+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

SICILIJA

Sicilija je otok koji u sebi spaja ljepotu i surovost prirode - na nezaboravno putovanje među vulkane i barokne crkve vode Vas Meridijan putovanja!

4 dana / 3 noći   —   Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
01.05. - 04.05.2019.

Program putovanja

01.05., srijeda, ZAGREB – CATANIA – PALERMO

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata prije polaska. Direktan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju. Nakon slijetanja slijedi vožnja do Palerma (točan red letenja u završnoj obavijesti). Po dolasku, razgled grada: arapsko–normanska katedrala, Kraljevska Palača – bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti – srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

02.05., četvrtak, PALERMO – MONREALE – SIRACUSA - CATANIA

Doručak. Odjava iz hotela  te fakultativni izlet uz doplatu do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek–djelo bizantske umjetnosti. Kraće slobodno vrijeme za  šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu (doplata za ulaznicu na licu mjesta): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia – šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture – spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na  UNESCO–vom popisu baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“.  Slobodno vrijeme. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

03.05., petak, CATANIA – ETNA & TAORMINA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet do obližnje Etne – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan  pogled na okolicu. Posjet grčko–rimskom teatru (doplata za ulaznicu na licu mjesta) s  nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića. Povratak u hotel. Noćenje.

04.05., subota, CATANIA – ZAGREB

Doručak. Razgled Catanije, baroknog središta Sicilije, upisanog na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europ”i. Šetnju do glavnog gradskog trba Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale Sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Vožnja do zračne luke Fontanarossa u Cataniji, prijava na direktan charter let posebnim zrakoplovom iz Catanije za Zagreb.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi:  FM 4.290 kn / RC 4.490 kn
Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn

Rok za prijavu: do 7 dana prije polaska ili dok ima mjesta

Minimalan broj putnika: 45  /  Maksimalan broj putnika: 100

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz posebnim charter zrakoplovom kompanije Trade Air na relaciji Zagreb – Catania -Zagreb, u ekonomskoj klasi
 • dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/ 4* u Cataniji ili okolici u dvokrevetnim sobama,
 • jedno noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u Palermu u dvokrevetnim sobama,
 • razgledavanja prema programu,
 • lokalni vodič u Palermu na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku,
 • voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku,
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja,
 • zrakoplovne pristojbe i naknade 990 kn po osobi, obvezna doplata,
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz, ulaznice za kulturno povijesne spomenikei sl.),
 • izlet u Siracusu (ulaznica za arheološki park i razgled grada, lokalni vodič na hrvatskom/srpskom ili engleskom jeziku i slušalice) - 20 eur po osobi, mladi do 18 godina plaćaju samo lokalnog vodiča i slušalice 5,00 eur po osobi,
 • izlet na Monreale (parkirne takse, lokalni vodič, ulaznica za katedralu) - 10 eur po osobi,
 • boravišna pristojba u hotelu od 1-2 eur po osobi po noćenju, obvezna doplata,
 • ulaznica za Amfiteatar u Taormini (plaćanje na licu mjesta) 8,00 eur po osobi,
 • doplatu za jednokrevetnu sobu – 690 kn (obvezna doplata ako osoba spava sama u sobi),
 • napojnicu za vozača i vodiča 2– 5 eur po osobi (nije obvezno, po želji),
 • putno osiguranje: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Sicilija

Napomene

Izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.

Kod charter letova, red letenja podložan je promijeni u vrlo kratkom vremenu pred polazak na put. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije 3 dana prije polaska.

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa putovanja,ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplovom, radnim vremenima, lokalitetima koji se posjećuju i vremenskim uvjetima.

Radno vrijeme pojedinih znamenitosti je različito tako da se vremenski tijek razgledavanja može mijenjati.

Preporučujemo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr .

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Najmanji broj putnika: 40/30

Oznaka putovanja: MP017