+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

SKANDINAVIJA ZIMSKA TURA 2018.

 

Putovanje preporučujemo svim putnicima koji još nisu bili u Skandinaviji kao uvod u upoznavanje prekrasnih ljepota sjevera Europe. Uz posjet glavnim gradovima, na ovom putovanju imate priliku upoznati dio velikih prirodnih ljepota ove regije. 

7 dana — Autobusom iz Zagreba i brodom po Skandinaviji

Datumi putovanja:
11.12.-17.12.2018.
03.01.-09.01.2019.

Vrijednost više! Uključene dvokrevetne kabine na brodovima i mini krstarenje od Danske do Norveške!

Već od 3690 kn!

Program putovanja

1. dan ZAGREB - DRESDEN

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku uz povremena zaustavljanja putem. Dolazak u Dresden. Razgled povijesne jezgre Dresdena „Firence na Elbi“, grada neprocjenjive umjetničke baštine iz zlatnog doba vladara Augusta Jakog i njegovih nasljednika: Semper Opera - katolička katedrala – dvorac - Zwinger s Galerijom starih majstora i muzejem porculana - Zid saskih vladara - Protestantska katedrala - Bruhlska terasa. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan DRESDEN - BERLIN - ROSTOCK

Doručak. Vožnja kroz područje Saske i Spreewalda prema Brandenburgu. Dolazak u Berlin. Panoramski razgled grada autobusom: Alexanderplatz - ulica Unter den Linden – katedrala - otok Muzeja -Brandenburška vrata - Checkpoint Charlie – Tiergarten - Potsdammer Platz - Kurfürstendamm središte zapadnog Berlina. Po završetku panoramskog razgleda, slobodno vrijeme na popularnom KuDammu za kupovinu, posjet nekom od tipičnih restorana ili šetnju. Put nastavljamo prema području jezera Mecklenburg-Vorpommerna i dolazimo u veliku njemačku baltičku luku Rostock. Panoramska vožnja gradskim središtem luke koja je nekad bila važna za trgovinu sa Skandinavijom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan ROSTOCK – GEDSER – KOPENHAGEN - BROD

Doručak. Ukrcaj na brod i dvosatna plovidba Baltičkim morem prema najjužnijoj točki Danske, luci Gedser na  danskom otoku Falster. Na brodu je restoran, cafe i tax free shopovi. Naše putovanje Skandinavijom započinje vožnjom od otoka Falstera do najvećeg danskog otoka Sjellanda, otoci su međusobno povezani mostovima. Posjet Kopenhagenu, najvećem gradu Skandinavije i razgled grada autobusom: glavni trg s gradskom vijećnicom – Tivoli - dvorac Christiansborg gdje je i sjedište danskog Parlamenta - dvorac Amalienborg - Mala Sirena, simbol Kopenhagena. Slobodno vrijeme u dugačkoj i živahnoj pješačkoj zoni prilika je i za kupovinu poznatog danskog porculana ili ukrasnih predmeta od jantara. Ukrcaj na brod u poslijepodnevnim satima i smještaj u kabine. Na brodu možete naći odličnu ponudu restorana, barova, tax free trgovina, večernju zabavu i glazbu. Noćenje u kabinama na brodu.

4. dan BROD – OSLO – BROD

Doručak na brodu. Plovidba broda kroz Oslo Fjord, uz otoke i brojna slikovita naselja. Dolazak u Oslo, razgled grada autobusom i pješice: nova zgrada Opere - gradska vijećnica - mornarička četvrt Akker Brygge - kraljevska palača – Parlament - glavna ulica Karla Johanna - Vigeland park, remek djelo velikog norveškog kipara Gustava Vigelanda s 227 monumentalnih skulptura na temu života i smrti i ljudske sudbine. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu tipičnih norveških suvenira od figurica trolova do prekrasnih i poznatih norveških pulovera i pletenine, posjete muzejima ili vrlo vrijednoj zbirci slika u Nacionalnoj galeriji ili šetnju. Ukrcaj na brod u večernjim satima. Plovidba broda cijelom dužinom Oslo Fjorda i dalje prema Danskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Noćenje u kabinama na brodu.

