+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

NOVA GODINA U SKOPJU

4 dana/3 noćenja

Datum putovanja:

30.12.2018. – 02.01.2019.

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – SKOPJE

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 19.30h. Polijetanje zrakoplova za Skopje na letu Croatia Airlinesa, OU 366 u 21.30h. Dolazak u 22.45h i nakon obavljenih graničnih formalnosti, prijevoz do hotala. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

2. dan: SKOPJE

Nakon doručka, susret s lokalnim vodičem i odlazak na razgled grada. Skopje je prijestolnica i najveći grad Republike Makedonije smješten u dolini rijeke Vardar, a ujedno je i njeno glavno političko, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte. Živopisan je to grad s više od 2000 godina tradicije u kojem se na svakom koraku isprepliće tradicionalno i moderno. Vidjet ćemo staru željezničku stanicu, danas Muzej grada Skopja; spomen-kuću Majke Tereze, otvorenu povodom 100. obljetnice njezina rođenja; Trg Makedonija; kameni most iz 6. st.; Daut Paša Amam, staru tursku kupelj iz 15. st. u kojoj se smjestila Nacionalna galerija; crkvu sv. Spasa; gradsku tvrđavu Kale. Na kraju odlazimo do Stare skopske čaršije, najveće na Balkanu izvan Istanbula, gdje možete doživjeti duh prošlih vremena i pojesti odlične čevape!

Slobodno vrijeme za osobne programe, kupovinu ili ručak. Novu godinu dočekajte na otvorenom ili u jednom od lokalnih restorana, uz doplatu. Noćenje.

SRETNA NOVA GODINA!

3. dan: SKOPJE - OHRID - SKOPJE

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet u Ohrid. Vožnja prema Ohridskom jezeru koje se od 1980.g. nalazi na popisu Unescove svjetske baštine. Po dolasku razgled Ohrida, koji je slavenski naziv dobio po vapnenačkoj hridi visokoj 792 m na kojoj se nalazi povijesna jezgra grada. Nazivaju ga i draguljem Makedonije zbog iznimnog prirodnog okruženja. Razgled:  crkva sv. Sofije iz 11 st.; antički amfiteatar; crkva sv. Bogorodice Perivlepta s vrijednim freskama i ikonama; Samuilova tvrđava s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero (10./11. st.); galerija ikona; crkva sv. Klimenta i Pantelejmon. Osim brojnih spomenika, restorana, kavana i barova tu se nalaze i brojne trgovine s poznatim unikatnim nakitom - ohridskim biserima. Slijedi odlazak do Svetog Nauma, uz usputni pogled na Muzej na vodi u  Uvali kostiju, rekonstruiranog prapovijesnog naselja sojenica, pretvorenog u jedinstveni muzej u kojem je prikazan način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine prije naše ere. Posjet Sv. Naumu, jednom od najljepših lokaliteta na Ohridskom jezeru, smještenom na stijeni u blizini izvora rijeke Crni Drim. Obilazak manastirske crkve posvećene arkanđelima Mihaelu i Gabrijelu te povratak prema Skopju. Noćenje.

4. dan: SKOPJE - ZAGREB

Odjava iz hotela, upakirani doručak.  Prijevoz prema zračnoj luci Skopje te po dolasku prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 367 u 05.50h; s očekivanim dolaskom u 07.30h. Završetak programa.

Cjenik

First minute cijena aranžmana po osobi:                       2.290 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 2.490  kn

 

Pristojbe u zračnim lukama, po osobi: 990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 30.10., odnosno 30.11.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta!  

 

Cijena aranžmana uključuje:

Povratni prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) iz Zagreba do Skopja;

Prijevoz turističkim autobusom od zračne luke do hotela pri dolasku u Skopje i obrnutno pri povratku;

Smještaj u Skopju u hotelu Ibis Skopje City Center 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;

Razgled Skopja u pratnji licenciranog lokalnog vodiča;

Pratitelja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu

 

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za  pristojbe zračnih luka od 990 kn  (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 690 kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, fakultativne sadržaje i obroke koji nisu navedeni u programu, osobne troškove, pića i napojnice te putno osiguranje (preporučamo)

 

Fakultativna ponuda (uz najmanje 10 prijavljenih osoba), po osobi:

Novogodišnja večera u lokalnom restoranu u Skopju, bez pića: 380 kn

 

Cjelodnevni izlet na Ohrid: 390 kn (uključeno: povratni prijevoz, razgled prema programu u pratnji lokalnog vodiča. Informativna cijena ulaznica po osobi: 1,70 Eur po objektu (crkva sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva sv. Klimenta, Muzej na vodi, samostan sv. Naum).

Skopje

Napomene

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:

Za  državljane RH viza za Makedoniju nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica koja mora vrijediti najmanje 90 dana od datuma ulaska u Makedoniju. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP013