+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

SICILIJA

Sicilija je otok koji u sebi spaja ljepotu i surovost prirode - na nezaboravno putovanje među vulkane i barokne crkve vode Vas Meridijan putovanja!

6 dana / 5 noći   —   Autobusom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
23.06. - 28.06.2019.

* Uz Zagreb, moguć polazak iz Čakovca, Varaždina Karlovca i Rijeke uz prethodnu najavu.

Program putovanja

1. dan     ZAGREB/KARLOVAC/VRATA JADRANA – CIVITAVECCHIA/NAPULJ, 23.06.

Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 01.00 sat. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 01.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 03.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Civitavecchije/Napulja ili Livorno. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine u poslijepodnevnim satima. Noćenje na brodu.

2. dan     PALERMO/TERMINI IMERESE – SIRACUSA – CATANIA, 24.06.

Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Iskrcaj u luci Palermo ili Termini Imerese, ovisno o trajektu i brodaru. Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka (ulaznica uz doplatu) s brojnim znamenitostima te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana - Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog hrama, za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za mortadelu. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica sv. Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele Scienze, amfiteatar, kazalište. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

3. dan     CATANIA – ETNA – TAORMINA, 25.06.

Doručak. Odlazak do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja gradom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan     CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO, 26.06.

Doručak. Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, hram Dioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole, sicilijanski slatki specijalitet. Noćenje.

5. dan     PALERMO – BROD (luka PALERMO/TERMINI IMERESE), 27.06.

Doručak. Razgled Palerma s lokalnim vodičem - glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala - Kraljevska palača - Cappella Palatina - Teatro Massimo - Crkva Martorana - Piazza del Comune s fontanom „Srama“. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet na Monreale uz doplatu. Slobodno poslijepodne u Palermu za šetnju, shopping i večeru. Odlazak u luku (Palermo ili Termini Imerese). Ukrcaj na trajekt oko 2 sata prije isplovljavanja, u večernjim satima. Smještaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu.

6. dan     CIVITAVECCHIA/NAPULJ/LIVORNO – ZAGREB, 28.06.

Iskrcaj sa broda u Civitavecchij ili Napulju ili Livornu u  večernjim satima. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u ranim jutarnjim satima 7. dana putovanja (29.06).

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi FM 2.890 kn / RC 3.090 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 40  /  Maksimalan broj putnika: 58

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim (visokopodnim) autobusom prema programu,
 • dva noćenja na brodu u četverokrevetnim unutarnjim kabinama na relaciji Civitavecchia – Palermo/Termini Imerese i povratak Palermo – Livorno,
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3* u Cataniji ili okolici u dvokrevetnim sobama,
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3* u Palermu u dvokrevetnim sobama,
 • razgledavanja prema programu,
 • lokalni vodič u Palermu na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku,
 • izlet na Etnu i Taorminu,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenikei sl.),
 • ulaznicu za Dolinu hramova u Agrigentu i lokalni vodič na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku - 15 eur po osobi,
 • ulaznicu i lokalnog vodiča u Siracusi na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku - 17 eur po osobi,
 • izlet na Monreale (parkirne takse, lokalni vodič, ulaznica za katedralu) - 5 eur po osobi,
 • dnevni najam uređaja i slušalica za razgled gradova - 4 eur po osobi po danu
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 590 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • doplatu za jednokrevetnu unutarnju kabinu - 550 kn po osobi (ako je samo jedna osoba u kabini),
 • doplatu za dvokrevetnu unutarnju kabinu - 250 kn po osobi (ako su dvije osobe u kabini),
 • doplatu za trokrevetnu unutarnju kabinu - 150 kn po osobi (svaka od tri osobe plaća),
 • napojnicu za vozača i vodiča 2,00 – 5,00 eur po osobi (nije obavezno, po želji),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

 

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice.

Popusti i doplate

 • jedno dijete 4-11,99 god. na pomoćnom ležaju u trokrevetnoj sobi 30% popusta,
 • u slučaju da se na putovanje prijavi 30 osoba, agencija Idea putovanja će povećati cijenu za 400 kn po osobi zbog većeg troška po putniku. Najkasnije 10 dana prije puta ćemo vas i o tome obavijestiti.
 • doplata za polazak Čakovec i Varaždin 60,00 kn po osobi.

 

Točno vrijeme polaska iz svih gradova bit će definirano 7 dana prije polaska

Nadoplata za odabir sjedala u autobusu (nije obavezna):

 • za posebno sjedalo u autobusu:
 • 1 red – sj. 3,4 100 kn,
 • 2 red – sj. 5,6,7,8 100 kn,
 • za dodatno prazno sjedalo u autobusu 590 kn (nudimo vam veći komfor kako biste sjedili sami).

Sicilija

Napomene

Po uplati aranžmana svaki putnik je dužan dostaviti točno ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj osobne iskaznice ili putovnice.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za  državljane RH viza za Italiju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaj bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 30/40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Najmanji broj putnika: 40/30

Oznaka putovanja: MP017