+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

ŠRI LANKA

USKRŠNJA TURA I ODMOR NA PLAŽI

Otok u Indijskom oceanu sačuvao je svoj identitet, kulturu i izuzetnu gostoljubivost stanovnika - Šri Lanka nije bez razloga “blještavi otok”

10 dana / 7 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

POLASCI: 19.04.-28.04.2019.

Program putovanja

1.dan: ZAGREB – DOHA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu dva sata prije polijetanja zrakoplva. Podjela putne dokumentacije od strane pratitelja putovanja te prijava na let za Dohu na liniji QR218 (Qatar Airways) u 17.15 sati. Dolazak u Dohu u 23.45 sati.

2. dan:  DOHA - COLOMBO – WATTALA

Nastavak leta za Colombo u 2.10 sati na liniji QR664. Dolazak u Colombo u 9.55 sati po lokalnom vremenu. Po slijetanju i po obavljanju pograničnih formalnosti, slijedi vožnja prema hotelu u okolici Wattale. Prijava u hotel od 15 sati. Smještaj, večera i noćenje.

3. dan: WATTALA - PINNAWALA  – SIGIRIYA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu za slonove koje udomljuje oko 60 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Cijela nastamba smještena je na plantaži kokosovih palmi površine gotovo 25 hektara pa se slonovi mladunci slobodno kreću uokolo te ih možete fotografirati iz neposredne blizine kao i hraniti. Nastavak vožnje prema Sigiriyi, jednoj od najimpresivnijih geoloških formacija otoka i ujedno jednom od najznačajnijih arheoloških nalazišta pod zaštitom UNESCO-a. Popet ćemo se na tvrđavu u stijeni, koju je u 5. st. dao izgraditi kralj Kassapa i koja je služila kao Kraljevska citadela više od 18 godina. Citadela neobične ljepote po imenu Lavlja stijena pruža se gotovo 200 metara u visinu nad gustom džunglom.  Lavlja šapa slikovito čuva stube palače na vrhu. Nastavak putovanja prema Dambulli. Dolazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

4. dan:  SIGIRIYA - DAMBULLA – KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema nekadašnjoj prijestolnici Cejlona, gradu Kandy. Putem ćemo se zaustaviti kod hramova Dambulla, također na listi UNESCO-ve svjetske baštine. U spiljama Dambulle je oko 80 spiljskih hramova, od toga je pet velikih, međusobno povezanih u tzv. “Zlatni hram”. Ukupno, u hramovima postoje 153 Budine statue, tri kipa kraljeva i četiri kipa bogova i boginja. Od toga su dva hinduistička boga (Višnu i Ganeš) koji su iz 12. stoljeća. Zidne slike s površinom od 2.100 m2 prikazuju Budin život, između ostalog Budinu kušnju demona Mare, kao i prvu Budinu propovijed. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu,  vrtu u kojem se uzgajaju i prerađuju  razne vrste začina. Dolazak u Kandy, smještaj u hotel. Kandy je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, gdje je vladao singalski kralj Sri Wickram Rajasingh prije dolaska na vlast Britanaca 1815. g. Odlazak u hram sa zubom Bude koja se smatra najvrednijm relikvijom Bude na Šri Lanci.  U večernjim satima odlazak na predstavu sa pjesmama i plesačima koji izvode različite tradicionalne plesove s područja Šri Lanke, bubnjarima i spektakularnoj točki hodanja po vatri. Večera i noćenje.

5. dan: KANDY  - PLANTAŽE ČAJA -  NUWARA ELIYA

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom kao vrt za odmor kralja Sinhala, a proširen je od strane Britanaca. Vidjet ćete specifične vrste drveća, biljaka i cvijeća. U nastavku putovanja zaustavit ćete se i u  tvornici čaja gdje se proizvodi jedan od najboljih i najkvalitetnijih čajeva na svijetu. Imat ćete priliku prisustvovati samom procesu proizvodnje. Nuwara Eliya je gradić koji je bio vrlo popularan tijekom britanske vladavine. Utjecaj je i danas vidljiv na svakom koraku, pa je čitav kraj prozvan Malom Engleskom. Do hotela ćete doći kroz krajolik koji oduzima dah. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: NUWARA ELIYA – NACIONALNI PARK YALA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Nacionalnom parku Yala u trajanju od oko šest sati uz usputno zaustavljanje kod vodopada Ravana. Nacionalni park Yala poznat još pod nazivom Ruhunu smjestio se na jugoistočnom dijelu Šri Lanke, u blizini grada Tissamaharama. Najposjećeniji je park Šri lanke i ujedno najbolje mjesto za vidjeti velike otočne sisavce. Krda slonova ovdje su čest prizor, a uz malo sreće naići ćete i na velikog leoparda. Jelen, divlja svinja, bivol, medvjed, majmuni, vjeverice, paunovi, krokodili i preko 450 vrsta ptica od kojih  26 endemskih te 250 vrsta leptira tek su neki od stanovnika. Fascinantno tropsko bilje koje se na nekim mjestima spaja u gustu prašumu stvorilo je idealno podneblje rijetkom životinjskom carstvu, a cijeli nacionalni park dodatno je ukrašen obalnim dijelom gdje duge pješčane plaže okružene blago zaobljenim brežuljcima ostavljaju dojam nekog drugog, nestvarnog svijeta. Nakon obilaska parka bit ćete smješteni u jednom od hotela u blizini parka. Večera i noćenje u hotelu.

