+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

SICILIJA

Tajne barokne Sicilije

Otkrijte tajne Dionizijevog uha, razgledajte aktivne vulkane i barokne gradove na slavnom otoku Siciliji

5 dana / 4 noćenja - Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 3.-7.10.2018.

VRIJEDNOST VIŠE! Uključen polupansion i ulaznice u Cappellu Palatinu, grobnice u katedrali u Palermu, katedralu u Monrealeu, grčki teatar u Taormini i arheološki park u Siracusi

barcelona

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - VENECIJA - PALERMO

Sastanak putnika na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Marco Polo-Venecija (uz doplata). Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika i prijava na direktni let za Palermo u 14:50 sati. Po slijetanju u Palermo u 16:30 sati transfer do hotela. Smještaj i večera u hotelu. Poslije večere odlazak s voditeljem putovanja u orijentacijsku šetnju gradom. Tisućljećima na raskršću civilizacija, Palermo je grad nevjerojatnih mirisa i okusa, mješavina bizantinskih mozaika, arapskih kupola i freski. Grad na rubu Europe, nekoć u središtu tada poznatog svijeta, mjesto gdje se tržnice nalik arapskim sukovima naslanjaju na barokne crkve, a raskošne palme uokviruju gotičke palače, Palermo je fascinantan i nezaboravan, autentičan i jedinstven. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: PALERMO - MONREALE - PALERMO

Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled grada s voditeljem putovanja i lokalnim vodičem: normansko-gotička katedrala - kraljevska palača ili Palača Normana, bivša arapska tvrđava pretvorena u jednu od najimpresivnijih kraljevskih palača u Europi, s Cappellom Palatinom (ulaznica uključena), draguljem bizantsko-normanskog graditeljstva i ornamentike - slavni Teatro Massimo - Teatro Politeama - Piazza Pretoria s vijećnicom i čuvenom renesansnom “Fontanom srama” (golotinja njezinih mramornih kipova skandalizirala je redovnice iz obližnjeg samostana) - barokni trg Quattro Canti… Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Poslije podne odlazak prema Monrealeu (8 km od središta Palerma) i posjet “Duomu” – katedrali iz 12. stoljeća, koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji (ulaznica uključena). Izuzetno su zanimljivi zlatni mozaici površine 8500 m2 u unutrašnjosti crkve, koji predstavljaju Novi i Stari Zavjet i koji se sjedinjuju u liku Krista Pantokratora. Povratak u Palermo u kasnim poslijepodnevnim satima. Večera. Noćenje.

3. dan: PALERMO - CEFALÚ - TAORMINA - CATANIA

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema Cataniji. Putem ćemo na početku dana posjetiti Cefalú, povijesni gradić i popularno ljetovalište na Tirenskoj obali. Uvršten na listu “Najljepših gradića Italije” smješten je na rubu parka prirode “Parco delle Madonine”. Na glavnom gradskom trgu uzdiže se normanska katedrala iz 12. stoljeća, a otuda se uske slikovite uličice spuštaju prema luci i plaži s mnogobrojnim restoranima i kavanama. Nastavak putovanja u podnevnim satima prema Taormini, jednom od najslikovitijih sicilijanskih gradića stiješnjenog na visokoj stijeni iznad Jonskog mora. Obilazak grčkog teatra (ulaznica uključena) i starogradske jezgre s palačama, crkvama i trgovima. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj panorami, kavanama, slastičarnicama, restoranima i trgovinama. Dolazak u hotel na području Catanije. Večera. Noćenje.

4. dan: CATANIA - ETNA - SIRACUSA - CATANIA

Doručak. Poslije doručka odlazimo na izlet na Etnu, najviši europski aktivni vulkan, kojega domaćini zovu Mongibello. Ako vremenske prilike i lokalne vlasti dopuste, dovest ćemo se do nadmorske visine od 1800 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera (Crateri Silvestri), gdje možete kušati žestoki crveni liker „Fuoco dell Etna“ i kupiti suvenire od vulkanskog kamena. Vožnja do Siracuze, najveće grčke kolonije iz perioda Magna Grecia, poznate kao “Arhimedov grad”, na popisu UNESCO-ove svjetske kulturne baštine. Razgled Arheološkog parka s rimskim teatrom i fontanom te slavnim Dionizijevim uhom u nekadašnjim kamenolomima sada obraslim bujnim zelenilom (ulaznica uključena). Vožnja do stare gradske jezgre smještene na kamenitom otočiću Ortygia, sada povezane mostovima s ostalim dijelovima grada Sirakuze. Barokno središte antičkog grada krase Apolonov hram, Arhimedov trg, barokna katedrala sagrađena među stubovima hrama božice Atene, crkva svete Lucije i Aretuzina fontana, koja je po predaji svjedočila žarkoj ljubavi Oceanovog sina Alfeja prema nimfi Aretusi. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5. dan: CATANIA - VENECIJA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pješački razgled Catanije, smještene na obroncima Etne, između mirisnih polja agruma i opuštajuće obale Mediterana. Grad je bio svjedok mnogih povijesnih previranja, pod dominacijom Arapa, Normana, Anžuvinaca, Aragonaca i mnogih drugih. Šetnja povijesnim središtem Catanije: stara Via dei Crociferi s lijepim baroknim palačama, Trg Slona - simbola grada te živopisna riblja tržnica. Slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku. Prijevoz do zračne luke i prijava na let za Veneciju u 17:00 sati. Po slijetanju u Veneciju u 18:45 sati moguć organizirani transfer do Zagreba (uz doplatu) uz kraća usputna zaustavljanja.

 

Cjenik

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:  3.590 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za jednokrevetnu sobu: 690 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

Transfer Zagreb-Venecija-Zagreb: 550 kn

Smještaj u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem: NA UPIT

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Venecija – Palermo – Catania - Venecija, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* (talijanska kategorizacija) u dvokrevetnim sobama na osnovi polupansiona (doručak i večera): dva noćenja u Palermu i dva noćenja na širem području Catanije, prijevoz turističkim autobusom na Siciliji prema programu, transfer od zračne luke u Palermu, transfer do zračne luke u Cataniji, službene vodiče za razgled Palerma, Monrealea, Taormine i Siracuse, ulaznice u: Cappellu Palatinu, grobnice u katedrali, katedralu u Monrealeu, grčki teatar u Taormini i arheološki park u Siracusi, te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno osiguranje, boravišne pristojbe koje se plaćaju na licu mjesta  te troškove osobnih narudžbi

 

PLAĆANJE BORAVIŠNIH PRISTOJBI: boravišne pristojbe nisu uključene i plaćaju se na licu mjesta na recepcijama hotela – 2 € u Palermu i 1,5 € u Cataniji po noćenju po osobi

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni voditelja putovanja.

Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30

Oznaka putovanja: MP011

Sicilija