+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Bilbao i Barcelona tragom Dana Browna

 

Napeti novi roman Dana Browna Postanak ponovno je zaplijenio pažnju čitalaštva cijelog svijeta i postao instant bestseler! Roman ponovno prati poznatog stručnjaka za simbole Roberta Langdona koji se ovaj put u Španjolskoj suočava s misterijem samog porijekla čovjeka.

Postanak čitatelja uvlači u nevjerojatna postignuća moderne i suvremene umjetnosti i arhitekture, a ovo putovanje je prilika da upoznate najpoznatija od njih u vlastitoj umjetničkoj pustolovini u Španjolskoj!

6 dana / 5 noćenja  —  Avionom iz Zagreba

Datum putovanja:
04.10. - 09.10.2018.

Program putovanja

1. dan, ZAGREB - BILBAO

Sastanak sudionika putovanja 2 sata prije polijetanja u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Let u 07.00 sati preko Praga prema Bilbau, mjestu zapleta napetog romana Postanak Dana Browna. Po dolasku u Bilbao u 13.55 sati, slijedi panoramska vožnja gradom te u nastavku vožnja do hotela, smještaj i kraći odmor. Nakon odmora odlazak do centra i razgled stare srednjovjekovne gradske jezgre; zgrada Opera Arriaga; Novi trg; crkva sv. Antuna; Art Nouveau tržnica La Ribera; gotička katedrala sv. Jakova s kraja 15. st.; Gradska vijećnica. Budući da je Bilbao svjetski poznat po svojoj gastronomskoj ponudi, preporučujemo posjet brojnim tavernama i uživanje u pintxosima (baskijskoj verziji tapasa), specijalitetima od bakalara i izvrsnom lokalnom vinu txakoli ili pivu u pubu Molly Malone u kojem su čitatelji upoznali negativca romana Postanak, admirala Luisa Ávillu. Za one željne romantike predlažemo večeru u restoranu Etxanobe gdje su u romanu Postanak Ambra Vidal i Princ Julian imali svoj prvi spoj. Noćenje.

2.dan, BILBAO

Nakon doručka nastavak razgleda Bilbaa. Šetnja nedavno obnovljenim ulicama, Siete Calles, koje vrve životom, neobičnim galerijama i prodavaonicama delikatesa tipičnih za Baskiju. Razgled nastavljamo posjetom u Azkuna Zentroa, starom skladištu vina pretvorenom u čvorište kulture i rekreacije i restauriranom tako da predstavlja sjecište tradicije i suvremenog stila, s krovnim bazenom čije stakleno dno gleda na atrij zgrade. Popodne je predviđeno za posjet ultramodernom muzeju suvremene umjetnosti Gugenheim (fakultativno), u kojem je u Postanku Edmond Kirsch planirao svoje otkriće porijekla i cilja ljudske vrste podijeliti sa svijetom. Muzej je prošle godine proslavio 20 godina postojanja i definitivno je razlog velike renesanse koja se zbiva u Bilbau od tada. Uz promjenjiv postav koji nikada ne razočara, ovo je apsolutno je obavezna postaja svakom ljubitelju suvremene umjetnosti. Nakon obilaska, povratak u hotel i slobodna večer.

3. dan, BILBAO - BARCELONA

Nakon doručka, transfer do aerodroma i let za Barcelonu. Po dolasku, panoramski razgled grada autobusom i pješke tragom Roberta Langdona i Ambre Vidal koji u Barceloni pokušavaju odgonetnuti lozinku za pristup misterioznom otkriću Edmonda Kirscha. Vidjet ćemo Casu Milu (La Pedreru), remek djelo Gaudíjeve biomorfne arhitekture i mjesto stanovanja slavnog futurista u romanu Postanak te prošetati famoznom šoping ulicom Paseig de Gràcia, najskupljom ulicom u Barceloni i Španjolskoj uopće. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen u cijenu). Slijedi razgled veličanstvene katedrale Sagrada Familia, bizarne građevine inspirirane anatomijom i zakonima prirode, koja je još uvijek u izgradnji a nakon završetka će biti najveća rimokatolička crkva na svijetu. Nakon toga ćemo posjetiti crkvu Torre Girona, neobičnu lokaciju gdje je smješten superračunalni centar BSC, dom jednog od najnaprednijih računala na svijetu, Mare Nostrum, te razgledati nevjerojatan kompleks u kojem je u romanu Edmond Kirsch došao do svog potresnog otkrića o ciljevima evolucije čovjeka. Usput ćemo posjetiti i jedan od 30 Shakespearovih vrtova na svijetu u kojima se uzgaja samo bilje iz Shakespearovih djela, a nalazi se tik uz superračunalni centar te se spominje na kraju romana. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za vlastite programe.