7. dan: YALA – GALLE - BENTOTA

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema hotelu na plaži gdje ćete odmoriti nakon ove ture. Zaustavit ćete se u Galli, povijesno najinteresantnijem gradu Šri Lanke,  koji je nekad bio glavna luka na otoku. Grad je bio središte nizozemske kolonijalne vlasti u Indijskom oceanu u 17. stoljeću, a veličanstvena utvrda Galle Fort (prostire se na više od 50 hektara) svjedoči ovoj činjenici. Galle je jedan od vrlo dobro očuvanih gradova iz kolonijalnog doba u jugoistočnoj Aziji te je na popisu zaštićene svjetske baštine. Nizozemski muzej i nizozemska crkva su dvije od najpoznatijih turističkih atrakcija u Galleu. Grad je također poznat po izradi čipke i rezbarijama od ebanovine. Dolazak u Kalutaru. Večera i noćenje u hotelu na obali oceana.

8. dan: BENTOTA

Doručak. Dan za odmor na pješčanim plažama Indijskog oceana. Večera i noćenje u hotelu.

9. dan: BENTOTA – COLOMBO – DOHA

Nakon doručka vožnja do glavnog grada Colomba. Najveći je grad  na Šri Lanci i ujedno glavna luka u kojoj se miješaju sve boje i kulture ovog otoka. Obići ćemo komercijalni dio, a zatim i gradsko središte poznato kao „Tvrđava“, nastalo za vrijeme portugalskog kolonijalizma u 16. st. Mnoge građevine iz tog vremena danas se miješaju s modernim poslovnim zgradama. Šetnja kroz živahni bazaro Pettah, slobodno vrijeme nakon kojeg je sastanak  za transfer u Zračnu luku. Po dolasku, prijava na let za Dohu na linijQR655 (Qatar Airways) u 20.55 sati. Dolazak u Dohu u 23.35 sati.

10. dan: DOHA – ZAGREB

Nastavak leta za Zagreb na liniji QR215 u 1.55 sati. Predviđeni dolazak u Zagreb u 7 sati.

Cjenik putovanja

Cijena aranžmana po osobi: 12.590 kn

First minute cijena aranžmana po osobi: 11.990* kn

First minute popust: 600 kn vrijedi za rezervacije do 60 dana prije polaska.

Zrakoplovne pristojbe (2.900 kn) uključene u cijenu!

 

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb-Colombo-Zagreb, zrakoplovne pristojbe u iznosu od 2.900 kn, smještaj u standard sobama tijekom ture po Šri Lanci u hotelima 4* s uslugom polupansion (večere su organizirane u hotelima), 1 noćenje u okolici Wattale, 1 noćenje u Dambulli, 1 noćenje u Kandiju, 1 noćenje u Nuwara Eliya, 1 noćenje u okolici parka Yala,  2 noćenja u okolici Bentote sve prijevoze prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju (Sigirya, Pollonaruwa park slonova, Dambulla, Kandy hram, Perdeniya vrt i  Nacionalni park Yala), lokalnog vodiča,  pratitelja iz Zagreba na hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja.

 

Cijena ne uključuje: vizu za Šri Lanku (mogućnost posredovanja), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.900 kn, osobne troškove, putna osiguranja (preporučamo), dodatne usluge koje nisu navedene pod cijena uključuje.

 

Ostale doplate: viza za Šri Lanku. Putovnica mora biti važeća 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak konzularne pristojbe je 35 USD, a 100 kn je trošak posredovanja agencije. Ukoliko agencija izrađuje vizu za klijenta iznos od 350 kn koji uključuje konzularnu pristojbu i trošak usluge izrade vize plaća se prilikom rezervacije putovanja. Potrebno je ispuniti obrazac s podacima putnika i uz kopiju putovnice dostaviti agenciji.

ŠRI LANKA - info

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik: singaleški i tamilski
Vremenska razlika: +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 230 V
Viza: Potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +94
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, u ljetnim mjesecima pušu topli monsuni, a zimi hladni.
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva

Napomene

Zrakoplovne pristojbe su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju, državnim praznicima i ostalim nepredvidljivim okolnostima (gužve u prometu itd..). Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata i tečaja do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011

Šri Lanka
Šri Lanka
Šri Lanka

Šri Lanka