+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

PROLJEĆE NA SICILIJI

Antički gradovi, feničke zidine, normanski dvorci i male ali raskošno ukrašene katedrale te najveći europski vulkan - sve je to objedinila Sicilija

5 dana / 4 noćenja — Posebnim zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:
22.04. – 26.04.2019.

Sicilija - Taormina

 

Program putovanja

 

1. dan  ZAGREB – CATANIA – ETNA – TAORMINA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let posebnim charter zrakoplovom za Cataniju u jutarnjim satima. Po dolasku u Cataniu, slijedi kraći razgled grada; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište. Nastavljamo do čuvenog vulkana Etne, najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Fakultativno, mogućnost uspona žičarom do 2.500 metara visine te dalje terenskim vozilima na 2.900 metara, gdje možete prošetati oko vulkanskih kratera u pratnji lokalnog vodiča. Dan završavamo posjetom Taormini, jednom od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Posjet grčko-rimskom teatru s nezaboravnim pogledom na Etnu ( doplata za ulaznice). Prijava i smještaj u hotel na području Taormine. Večera u hotelu i noćenje.

2. dan  TAORMINA – SIRACUSA – ENNA – AGRIGENTO

Nakon doručka odjava iz hotela i nastavak putovanja prema Siracusi, nekadašnjoj najvažnijoj grčkoj koloniji na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu: grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCO baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Slijedi vožnja po unutrašnjosti otoka sa zaustavljanjem u najvišem gradiću Sicilije Enni (931 m); šetnja kraj Lombardijske tvrđave do stijene boginje Demetre, otkuda se pruža čudesan pogled na središnji dio otoka. Nastavak putovanja prema Agrigentu, gradu koji se smjestio uz nezaboravnu Dolinu hramova. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera u hotelu i noćenje.

3. dan  AGRIGENTO – DOLINA HRAMOVA – PALERMO

Nakon doručka odjava iz hotela, a potom odlazimo u razgled antičkog lokaliteta Dolina hramova s lokalnim vodičem. Lokalitet je od 1997. godine pod zaštitom UNESCO-a. Pored Tezejeva hrama u Ateni i Herina u Paestumu, Konkordijin hram u Agrigentu je najbolje sačuvan grčki hram. On je jedan od posljednjih sagrađenih u Velikoj Grčkoj (Magna Grecia), a njegovom očuvanju pomogla je činjenica da je pretvoren u kršćansku crkvu 597. god. Ostali hramovi su očuvani samo fragmentarno, zbog mnogih potresa i odnošenja kamena za druge potrebe. Najveći je bio Hram Olimpijskog Zeusa koji je bio posvećen Bitci na Himeri 480. pr. Kr. Vjeruje se kako je on bio najveći dorski hram ikada izgrađen. Nastavak vožnje do Palerma, prijava i smještaj u hotel. Nakon večere u hotelu, predlažemo odlazak u večernju šetnju do glavnog gradskog trga Politeama. Noćenje.

4. dan  PALERMO – MONREALE – PALERMO

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u grad. U šetnji ulicama temepramentnog Palerma osjetit ćete živahnu atmosferu i doživjeti zanimljivu povijest grada na čiju su gradnju utjecali brojni narodi. Jedan od najljepših talijanskih gradova upoznat ćemo kroz šetnju lijepim trgovima Bellini, Pretoria, Canti i Quattro, prolazeći pokraj brojnih fontana, crkvi i veličanstvene normanske palače. Ako bude vremena bit će prilike za uživanje u slasnim sicilijanskim desertima. Prijevoz do zračne luke i let posebnim zrakoplovom do Ljubljane. Po dolasku mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

5. dan  PALERMO - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u grad. U šetnji ulicama temepramentnog Palerma osjetit ćete živahnu atmosferu i doživjeti zanimljivu povijest grada na čiju su gradnju utjecali brojni narodi. Jedan od najljepših talijanskih gradova upoznat ćemo kroz šetnju lijepim trgovima Bellini, Pretoria, Canti i Quattro, prolazeći pokraj brojnih fontana, crkvi i veličanstvene normanske palače. Ako bude vremena bit će prilike za uživanje u slasnim sicilijanskim desertima. Prijevoz do zračne luke i let posebnim zrakoplovom do Ljubljane. Po dolasku mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

 

Cjenik

First Minute cijena aranžmana po osobi : 4.490 kn*

Redovna cijena aranžmana po osobi: 4.690 kn

*First Minute popust 200 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

 

Obavezne doplate za zrakoplovne pristojbe 990 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.290 kn

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

- prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Zagreb – Catania i Palermo – Zagreb

- transfere i razglede prema programu

- 4 noćenja s doručkom u hotelima  3*/4* u dvokrevetnim sobama na području Taormine, Agrigenta i u Palermu

- večere u hotelima

- lokalnog vodiča u Siracusi, Agrigentu i Palermu

- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

- zrakoplovne pristojbe 990 kn

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.290 kn,

- boravišnu pristojbu u Taormini 2 EUR dnevno, Agrigentu 2 - 3 EUR, Palermu 2 EUR dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela)

- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja

- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)

- putna osiguranja

 

Ulaznice (informativne cijene): arheološki lokaliteti u Siracusi 10 EUR, Monreale katedrala 4 EUR, Monreale klaustar samostana 6 EUR, Normanska palača i Palatinska kapelica u Palermu 10 EUR, Grčko-rimski teatar u Taormini 10 EUR, Dolina Hramova u Agrigentu 10 EUR  (ulaznice se plaćaju na licu mjesta)

Napomena: izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.

 

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

Sicilija

Napomene

Zadržavamo pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata.

Putnici će dobiti završnu obavijest o putovanju najkasnije unutar 3 dana prije puta.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr.

Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni.

Oznaka putovanja: MP022