+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Škotska tura

REGENSBURG - BRUGGE/ROTTERDAM - LAKE DISTRICT/NP TROSSACHS – GRETNA GREEN GLASGOW - LAKE LOMMOND - LOCH NESS - URQUHART CASTLE - EDINBURGH - KÖLN - FRANKFURTÜNCHEN

Stari gradovi, šareni kiltovi, puno glazbe i ponešto whiskeya - Škotska je predivno mjesto, pogotovo u proljeće i ljeti

8 dana  —  Autobusom iz Zagreba + brodom

Datumi putovanja:

30.3.-6.4.2018.
24.4.-1.5.2018. - GARANTIRANI POLAZAK
22.6.-29.6.2018.
1.-8.10.2018.

VRIJEDNOST VIŠE! uključene ulaznice u Urquhart castle i kovačnicu vjenčanja u Gretna Green, vožnju brodićem po Loch Nessu i posjet destileriji viskija s degustacijom

škotska

 

Program putovanja

1. DAN: ZAGREB - REGENSBURG - FRANKFURT

Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Putovanje vodi preko Regensburga - dolazak u središte grada i kraći obilazak ovog povijesnog grada. Slobodno vrijeme za ručak ili kavu i šetnju u lijepom gradskom središtu. Nastavak putovanja prema Frankfurtu, smještaj u hotel u široj okolici. Noćenje.

2. dan: FRANKFURT - BRUGGE/DELFT - ZEEBRUGGE / ROTTERDAM - BROD

Doručak. Nastavak puta prema Belgiji/Nizozemskoj. Ukrcaj na brod u večernjim satima i smještaj u kabine. Noćna plovidba. Napomena: brodska kompanija zadržava pravo odrediti luku ukrcaja na brod (Zeebrugge ili Rotterdam) do mjesec dana prije polaska. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zebrugge prije ukrcaja na brod posjećuje se Brugge, glavni grad zapadne Flandrije i jedan od najljepših belgijskih gradova koji se smatrao najveličanstvenijim i najbogatijim gradom nakon Venecije - „tvrđava srednjeg vijeka“. U slučaju polaska broda iz Rotterdama prije ukrcaja na brod posjećuje se Delft, jedan od najstarijih nizozemskih gradova s vrlo lijepom starom gradskom jezgrom, poznat kao grad Vermeera i plavog porculana, nekoć sjedište nizozemske kraljevske kuće Oranje. Vrijeme zadržavanja u ovim gradovima ovisi o potvrdi satnice odlaska broda.

3. dan: ŠKOTSKA: HULL - LAKE DISTRICT - GRETNA GREEN  - GLASGOW

Doručak na brodu. Dolazak broda u britansku luku Hull u jutarnjim satima. Iskrcaj. Poslije iskrcaja u Hullu nastavak putovanja prema Glasgowu. Putovanje nas vodi kroz glasoviti Lake District, regiju jezera, područje prekrasne prirode i posebnih krajolika. Usputno kraće stajanje na jezeru Windermere, glavnoj destinaciji za planinarenje i šetnju u Engleskoj. Park posjećuje oko 14 milijuna domaćih i stranih turista svake godine. Tu je živio William Worthsworth i Beatrix Potter. Prelazak nevidljive granice Engleske i Škotske kod gradića Gretna Green, poznatog kao „škotski Las Vegas“ gdje se parovi u super brzoj ceremoniji mogu vjenčati – gradić broji oko 5000 sklopljenih brakova godišnje (uključena ulaznica za kovačnicu vjenčanja). Po dolasku u Glasgow panoramski razgled autobusom: George Square - sveučilišna četvrt - Glasgow Cross - park Glasgow Green – katedrala sv. Munga, osnivača grada. Milijunski grad na rijeci Clyde poznat je po svojoj viktorijanskoj i art nouveau arhitekturi koja datira iz perioda kad se grad obogatio zahvaljujući trgovini, tekstilnoj proizvodnji i brodogradnji. Smještaj u hotel na području Glasgowa. Večera. Noćenje.

4. dan: ŠKOTSKA: GLASGOW –  NP TROSSACHS/LOCH LOMMOND - LOCH NESS - AVIEMORE/INVERNESS/GRANTOWN

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja vodi nas kroz nacionalni park Trossachs i preko jezera Loch Lommond, dugačkog 38 km i okruženog prekrasnim krajolikom s planinskim vrhuncima i brdima. Riječ je o jednom od najljepših područja Škotske, a zajedno sa svim prirodnim ljepotama kojima ćemo danas svjedočiti nije čudo zbog čega je Škotska nedavno izabrana za najljepšu zemlju svijeta (ocjena čitatelja Rough Guidea). Vožnja lijepim pejzažima Kaledonijskog kanala i dolazak do dvorca Urquhart na jezeru Ness. Dolaskom na jezero posjet dvorcu (uključena ulaznica) – odnosno ruševinama dvorca iz 13.-16. st., koji je igrao značajnu ulogu u Ratovima za škotsku neovisnost u 14.st. Odlazak na polusatnu vožnju brodom po jezeru (uključeno u aranžman). Nastavak putovanja i vožnja kroz upečatljivo i jedinstveno Škotsko visočje prema Aviemore/Inverness području gdje je smješten naš hotel. Dolazak i smještaj, večera. Noćenje.

