+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

SANKT-PETERBURG - City Break 

Putovanje u Sankt-Peterburg - u samo nekoliko dana upoznat ćete jedan od najljepših gradova svijeta, s rakošnim dvorcima i carskim plačama

5 dana / 4 noćenja  — Direktnim letom iz Zagreba za Sankt-Peterburg

Datumi putovanja:
12.08 - 16.08.2018.

Program putovanja

1. DAN / ZAGREB - SANKT-PETERBURG

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova prema St. Petersburgu na liniji OU 530 (Croatia Airlines) u 14:20 sati. Dolazak u St. Petersburg predviđen je u 18:00 sati. Organizirani prijevoz do hotela, smještaj i noćenje.

2. DAN / SANKT-PETERBURG

Doručak. U jutarnjim satima odlazak na poludnevni razgled grada: Petrova i Pavlova utvrda sa istoimenom crkvom koja je simbol grada na rijeci Nevi sa najvišim tornjem. Razgled unutrašnjosti crkve gdje se nalaze grobnice ruskih vladara. Slijedi vožnja do katedrale sv. Izaka koja je životni rad francuskog arhitekta Montferranda, današnji muzej. Panoramska vožnja ulicama grada pokraj mnogobrojnih mostova, pravih umjetničkih djela te glavnom avenijom Nevsky Prospekt. Slobodno poslijepodne ili mogućnost izleta plovidbe brodom po kanalima grada (fakultativno). Noćenje.

3. DAN / SANKT-PETERBURG - HERMITAGE - PETERHOF - ST. PETERSBURG

Doručak. Odlazak u razgled muzeja Hermitage, jednog od vodećih svjetskih muzeja (ulaznica uključena), nekadašnje rezidencije ruskih vladara. Muzej se sastoji od nekoliko raskošnih palača i zbirke od preko tri milijuna umjetničkih djela iz cijelog svijeta kao što su Titian, Raffaelo, Rembrandt, Rubens, Monet i dr. Nakon razgleda odlazak u Peterhof, ruski Versailles, poznat po palači, parku i fontanama sa savršenim vodenim kaskadama smještenim u centru parka okruženog romantičnim vrtovima rokoko stila (ulaznica uključena). Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN / SANKT-PETERBURG

Doručak. Slobodan dan za individualne razglede. Preporučujemo odlazak u neki od brojnih muzeja: Ruski muzej, nakon Ermitaža najznačajniji muzej, sa svojih 400 tisuća eksponata od ruskih srednjevjekovnih ikona do  avangarde. U njegovom susjedstvu je Etnografski muzej sa velikom etnološkom zbirkom naroda od Baltika do Dalekog istoka i Centralne Azije te Faberge - muzej primijenjene umjetnosti uključujući svjetski znana uskršnja jaja. Prošećite peterburškim mostovima, ulicama i palačama i doživite atmosferu prohujalih vremena careva i revolucija. U mnogobrojnim restoranima kušajte jela nacionalne kuhinje. Navečer mogućnost odlaska na neku od baletnih ili opernih predstava u poznatom Mariinsky kazalištu (cijena i raspoloživost na upit). Noćenje.

5. DAN / SANKT-PETERBURG - PUSHKIN - ZAGREB

Odlazak na izlet u mjesto Pushkin, nekadašnja ljetna rezidencija ruskih careva, udaljena otprilike 25 km od St. Petersburga. Slijedi razgled raskošne palače Katarine Velike sa čuvenom jantarnom sobom, dvorana optočena zrcalima, slikama i pozlatom koja je nakon Oktobarske revolucije pretvorena u muzej.

Organizirani transfer do zračne luke. Prijava na let prema Zagrebu na liniji OU 531 u 18:50 sati. Dolazak u Zagreb predviđen je u 20:45 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi   4.790 kn

 

Doplata za jednokrevetnu sobu                               1.490 kn        

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe          850 kn

 

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

  

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

 

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - St. Petersburg - Zagreb, smještaju u hotelu 3*, na osnovi 4 noćenja s doručkom u St. Petersburgu, razgled St. Petersburga, ulaznice za Petrovu i Pavlovu utvrdu, Hermitage i Peterhof, izlet u Pushkin, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

 CIJENA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, dodatne obroke, usluge koje nisu navedene u programu, vizu za Rusiju, uslugu ishođenja vize, zdravstveno osiguranje, napojnice za lokalnog vodiča-plaćanje na licu mjesta.

 

OBAVEZNE DOPLATE: pristojbe zračnih luka 850 kn (podložno promjeni), plaćanje prilikom rezervacije putovanja.

 OSTALE DOPLATE: turistička viza za Rusiju 475 kn + 100 kn naknada za posredovanje.

Sankt-Peterburg

Napomene

 

Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:

  • Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
  • Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
  • Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
  • Original voucher nadležne turističke agencije pribavlja agencija u kojoj je rezervacija putovanja napravljena.
  • Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista pribavlja agencija u kojoj je rezervacija putovanja napravljena.

 

Rok izdavanja vize je  sedam radnih dana (+/- 3 dana).  Cijena konzularne pristojbe po osobi: 475 kn. Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku – 3 radna dana. Cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

Naknada za posredovanje izdavanja vize iznosi 100 kn.

VAŽNO! Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju.

Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

*

Kategorije hotela odgovaraju službenim lokalnim kategorizacijama.

Cijene zrakoplovnih pristojbi podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011