4. dan, BARCELONA - MONTSERRAT

Dan rezerviran za slobodno istraživanje Barcelone i okolice. Preporučamo izlet u samostan Montserrat (uz nadoplatu) gdje započinje radnja romana Postanak: izlet počinje ukrcajem na vlak i prekrasnom panoramskom vožnjom kroz brda do samostana. Slijedi razgled samostana i bazilike sagrađenih u brdu Montserrat usred prelijepe prirode odakle puca pogled na cijelu Kataloniju. Samostan na brdu obavijen je velom tajne kao nalazište kipa Crne Bogorodice koja je privukla toliko hodočasnika da je na kraju na istom mjestu izgrađen velebni samostanski kompleks. Ne iznenađuje da je Dan Brown odlučio započeti svoj napeti roman na mjestu toliko poznatom po svojoj ljepoti ali i tajnovitosti. Nakon stanke za ručak (uključen u cijenu), slobodno vrijeme za uživanje u prirodi i samostalnu šetnju tajanstvenim zdanjem te povratak u Barcelonu. Za one koji ostaju u Barceloni, preporučamo istraživanje ogromne tržnice La Boqueria koja vrvi svježim poznatim i egzotičnim povrćem i voćem, te iznimnom ribom i plodovima mora ili obilazak najstarije gradske četvrti, Barrio Gotico, čuvenoj po ostacima rimskih građevina u labirintu uličica i malih trgova. Blizu se nalazi i kušaonica kave Nømad koju Robert Langdon pije u romanu. Obavezno kušati! Navečer predlažemo šetnju popularnom ulicom La Rambla i druženje uz piće. Noćenje.

5. dan, BARCELONA

Nakon doručka, transfer autobusom do brda Montjuïc, mjesto raspleta romana odakle puca prekrasan pogled na Barcelonu. Brdo je čuveno ne samo zbog prekrasnog pogleda, već i kao mjesto održavanja Svjetske izložbe 1929. godine te Olimpijskih igara 1992. Slobodno vrijeme za istraživanje Tvrđave Montjuïc iz 1640. ili posjet muzeju moderne umjetnosti Fundació Joan Miró (uz doplatu) koji sadrži mnoga djela ovog umjetnika koji se također često spominje u romanu kao Winstonov omiljeni umjetnik. Nakon razgleda, slobodno poslijepodne za osobe programe.

6. dan, BARCELONA – ZAGREB

Nakon doručka, odjava iz hotela, te slobodno vrijeme do transfera u zračnu luku i prijave na let u 18.20 sati za Zagreb, s dolaskom u 20.20 sati.

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.990 kn

Obavezna doplata za pristojbe u zračnim lukama: 1.690 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn

 

Fakultativne doplate, cijena po osobi (minimum prijavljenih 10 osoba):

  • 560 kn - Paket DAN BROWN: ulaznice za objekte Sagrada Familia, Casa Mila, Muzej Gugenheim, superračunalni centar BSC, Fundacio Joan Miro
  • 470 kn – izlet u samostan Montserrat (karta za vlak, ulaznice u muzej i buffet ručak na lokaciji)
  • večera za dvoje u ekskluzivnom restoranu Etxanobe u Bilbau: od 950 kn za dvije osobe na više

 

Cijena uključuje:  prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi  na relaciji Zagreb – Bilbao; Barcelona - Zareb i Bilbao-Barcelona, noćenja u hotelima 3 i 4* u standard dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom,  sve razglede prema programu, vodiča na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusima na destinaciji, zakonsku jamčevinu, troškove organizacije, pripreme  i  prodaje.

 

Nije uključeno: pristojbe u zračnim lukama  – obavezna doplata 1.690 kn  (podložna promjeni-točan iznos se utvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte), napojnice, dodatne obroke, ulaznice za fakultativne sadržaje, usluge koje nisu navedene u programu, osiguranje od rizika otkaza, putno zdravstveno osiguranje (preporučujemo, moguća rezervacija u agenciji), sve što nije izrijekom navedeno pod cijena uključuje.

Bilbao

Barcelona

Napomene

Kategorizacija hotela u Španjolskoj odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se može razlikovati od europske.

U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima aviokompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je aviokompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na  nastalu štetu.

ZRAKOPLOVNE PRISTOJBE: Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja karte. Ukoliko je razlika uvećanje, naplaćuje se od putnika do polaska.

U slučaju promjene letova od strane aviokompanije, putnici će biti obaviješteni o novim vremenima letova od strane agencije.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvpei.hr

Putnicima preporučamo putno osiguranje – informacije u agenciji.

Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (u slučaju potrebe), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, putnici će biti obaviješteni o otkazu putovanja i to najmanje 15 dana prije polaska, odnosno do 19.09.2018.

Prilikom sklapanja ugovora potrebno je uplatiti 30% cijene, a ostatak iznosa najkasnije 30  dan prije početka putovanja.

Cijena je rađena na bazi tečaja EUR–HRK, na dan 20.3.2018.

U slučaju promjene tečaja za više od 1,5% agencija zadržava pravo izmjene cijene, kao i pravo na otkaz putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenih putnika.

Organizator putovanja zadržava pravo promjene cijena u slučaju promjene kalkulativnih elemenata ili tečaja. Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

Minimum putnika: 15

Opći uvjeti: Za ovo putovanja vrijede opći uvjeti kupnje i provedbe turističkih paket aranžmana turističke agencije Meridijan putovanja d.o.o.  Za ovo putovanja uplaćeno je jamčevno osiguranje i osiguranje od odgovornosti kod Croatia Osiguranja, Zagreb.

Odgovorni organizator: Meridijan putovanja d.o.o., Trg hrvatskih pavlina 8, Zagreb, MB 1760408; OIB 92543185524; ID HR-AB-01-080469587