agencija u kojoj je rezervacija putovanja napravljena.
  • Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja agencija u kojoj je rezervacija putovanja napravljena.

 

Rok izdavanja vize je  sedam radnih dana (+/- 3 dana).  Cijena konzularne pristojbe po osobi: 475 kn. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku – 3 radna dana. Cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

Naknada za posredovanje izdavanja vize iznosi 100 kn.

VAŽNO! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju.

Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

*

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.

Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011