+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Sardinija - Otok bijelih plaža i smaragdnog mora

Drugačija, posebna, očaravajuća… Otok prikrivene ljepote, nevjerojatnih plaža od bijelog pijeska i mora smaragdnoplave boje, Sardinija osvaja kontrastima

6 dana  —  Autobusom - iz Zagreba, Karlovca i Rijeke - i brodom!

Datum putovanja: 03.10.-08.10.2018.

 VRIJEDNOST VIŠE! Uključene večere u hotelima!

>> Drugačija, posebna, očaravajuća… Otok prikrivene ljepote, divlje prirode, nevjerojatnih plaža od bijelog pijeska i mora smaragdnoplave boje, Sardinija osvaja svojim kontrastima i jedinstvenim šarmom.

Program putovanja

1. dan ZAGREB/RIJEKA – LIVORNO - BROD

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora u Zagrebu, peroni 502-506 i polazak sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana kod Rijeke u jutarnjim satima, moguć polazak iz Karlovca uz prethodnu najavu (točna obavijest o satnici polaska u završnom pismu). Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća stajanja putem radi odmora. Dolazak u Livorno, živahan lučki grad na obali Ligurskog mora. Ukrcaj na brod. Odlazak broda u večernjim satima. Na brodu je restoran, brodska trgovina i barovi. Noćenje u kabinama na brodu.

2. dan BROD – OLBIA - PORTO CERVO – TEMPIO PAUSANIA - CASTELSARDO - ALGHERO

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Olbia na sjeveru Sardinije u jutarnjim satima. Vožnja prema području Smaragdne obale. Poznati talijanski arhitekti šezdesetih godina dvadesetog stoljeća su luksuzno uredili ovaj dio sardinijske obale za bogate i slavne osobe. Zaustavljanje u Porto Cervu, jednom od središta jet seta uređenom kao mediteransko selo. Slobodno vrijeme za šetnju ekskluzivnim ljetovalištem ili uz obale tirkiznog mora. Nastavak puta uz zaustavljanje u mjestu Tempio Pausania, glavnom gradu područja Gallura. U okolici Tempio Pausanie vidjeti ćemo megalitske pretpovijesne strukture, zvane Nuraghe. Oko 300 sličnih pretpovijesnih spomenika nalazi se širom Sardinije, često u obliku gigantskih grobnica, kamenih krugova i žrtvenih oltara. Vožnja prema Castelsardu, živopisnom srednjovjekovnom gradiću izgrađenom na stijeni uz more. Šetnja uskim ulicama Castelsarda. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Preporučamo posjet jednoj od trgovina s rukotvorinama i lokalnim proizvodima (npr. ovčji sir, liker od mirte, itd.). Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel u okolici Alghera. Večera. Noćenje.

3. dan ALGHERO – SASSARI – ALGHERO

Doručak. Vožnja prema Algheru, živahnom lučkom gradu utemeljenom u 12. stoljeću. Razgled povijesne jezgre Alghera s lokalnim vodičem: trg Piazza Civica - katedrala Santa Maria – utvrda della Maddalena - zidine - kuća obitelji Doria – toranj Torre di Porta Terra – toranj Torre de Sant Joan - ulica Principe Umberto. Španjolski i katalonski utjecaj u Algheru osjeti se i danas. Stanovnici Alghera govore posebnim dijalektom sličnim katalonskom, a i nazivi ulica su dvojezični. Slobodno vrijeme u gradskom središtu možete iskoristi za kupovinu nakita od poznatog sardinijskog koralja, za ručak ili za šetnju labirintskim uličicama starog grada. Odlazak u Sassari, drugi najveći grad na otoku u kojemu je osnovano prvo sardinijsko sveučilište. Šetnja gradom: gotičko-barokna katedrala - fontana Fonte Rosello – Palazzo Ducale – trg Piazza d’Italia. Slobodno vrijeme za šetnju i osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan ALGHERO – BOSA – NURAGHE SANTU ANTINE - ALGHERO

