+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

SICILIJA

Antički gradovi, feničke zidine, normanski dvorci i male ali raskošno ukrašene katedrale te najveći europski vulkan - sve je to objedinila Sicilija

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:
5.10.–8.10.2018.

Sicilija - Taormina

 

Program putovanja

5.10.2018. / ZAGREB – CATANIA – PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 8.00 sati. Nakon slijetanja u 10.00 sati, slijedi vožnja do Palerma. Po dolasku, razgled grada: arapsko–normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

6.10.2018. / PALERMO – MONREALE – CEFALU – CATANIA

Doručak. Odjava iz hotela  te vožnja do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek–djelo bizantske umjetnosti. Kraće slobodno vrijeme za  šetnju i kupovinu suvenira te nastavak vožnje do slikovitog gradića Cefalù na Tirenskoj obali, s brojnim arheološkim lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Slobodno vrijeme za šetnju i „espresso“ u nekom od kafića na trgu ispred veličanstvene normanske katedrale iz 12 st. Nastavak vožnje do Catanije. Smještaj u hotel. Noćenje.

7.10.2018. / CATANIA – SIRACUSA – CATANIA

Doručak. Odlazak do  Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu (doplata za ulaznicu na licu mjesta): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na  UNESCO–vom popisu baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Povratak u Cataniu, baroknog središta Sicilije, upisanog na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi.  Preporučujemo odlazak u šetnju do glavnog gradskog trba Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale Sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Noćenje.

8.10.2018. / CATANIA – ETNA & TAORMINA – ZAGREB 

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet do obližnje Etne – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan  pogled na okolicu. Posjet grčko–rimskom teatru( doplata za ulaznicu na licu mjesta) s  nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića. Vožnja do zračne luke Fontanarossa u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanije u 18.00 sati, s dolaskom u Zagreb u 20.00 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi:
First minute: 4.790 kn
Redovna cijena: 4.990 kn

Cijena aranžmana po osobi uključuje: prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu, transfere i razglede prema programu, 3 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i na području rivijere Catanije, pratitelja na putovanju, lokalne vodiče na razgledima u Palermu, Siracusi, Taormini, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Obavezna doplata kod prijave:

zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama).

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 990 kn, boravišnu pristojbu u Palermu 2 Eur dnevno; Cataniji 2 Eur dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela).

 

Ulaznice (informativne cijene):

Monreale Duomo 3 Eur, klaustor 6 Eur, Normanska palača i Palatinska kapela 8,50 Eur, grčko–rimski teatar u Taormini 8 Eur, arheološki lokaliteti u Siracusi 10 Eur (ulaznice se plaćaju na licu mjesta); nosače prtljage, napojnice i osobnu potrošnju.

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju; 5% za osobe starije od 12 godina na pomoćnom ležaju.

Napomena: izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.

First minute popust: 200 kn za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po ponudi

 

Sicilija

Napomene

Zadržavamo pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata.

Putnici će dobiti završnu obavijest o putovanju najkasnije unutar 3 dana prije puta.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr.

Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni.

Najmanji broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP012