+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

BILBAO I BASKIJA

Uskrs u gradu moderne arhitekture, umjetnosti i prekrasnih parkova

5 dana / 4 noćenja – Izravni let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane

Datum putovanja: 18.04. – 22.4.2019.

Bilbao - Baskija

 

>> Provedite uskršnje blagdane na sjeveru Španjolske  –  daleko od tipične slike Španjolske, one donkihotovske „spaljene zemlje“ s beskrajnim prostranstvima bez drveta i trave, krije se drugačija i posve fascinantna zemlja: Baskija. Zemlja je to blagih dolina koje presijecaju zelene rijeke nasuprot nepreglednih planinskih vrhunaca, prirode koja je neukroćena i netaknuta. Upoznajte glavni grad pokrajine, Bilbao, grad moderne arhitekture, umjetnosti i prekrasnih parkova; divlja priroda sjevernih pokrajina Španjolske, izuzetna gastronomija kao i izvrsna vina te njezini drugačiji i elegantni gradovi obećavaju da ćete uživati i zaljubiti se u ovaj poseban dio Pirinejskog poluotoka.

Program putovanja

 

1. dan: ZAGREB / LJUBLJANA - VITORIA - BILBAO

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb u ranim jutarnjim satima. Slijedi transfer autobusom do zračne luke Ljubljana. Prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Ljubljane za Bilbao u 6.00 sati. Nakon slijetanja u 8.25 sati, slijedi transfer do Bilbaa, najvećeg grada Baskije. Po dolasku u Bilbao, panoramska vožnja kroz novu urbanu zonu Abandoibarra - Palacio Euskalduna de Congresos y de la Música arhitekata Federica Soriana i Dolores Palacios, pored prekrasnog zdanja „Museo Guggenheim“ arhitekta Franka Gehryja, do starog dijela grada uz stadion San Mamés na kojem igra Athletic Bilbao. Smještaj u hotel. Odlazak u šetnju starom jezgrom Casco Viejo: Teatro Arriaga, katedrala sv. Jakova, zanimljiva Art Nouveau  tržnica Mercado de la Ribera. Preporučujemo večeru u odličnim baskijskim tavernama gdje možete kušati razne vrste „pintxosa“. Noćenje.

2. dan: BILBAO (fakultativni izlet Guernica – Hondarribia – Biarritz)

Doručak. Slobodno vrijeme, ili odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet: vožnja do gradića Guernica, baskijskog simbola slobode, tu se nalazi nekadašnji Parlament Baskije i drvo hrasta gdje su u prošlosti baskijski vođe donosili najvažnije odluke. Za svijet je Guernica poznata po nacističkom bombardiranju 1937. g. kada je ubijeno 1.600 nedužnih civila. Picasso je u znak sjećanja na ovu strašnu tragediju naslikao poznato djelo Guernica koje je izloženo u Madridu. Nastavak do francuske granice, kratki posjet slikovitom povijesnom mjestu Hondarribia, nekadašnjem piratskom „gnijezdu“, sa srednjovjekovnom utvrdom. Vožnja do ekskluzivnog ljetovališta Biarritz, koje je u prošlosti magnetski privlačio mnogobrojne slavne ličnosti i plemstvo: Napoleon III, Gary Cooper, Frank Sinatra… Povratak u Bilbao. Noćenje.

3. dan: BILBAO

Doručak. Predlažemo odlazak  do muzeja Guggenheim, djelu arhitekta Frank O. Gehry koji predstavlja vrhunac inovativne arhitekture 20. st., koji s Venecijom i New Yorkom dijeli impresivnu svjetsku kolekciju moderne umjetnosti. Izgrađen od stakla i titana, prekriva preko 3 ha površine koja se širi prema rijeci, 16 m ispod razine ostatka grada. Izvana je nekoliko fantastičnih instalacija suvremenih umjetnika, a unutra je veličanstveni atrij s krovnim prozorom u obliku cvijeta. Riječ je o ključnom dijelu Gehrvjeve vizije, okruženom s 19 galerija na tri razine povezanih zavojitim puteljcima koji su obješeni s krova, individualni razgled.  Poslijepodne, mogućnost odlaska na vožnju brodom , ili shopping . Uživajte u nezaboravnoj atmosferi uskršnjeg tjedna  „SEMANA SANTA“: procesije, mise, protkane životom, bojom, kulturom, glazbom i plesom. Noćenje.

4. dan: BILBAO (fakultativni izlet Vitoria i La Rioja – svijet vina)

Doručak. Vožnja do glavnog grada Baskije – Vitoria, dobitnika nagrade „Zelena prijestolnica Europe 2012. godine“. Šetnja starim dijelom grada čiji počeci datiraju iz vizigotskih vremena: gotička katedrala sv. Marije iz 14. st. čuva vrijedna djela Rubensa i Van Dycka, srednjovjekovne zidine, Plaza de la Virgen Blanca, Arquillos, Plaza Espana, Ajuria Enea - sjedište baskijske autonomne vlade. Nastavak  do pokrajine La Rioja poznate po vinogradima i proizvodnji izvanrednih vina. Posjet vinskom podrumu, kušanje vina iz regije. Povratak u Bilbao. Noćenje.

5. dan: BILBAO – SAN SEBASTIAN – VITORIA – LJUBLJANA/ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do elegantnog San Sebastiana, prema anketama najljepšeg grada Baskije, poznatog po filmskom festivalu „Zlatna Školjka“. Panoramska vožnja gradom s pogledom na Igeldo, šetnja starim dijelom grada Parte Vieja i Antiguo, slobodno vrijeme za šetnju, ručak. Po završetku razgleda odlazak prema zračnoj luci Vitoria. Po dolasku prijava na direktan let posebnim zrakoplovom za Ljubljanu u 20.10 sati, s dolaskom u  22.40 sati.

 

Cjenik

Hotel SIRIMIRI BILBAO 3* ili sl.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 3.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.190 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.490 kn

 

Hotel SERCOTEL COLISEO BILBAO 4* ili sl.

First Minute cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 4.980 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.180 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.490 kn

 

*First Minute popust 200 kn  vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta po FM cijeni.

 

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 990 kn

 

Cijena aranžmana po osobi uključuje: 

- prijevoz posebnim charter zrakoplovom na relaciji Ljubljana – Vitoria – Ljubljana

- transfere i razglede prema programu

- smještaj u hotelu Sirimiri Bilbao 3* ili sl. ili hotelu Sercotel Coliseo Bilbao 4* ili sl. u dvokrevetnim sobama na osnovi 4 noćenja s doručkom

- poludnevni razgled Bilbaa po dolasku pješački i panoramski s lokalnim vodičem

- izlet San Sebastian s lokalnim vodičem (uklj. ulaznica za vidikovac Mount Igueldo)

- voditelja putovanja na hrvatskom jeziku

- boravišne pristojbe

- jamčevinu i troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

- zrakoplovne pristojbe 990 kn

- povratni transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 350 kn

– doplatu za jednokrevetnu sobu 1.490 kn (Sirimiri Bilbao 3*); 2.490 kn (Sercotel Coliseo Bilbao 4*)

- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene

- putno zdravstveno osiguranje

- fakultativne sadržaje

- napojnice za vozača te troškove osobnih narudžbi

 

Popusti: 10% za dijete do 12 god. na 3. pomoćnom ležaju, 5% iznad 12 g. na 3. pomoćnom ležaju

Doplata za transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb: 350 kn

 

Fakultativni izleti:

- fakultativni izlet Guernica - francuska Baskija (min. 20 prijavljenih): odrasli 500 kn, djeca do 15 g. 350 kn
- fakultativni izlet Vitoria - La Rioja svijet vina (min. 20 prijavljenih): odrasli 550 kn, djeca do 15 g. 350 kn

Ulaznice (informativne cijene): muzej Guggenheim: 17 EUR, katedrala Sv. Jakov i crkva Sv. Antuna: 5 EUR

 

Predviđeni red letenja:

18.04.2019. Ljubljana – Vitoria  06.00 - 08.25
22.04.2019. Vitoria – Ljubljana  20.10 - 22.40

Baskija

Napomene

Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje.

Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni.

Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju.

Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Agencija može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika.

Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr.

Oznaka putovanja: MP022