Doručak. Vožnje u smjeru juga kroz prekrasne sardinijske pejzaže od kojih zastaje dah. Posjet slikovitom gradiću Bosa, smještenom na rijeci Temo, jedinoj plovnoj rijeci Sardinije. Bosa je bila španjolski kraljevski grad te je danas poznata po tradiciji izrade filigranskog zlatnog nakita i izradi čipke. Šetnja labirintom uličica starog grada koji se neznatno promijenio od srednjeg vijeka do katedrale, aragonskog tornja i glavne ulice Corso Vittorio Emanuele II pune aristokratskih palača i zlatarnica. U Bosi ćemo imati priliku degustirati i najpoznatije lokalno vino – malvasiu di Bosa (uključeno u cijenu). Ovo bijelo slatko desertno vino gotovo je isčeznulo s vinskih mapa nakon Drugog svjetskog rata, no lokalni vinari su održali tradiciju. Slobodno vrijeme za samostalno otkrivanje gradskih ulica i ručak. Vožnja prema unutrašnjosti otoka gdje ćemo posjetiti Nuraghe Santu Antine (uključena ulaznica). Santu Antine jedna je od najvećih nuraghe struktura na otoku izgrađena od bazaltnih blokova, a potječe još iz brončanog doba. Slobodno vrijeme za fotografiranje Povratak u Alghero. Večera. Noćenje.

5. dan ALGHERO - NUORO – ORGOSOLO – OLBIA - BROD

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Orgosolo, gradiću u unutrašnjosti otoka poznatog po muralima. Murali su u početku bili posvećeni samo lokalnim težnjama za viši stupanj autonomije i samostalnosti Sardinije, no krajem šezdesetih godina 20. stoljeća, murali se počinju baviti i međunarodnim događanjima. Nastavak vožnje prema Nuorou, gradu smještenom na spektakularnom položaju ispod planine Monte Ortobene. Šetnja gradskim središtem - katedrala – trg Piazza Sebastiano Satta. Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu i ručak. Preporučamo posjet Etnološkom muzeju Sardinije koji prikazuje bogato naslijeđe i običaje cijelog otoka. Nastavak puta prema lučkom gradu Olbia. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje.

6. dan BROD – LIVORNO – BOLOGNA - RIJEKA/ZAGREB

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Livorno u jutarnjim satima. Vožnja kroz Italiju do pokrajine Emilia Romagna, raskrsnice hodočasničkih puteva u prošlosti. Po dolasku u Bolognu, šetnja glavnim gradom regije Emilia-Romagna poznatom po najstarijem sveučilišta na svijetu: trga Piazza Maggiore - bazilika sv. Petronija - gradska vijećnica - stara zgrada sveučilišta - Neptunov trg s poznatom fontanom - dvostruki tornjevi Due Torri. Slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. Povratak vožnjom kroz Italiju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak na Vrata Jadrana i u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 3.890 kn

 REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 4.090 kn

 First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 14 dana prije puta                     Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelu 4* u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 polupansiona (doručak i večera) na području  okolice Alghera
 • 2 noćenja s doručkom i prijevoz putničkim brodom u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na brodskoj liniji Livorno – Olbia/Olbia – Livorno
 • ulaznicu za Nuraghe Santu Antine
 • degustaciju malvasie di Bosa u Bosi
 • mjesne vodiče u Algheru, Bosi, Nuraghe Santu Antine, Nuoru i Orgosolu
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

 Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu):390 kn
 • doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu): 790 kn
 • doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu po osobi: 490 kn
 • boravišnu pristojbu (plaćanje na hotelskoj recepciji u neki hotelima na Sardiniji): cca 1,50 - 3 eur po osobi i danu, točna obavijest u završnom pismu
 • ulaznicu za Etnografski muzej Sardinije 5 eur (informativna cijena)
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno zdravstveno osiguranje

 

Trokrevetne sobe: rezervacija trokrevetnih soba nije moguća na ovom programu.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Sardinija

Napomene

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA: Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.

Preporučujemo uzeti manji kofer ili torbu za noćenje u kabinama na brodu. Vaš veći kofer ostaje u prtljažniku autobusa koji isto tako ide na brod. Brodski prijevoznici rezerviraju pravo promjene satnice brodova i rute plovidbe.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  Za državljane RH viza za Italiju  nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

Oznaka putovanja: MP016