+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Sofija i Plovdiv - Bugarska ljepotica

Jedan od najstarijih glavnih gradova Europe, Sofija je ispunjena ekstravagantnim crkvama, predivnim kazalištima, rimskim spomenicima, a nadasve je interesantna njena bujajuća suvremena kultura 

5 dana / 4 noćenja  —  Autobusom iz Zagreba

Datumi putovanja:
01.05.-05.05.2019.
20.06.-25.06.2019.
04.10.-08.10.2019.

sofija - bugarska

Nacionalno kazalište Ivan Vazov, Sofija / © Sami C @ Wiki

Program putovanja

 

1. dan:  ZAGREB – SOFIJA

Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, turistički peroni 502-506 u 22:00 sata. Slijedi noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Srbiju prema bugarskoj granici uz kraća zaustavljanja na putu radi odmora.

2. dan:  SOFIJA

Dolazak u Sofiju u ranim prijepodnevnim satima. Panoramski razgled bugarske prijestolnice i ujedno drugog najstarijeg grada Europe. Smještaj u hotel i kraći odmor. Razgled grada u pratnji gradskog vodiča: katedrala Aleksandra Nevskog – ekstravagantna građevina koja je simbol ne samo Sofije, nego i cijele Bugarske, a ujedno je i jedna od najvećih pravoslavnih crkava na svijetu, crkva Sv. Sofije, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga, Predsjednička palača, Rotunda Sv.Juraja, Narodno kazalište, crkva Sv. Petke Samardžijske, ostaci rimske Serdike, džamija Banya Bashi koja potječe iz šesnaestog stoljeća… Slobodno vrijeme za vlastite programe, shopping ili bogatu ugostiteljsku ponudu s bugarskim specijalitetima. Preporučujemo isprobati poznatu pitu sa sirom, hladnu juhu s krastavcima, izvrsne osvježavajuće salate, odličan gusti jogurt, sarmice od vinove loze, mesna jela i to sve uz odličnu bugarsku rakiju i sireve. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan:  SOFIJA - IZLET PLOVDIV EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE 2019.

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Plovdiv, europsku prijestolnicu kulture 2019.(doplata na licu mjesta). Plovdiv je smješten na rijeci Marici, a ime mu je dao Filip II. Makedonski. Po dolasku slijedi razgled grada: Gornji i Donji grad, stare bugarske kuće, obilazak jako dobro očuvanog rimskog kazališta u staroj gradskoj jezgri, šetnja srednjovjekovnim uskim uličicama. Slobodno vrijeme za vlastite programe, kupovinu popularnih  proizvoda na osnovi bugarskih ruža ili posjet nekoj od izložbi ili događanja vezanih za europsku prijestolnicu kulture. Povratak u Sofiju. Za putnike koji ostaju u Sofiji, slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost fakultativnog odlaska na tradicionalnu bugarsku večeru uz folklorni program (doplata na licu mjesta). Noćenje.

4. dan:  SOFIJA – IZLET U SAMOSTAN RILA

Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u samostan Rila (doplata na licu mjesta). Manastir Rila je u utemeljio sv. Ivan od Rile, a danas je pod zaštitom UNESCO-a kao jedan od najvažnijih manastira srednjovjekovne Bugarske. Kompleks je obnovljen sredinom 19. st. s obzirom da je bio uništen u požaru te su primjetni tipični utjecaji bugarske renesanse koja simbolizira osjećaj slavenskog kulturnog identiteta u vrijeme otomanske okupacije. Povratak u Sofiju. Za putnike koji ostaju u Sofiji, slobodan dan za vlastite programe. Noćenje.

5. dan:  SOFIJA - BEOGRAD - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela i povratak za Zagreb. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju. Kraće zaustavljanje u središtu Beograda, šetnja do centra grada: Trg Slavija, Terazije, Trg Republike, knez Mihajlova, Narodno kazalište, Narodni muzej, Saborna crkva. Slobodno vrijeme za kavu ili shopping. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja radi odmora. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

 

Cjenik

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.290 kn

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 1.390 kn

Rok za prijavu: 7 dana prije polaska.     Minimalan broj putnika: 40

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
 • 3 noćenja s doručkom u Sofiji u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama
 • gradskog vodiča u Sofiji za razgled grada
 • razgledavanja prema programu
 • pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

 

Cijena ne uključuje:

 • ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
 • tradicionalnu bugarsku večeru sa folklorom (salata, meso, prilog, domaći kruh, desert, rakija, čaša vina), po osobi 30 EUR (doplata na licu mjesta, minimalno 15 prijavljenih)
 • fakultativni izlet u Plovdiv  - 25 EUR (doplata na licu mjesta, minimalno 25 prijavljenih)
 • fakultativni izlet samostan Rila – 20 EUR  s uključenom ulaznicom (doplata na licu mjesta, minimalno 25 prijavljenih)
 • dodatne usluge i troškove koji nisu predviđeni programom
 • moguću doplatu za jednokrevetnu sobu - 250 kn
 • troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.)
 • putno osiguranje

 

Popusti:

Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem 10% popusta.

 

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:

Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri  prilikom rezervacije.
-  sjedala 3 i 4 u prvom redu  doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu  doplata po osobi  100 kn

Sofija

Napomene

Organizator zadržava pravo izmjene itinerera putovanja zavisno od radnog vremena i ostalih uvjeta lokaliteta koji se posjećuju.

Službena valuta u Bugarskoj je LEV (cca 1 EUR = 2 LEV-a). pa se sve ulaznice i eventualni ostali sadržaji van programa i doplata plaćaju u LEV-ima. Preporučamo promjenu EUR-a u LEV-e samo u službenim mjenjačnicama!

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Za  državljane Republike Hrvatske  viza za Bugarsku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 40

Oznaka putovanja: MP016