5. dan: ŠKOTSKA: AVIEMORE/INVERNESS - PITLOCHRY - EDINBURGH

Doručak. Odlazak iz hotela. Putovanje cestama kroz snovite krajolike škotskog gorja i kroz područje Cairngorms nacionalnog parka. Za mnoge ljude upravo je to prava Škotska, Škotska u kojoj klanovi još uvijek vode glavnu riječ. Tijekom puta prema Edinburghu stat ćemo i okusiti svjetski poznati škotski viski (degustacija uključena u cijenu). Nastavak putovanja prema Edinburghu, škotskoj prijestolnici. Glavni grad ove čarobno lijepe zemlje osvaja svojim položajem, fascinira svojom arhitekturom i iznimno živim kulturnim životom, a njegovo je povijesno središte UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. Od najvećih atrakcija izdvaja se edinburški dvorac gdje se u krunidbenoj dvorani nalazi škotsko kraljevsko znakovlje (razgledi izvana). Uz dvorac grad se diči kraljičinom službenom rezidencijom u Škotskoj, glasovitom Holyrood Palace. A između palače i dvorca prolazi povijesna ulica Royal Mile iz koje se račva 66 uličica u srednjovjekovni Edinburgh. Smještaj u hotel na širem području Edinburgha. Večera. Noćenje.

6. dan: ŠKOTSKA: EDINBURGH - HULL

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u središte grada: slobodno vrijeme u središtu grada za šetnju, kupovinu ili obilazak dvorca odnosno Holyrood palače. Preporučujemo šetnju po povijesnoj jezgri gdje ćete pronaći zanimljive muzeje i trgovine (Princess Street je glavna shopping zona, a George Street je ulica gdje ćete pronaći zanimljive i tipične suvenire). U podnevnim satima nastavak putovanja prema Hullu. Na granici Engleske i Škotske stat ćemo da se oprostimo s Škotskom kod tzv. „graničnog kamena“, kraća foto pauza. Nastavak putovanja prema Hullu i po dolasku ukrcaj na brod. Smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćna plovidba.

7. dan: BROD - ROTTERDAM / ZEEBRUGGE - KÖLN - OKOLICA FRANKFURTA

Doručak na brodu. Dolazak broda u prijepodnevnim satima u luku Rotterdam/Zeebrugge (brodska kompanija rezervira pravo da cca. mjesec dana prije polaska odredi rutu, kao i luku iskrcaja u Belgiji ili Nizozemskoj). Vožnja prema Njemačkoj uz zaustavljanje putem u Kölnu gdje ćemo posjetiti glasovitu katedralu, jednu od najpoznatijih gotičkih katedrali u svijetu. Kraće slobodno vrijeme i nastavak putovanja prema Frankfurtu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.

8. dan: FRANKFURT - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u panoramsku vožnju njemačkim „Manhattanom“ kako često nazivaju Frankfurt. Najveće financijsko središte u Njemačkoj, Frankfurt često bije loš glas upravo vezano uz prvi dojam grada u kojem prevladavaju visoke zgrade i neboderi, ali Frankfurt je uspio sačuvati i mnogo od svoje povijesne baštine. Šetnja povijesnom starom gradskom jezgrom oko Römerberga. U podnevnim satima odlazak iz Frankfurta i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cjenik

CIJENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

Polazak 30.3.: FM 4.990 kn/5.290 kn

Polazak 24.4.: LAST MINUTE 4.790 kn

Polazak 22.6.: FM 5.290 / 5.590 kn

Polazak 1.10.: 5.290 kn

 

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!

Doplata za dvokrevetnu vanjsku kabinu: 340 kn

Doplata za dvije večere na brodu: 440 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu (uključuje unutarnju jednokrevetnu kabinu na brodu): 1.490 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu s vanjskom kabinom: 1.890 kn

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz autobusom, uslugu voditelja putovanja, smještaj u hotelima 3/4* u dvokrevetnim sobama u Njemačkoj i Škotskoj na osnovi noćenja s doručkom u Njemačkoj i noćenja s polupansionom (doručak i večera) u Škotskoj:  2 noćenja s doručkom na području Frankfurta, 3 noćenja s polupansionom u Škotskoj: 1 noćenje na širem području Glasgowa, 1 noćenje u regiji Aviemore/Inverness/Grantown i 1 noćenje na širem području Edinburgha, 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnim kabinama na brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull i Hull-Zeebrugge/Rotterdam, vožnju brodićem po Loch Nessu i ulaznice u Urquhart Castle i kovačnicu vjenčanja u Gretna Green, posjet destileriji viskija s degustacijom te troškove organizacije i prodaje

 

CIJENA PAKET ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove javnog gradskog prijevoza, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Glasgow

Napomene

Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka i posjeta gradovima. Svi navedeni sadržaji bit će posjećeni u okviru razgleda, bez obzira na redoslijed obilazaka.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

Oznaka putovanja: MP011