5. dan BROD – KOPENHAGEN – RÖDBY – PUTTGARDEN – LÜBECK

Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u Kopenhagenu. Putovanje Danskom nastavlja se preko otoka Sjaellanda, Falstera i Lollanda, međusobno povezanih mostovima i tunelima do luke Rödby. Plovidba prema trećem najvećem otoku Njemačke Fehmarnu. Iskrcaj s broda u luci Puttgarden. Kraće zaustavljanje u slikovitom glavnom gradu otoka Fehmarna Burgu sa zanimljivim kućama u stilu schleswig - holsteinske arhitekture. Otok je mostom povezan s kopnom. Dolazak u Lübeck, grad koji je bio na čelu trgovačke udruge Hanse i obogatio se trgujući sa Skandinavijom. Razgled gradske povijesne jezgre s brojnim kućama podignutim u stilu crvene ciglaste gotike: crkva sv. Marije-Holstenska vrata, poznata s nekadašnje njemačke novčanice od 50 maraka - kuća obitelji Thomasa Manna poznata po romanu „Buddenbrokovi“- glavni gradski trg s poznatom gradskom vijećnicom i slavnom kavanom Niederegger - kapetanske kuće. Tipični suvenir Lübecka je nadaleko poznati marcipan. Smještaj u hotel u okolici Lübecka. Noćenje.

6. dan LÜBECK - POTSDAM - DRESDEN

Doručak. Vožnja prema području Brandenburga i Saske. Posjet Potsdamu, sjedištu Brandenburga i nekadašnjeg sjaja moći dinastije Hohenzollern. Potsdam je slikovito smješten usred brojnih jezera i rijeka i uz brojne vile i palače. Razgled grada: parkovi i dvorci Friedricha II - Novi dvorac - dvorac Sansoucci – Orangerie - holandska četvrt -potsdamska Brandenburška vrata. Nastavak vožnje i dolazak u Dresden. Smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan DRESDEN – PRAG - ZAGREB

Doručak. Vožnja prema Češkoj. Kraće zaustavljanje u središtu Praga, šetnja do povijesne jezgre i slobodno vrijeme za kavu, kupovinu suvenira ili posjet češkoj pivnici. Povratak vožnjom kroz Češku i Austriju uz zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 11.12.2018.: 3.690 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 11.12.2018.: 3.990 kn

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 03.01.2019.: 3.990 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI ZA POLAZAK 03.01.2019.: 4.290 kn

 

First minute cijena vrijedi do  popunjenja kapaciteta po FM cijeni

 

Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja             Minimalan broj putnika: 40

 

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim turističkim autobusom prema programu
 • smještaj u hotelima 3/4* u Njemačkoj u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s buffet doručkom :
 • 2 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Dresdenu
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u Rostocku
 • 1 noćenje s buffet doručkom u hotelu 3/4* u okolici Lübecka
 • 2 noćenja s buffet doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu na liniji Kopenhagen – Oslo - Kopenhagen
 • Prijevoz dnevnim brodom Rostock - Gedser
 • Prijevoz dnevnim brodom Rödby - Puttgarden
 • razgledavanja prema programu
 • stručnog pratitelja tijekom putovanja
 • pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodovima): 090 kn
 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom naveden kao uključene
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
 • putno osiguranje

 

Preporuka putovanja: Skandinavija i sjever Europe  u zimskim mjesecima zanimljiva je i neobična tema. Putovanje brodovima i doživljaj zimskog ugođaja, svjetlucanje božićnih ukrasa i čar okusa Sjevera u ovo doba godine moguć je po pristupačnijim cijenama nego u glavnoj ljetnoj turističkoj sezoni. Putovanje u doba Adventa omogućuje i posjete brojnim božićnim sajmovima u  gradovima koji se posjećuju, dok putovanje za zimske praznike daje doživljaj prazničnog osvijetljenja gradova, uz napomenu da svi božićni sajmovi nisu otvoreni u siječnju - ali to ne utječe na razglede i doživljaj gradova koji se posjećuju.

