+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Sjaj i raskoš carskog Sankt-Peterburga

Sankt-Peterburg je jedan od najljepših gradova na svijetu, drugi po veličini grad u Rusiji odmah nakon Moskve. Ljeto u Sankt-Peterburgu je poznato po svojim Bijelim noćima, kada sunce jednostavno ne zalazi, one počinju sredinom 6 mjeseca i traju do sredine 7 mjeseca. Bijele noći su postale simbol ovog grada

4 dana / 3 noćenja — Na direktnom letu Croatia Airlinesa iz Zagreba

Datumi polazaka:
29.06.2017.
06.07.2017.
31.08.2017.
28.09.2017.

Svi polasci garantirani!

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE!

VRIJEDNOST VIŠE! HOTEL U CENTRU ST. PETERSBURGA + SVI RAZGLEDI U PRATNJI LOKO VODIČA NA HRVATSKOM JEZIKU + UKLJUČEN IZLET U PUŠKINOVO CARSKO SELO S ULAZNICOM.

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - SANKT-PETERBURG

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb u 12:45. Podjela putne dokumentacije te direktan let na Croatia Airlinesu za Sankt- Peterburg. Po slijetanju u 18:00  nakon obavljanja carinskih formalnosti, transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel. Navečer predlažemo odlazak na nezaboravan doživljaj u prekrasnu rusku palaču, Nikolaevsky palace, remek djelo ruske arhitekture sa kraja 19 stoljeća na tradicionalni ruski folklor, plesove uz najljepša ruska glazbena djela, ples uz odsjaj svijeća, a u pauzi se osvježite sa šampanjcem, vodkom, vinom, izborom najboljih kanapea sa crvenim kavijarom, tradicionalnim ruskim sirevima, voćem. Kasnije navečer predlažemo odlazak na noćni razgled St. Petersburga uz najljepše zgrade uz rijeku te doživljaj ranojutarnjeg dizanja mostova što je poseban doživljaj u ljetnim mjesecima uz festival „ bijelih noći „ te privlači brojne turiste iz cijelog svijeta.  Povratak u hotel oko 02:00. Noćenje.

2. dan: SANKT-PETERBURG

Nakon doručka odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku: Petropavlovska utvrda s crkvom Sv. Petra i Pavla u kojoj se nalazi grobnica carske porodice Romanov, Ljetni vrt i ljetna palača, nastavak do katedrale Sv. Izaka, spomenik Petru I Velikom, Plavi most, Mihajlovska, palača Stroganof…Slobodno vrijeme za vlastite programe. Poslijepodne predlažemo posjet Muzeju   Faberge u kojem se čuva kolekcija   uskršnjih jaja koje je za carsku obitelj Romanov izradio čuveni ruski zlatar   Petar Karl Faberge. Navečer predlažemo odlazak na čuvenu baletnu predstavu, jedan od najvećih klasika ruskog baleta „ Labuđe jezero „  ili nešto slično. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.

3. dan: SANKT-PETERBURG - ERMITAŽ - PETERHOF - SANKT-PETERBURG

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do Ermitaža, jednog od najvećih muzeja na svijetu, kojeg godišnje posjeti preko 4 milijuna posjetitelja. Ermitaž predstavlja jedan od najvećih, najljepših i najstarijih kulturno-povijesnih muzeja. Njegova ogromna zbirka izložena je u 6 zgrada na obali rijeke Neve, s tim što je glavna zgrada, Zimski dvorac nekada bio zvanična rezidencija ruskih careva. U više od 350 sala izloženo je 60.000 eksponata među kojima su umjetnička djela velikih svjetskih autora poput Rembrandta, Rubensa, Moneta, Raffaela i drugih. Nastavak vožnje do Peterhofa, grada parkova, dvoraca i fontana sa jednom od najpoznatijih svjetskih rezidencija ruskih careva, koji su  na listi UNESCO svjetske baštine. Povratak u St. Petersburg. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. dan: SANKT-PETERBURG - PUŠKINOVO / CARSKO SELO - ZAGREB

Doručak. Slobodno prijepodne u St. Petrsburgu. Odjava iz hotela, te odlazak autobusom i u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku do mjesta Puškin koji je udaljeno cca pola sata vožnje. Carsko selo je poklon cara Petra I svojoj supruzi u čast rođenja kćerke, buduće carice Elizabete Petrovne. Posjet Palači Ekatarine Velike koja je jedno vrijeme bila carska rezidencija, zajedno s palačom Aleksandra I. Veliki park pun je paviljona, mostova, fontana, kanala i jezera… Nastavak vožnje do zračne luke, te prijava za let za Zagreb u 19:00 sati. Dolazak u Zagreb u 20:50. Kraj programa.

Cjenik

FIRST MINUTE: 3.390 kn + 1090 kn pristojbe zračnih luka 

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 3.590,00 kn + 1090 kn pristojbe zračnih luka

* POLAZAK 29.06. FIRST MINUTE: 3.590,00 kn + 1090 kn pristojbe zračnih luka, REDOVNA CIJENA 3.790,00 kn + 1090 kn pristojne zračnih luka 

POSEBNA PONUDA — Cijena za polazak 28.09. - umjesto 3.590 kn — samo 3.190 kn!

Kalkulacija je rađena na osnovi minimuma od 20 plaćenih polaznika.

MOGUĆNOST DOPLATE ZA VEZANI LET IZ DUBROVNIKA, SPLITA, ZADRA ILI PULE – 420 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu,
 • transfere autobusom zračna luka - hotel – zračna luka,
 • panoramski razgled grada autobusom i pješice,
 • smještaj u hotel 4* u centru Sankt-Peterburga  na osnovi 3 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama,
 • poludnevni izlet Puškinovo - Carsko selo autobusom i u pratnji lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku,
 • pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom cijelog putovanja,
 • organizaciju i pripremu putovanja.putovanja

 

CIJENA ARANŽANA NE UKLJUČUJE:

 • pristojbe zračnih luka  i naknadu za izdavanje zrakoplovne karte koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana 1.090 kn – iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata,
 • viza za Rusiju koja iznosu 590 kn,
 • zdravstveno osiguranje u iznosu od 30.000 EUR obavezno je za dobivanje vize za Rusku Federaciju,
 • cjelodnevni izlet u Ermitaž i Peterhof s ulaznicama i pratiteljem na hrvatskom jeziku - 450 kn (na osnovi min 15 prijavljenih putnika) – PRIJAVE PRILIKOM REZERVACIJE,
 • ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana,
 • fakultativne izlete,
 • obroke koji nisu uključeni u cijenu.

St. Petersburg

Napomene

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Težina prtljage: 1 komad prtljage do 23 kg koji se predaje i 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponijeti u putničku kabinu, maksimalne težine 8 kg i zbroja dimenzija do 115 cm (55x40x20)

Oznaka putovanja: MP014