+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

SICILIJA

Antički gradovi, feničke zidine, normanski dvorci i male ali raskošno ukrašene katedrale te najveći europski vulkan - sve je to objedinila Sicilija

4 dana / 3 noćenja — Zrakoplovom iz Ljubljane

Datum putovanja:
28.04.-01.05.2017.
01.06.-04.06.2017.
28.10.-01.11.2017.

Sicilija - Taormina

 

Program putovanja

1. dan  ZAGREB / LJUBLJANA - PALERMO - MONREALE - CATANIJSKA RIVIJERA

Sastanak putnika na Autobusnom kolodovoru Zagreb i prijevoz (po želji uz doplatu) do zračne luke u Ljubljani ili dolazak u vlastitom aranžmanu u zračnu luku. Prijava na let posebnim zrakoplovom prema Palermu. Po slijetanju u Palermo ukrcaj u autobus i putovanje do obližnjeg slikovitog gradića Monreale od kuda se pruža prekrasan pogled na Palermo. Razgled znamenite katedrale koja je vrhunac normanske arhitekture na Siciliji, s iznimno zanimljivim mozaicima. Nastavak vožnje do Catanijske rivijere. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2. dan  CATANIJSKA RIVIJERA - ETNA - TAORMINA

Doručak. Vožnja do najvišeg europskog vulkana Etne (visina 3350 m) koji je ujedno i najpoznatiji simbol Siciliji. Dolazak na najviše dopuštenu nadmorsku visinu od 1800 metara. Po želji mogućnost uspona žičarom do 2500 m ili terenskim vozilima do 2900 metara gdje ćemo u pratnji vodiča prošetati oko trenutno najzanimljivijih vulkanskih dijelova (doplata). U nastavku dana putovanje u čarobni gradić Taorminu, biser istočne obale, prekrasno smještenu u podnožju Monte Taura otkud se pruža fascinantan pogled na more i okolicu. Razgled grčko-rimskog kazališta (doplata za ulaznicu na licu mjesta) i stare gradske jezgre. Slobodno vrijeme za cappuccino ili ukusni talijanski sladoled! Povratak u hotel, noćenje.

3. dan  CATANIA - AGRIGENTO - PALERMO

Doručak. Razgled najvažnijih znamenitosti Catanije, važnog trgovačkog grada kojeg krase lijepo očuvane barokne zgrade. U poslijepodnevnim satima krenut ćemo prema Agrigentu gdje ćemo posjetiti veličanstvenu Dolinu hramova (ulaznica uz doplatu). Od nekoć lijepog antičkog grada Akragasa danas je ostalo pet dobro očuvanih dorskih hramova, među kojima je najvažniji te ujedno i najočuvaniji antički hram na svijetu posvećen božici Concordiji. Vožnja prema Palermu, smještaj u hotel u okolici Palerma. Noćenje.

4. dan  PALERMO - LJUBLJANA / ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u grad. U šetnji ulicama temepramentnog Palerma osjetit ćete živahnu atmosferu i doživjeti zanimljivu povijest grada na čiju su gradnju utjecali brojni narodi. Jedan od najljepših talijanskih gradova upoznat ćemo kroz šetnju lijepim trgovima Bellini, Pretoria, Canti i Quattro, prolazeći pokraj brojnih fontana, crkvi i veličanstvene normanske palače. Ako bude vremena bit će prilike za uživanje u slasnim sicilijanskim desertima. Prijevoz do zračne luke i let posebnim zrakoplovom do Ljubljane. Po dolasku mogućnost organiziranog prijevoza do Zagreba.

Cjenik

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 3.670 kn

DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA: 230 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 870 kn

 

CIJENA UKLJUČUJE:

  • zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana – Palermo - Ljubljana,
  • tri polupansiona u hotelima 3/4*,
  • autobusni prijevoz tijekom cijelog trajanja ture,
  • vanjske razglede prema programu,
  • hrvatskog pratitelja (min. 25 putnika)*,
  • troškove organizacije putovanja.

 

DOPLATE PO ŽELJI prilikom rezervacije: jednokrevetna 690 kn, povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349 kn.

DOPLATE PO ŽELJI na putu: Siracusa - arheološki park 10 €, Etna - uspon s gondolom ili terenskim vozilima 62 €, Taormina - grčki teatar 10 €, Agrigento - Dolina hramova 12 €, katedrala u Monrealeu 3 €

OBVEZNA DOPLATA: turistička pristojba u hotelu približno 3 € po osobi po noćenje, plaćanje na recepciji hotela.

NAPOMENA: u slučaju manjeg broja prijavljenih od minimuma tijekom putovanja će s putnicima biti slovenski pratitelj. Putovanje se može odviti u obratnom redoslijedu, ali sadržajno se program ne mijenja.

POPUSTI: djeca 2-12 god na dodatnom krevetu 15% od osnovne cijene aranžmana.

Sicilija

Napomene

Zadržavamo pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata.

Putnici će dobiti završnu obavijest o putovanju najkasnije unutar 3 dana prije puta.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr.

Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni.

Oznaka putovanja: MP022