 

 

Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu moguća je rezervacija trokrevetnih soba i kabina po redovnoj cijeni.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.

- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi - 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Oslo

Kopenhagen

Helsinki

Stockholm

Osnovne informacije
Putovanje preporučujemo svim putnicima koji još nisu bili u Skandinaviji kao uvod u upoznavanje prekrasnih ljepota sjevera Europe. Uz posjet glavnim skandinavskim gradovima, na ovom putovanju imati ćete prilike upoznati dio velikih prirodnih ljepota Skandinavije. Četiri  privlačne vožnje brodovima, kao i prijelaz mosta Öresund prikratiti će put cestom, a objašnjenja naših vrlo iskusnih pratitelja dočarati će povijest, običaje i život ovih zemalja.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s ukupno 82 667 680 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Danska je najmanja nordijska zemlja s 5 731 120 stanovnika i površinom od 43.000 kvadratnih kilometara. 406 otoka i poluotok Jylland čine danski teritorij. Glavni je grad Kopenhagen.Grenland i Farski otoci u Atlantskom oceanu danski su autonomni teritoriji.Danska je monarhija kojom vlada kraljica Margareta II.

Švedska  je država na sjeveru Europe, na obali Baltičkog mora.  Švedska je četvrta zemlja po veličini u Europi i zauzima jugoistočni dio Skandinavskoga poluotoka. Glavni grad je Stockholm. Zbog velike površine od 450.295 km² te populacije oko 10 065 389 milijuna stanovnika, Švedska ima malu gustoću naseljenosti od oko 20 stanovnika po km².

Finska  je nordijska država u sjeveroistočnoj Europi, s 5 495 100 stanovnika i površine od 338.144  kvadratnih kilometara. Najveći dio Finske je nizak, blago valovit, šumovit kraj s mnogo jezera. Ima 187,888 jezera (većih od 500 m²) te 179.584 otoka. Glavni je grad Helsinki. Finci pripadaju ugrofinskoj skupini naroda i govore finskim jezikom. Uz finski službeni jezik je i švedski.

Norveška je država Sjeverne Europe koja obuhvaća zapadni dio Skandinavskog poluotoka, kao i otok Jan Mayen te arktičko otočje Svalbard. Ovu zemlju površine 385 252 kvadratna kilometra nastanjuje oko 5 267 146 stanovnika. Norveška je jedna od najrjeđe naseljenih država Europe. Glavni grad Norveške je Oslo. Razvedena norveška obala uz Atlanski ocean i Barentsovo more dom je znamenitih fjordova.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistokuAustrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske.  Na površini od 78.866 km2 živi 10 561 630 stanovnika.

 

Napomene

VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:

Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo, broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci obavezni i  potrebni za brodske liste putnika.

 

 

PRAKTIČNE NAPOMENE:

Valute na putovanju: Euro u Austriji i Njemačkoj, danska kruna u Danskoj, norveška kruna u Norveškoj i češka kruna u Češkoj. Preporučujemo da valute koje možete nabavite pred početak putovanja, jer je tečaj često povoljniji ne go na licu mjesta. Preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu na skandinavskim brodovima. Ponesite na put odjeću i obuću za zimske vremenske prilike.

 

Granične i vizne formalnosti

Za sve programe za Skandinaviju hrvatskim državljanima nije potrebna viza. Preporučujemo odlazak na putovanje s važećom putovnicom, u slučaju ako želite putovati s osobnom iskaznicom molimo da provjerite prije polaska na putovanje da li je moguće u Norvešku ući s osobnom iskaznicom. Preporuka brodskih prijevoznika je da se na put ide s putovnicom. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Minimalan broj putnika: 40

Oznaka putovanja: MP016