+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

ŠRI LANKA

TURA I ODMOR NA OBALI INDIJSKOG OCEANA

Otok u Indijskom oceanu sačuvao je svoj identitet, kulturu i izuzetnu gostoljubivost stanovnika - Šri Lanka nije bez razloga “blještavi otok”

10 dana / 7 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba

POLASCI:
18.-27.4.2019.
5.-14.11.2019.

 

Otok smješten u Indijskom oceanu i nadomak južnog rta Indije sačuvao je svoj identitet, svoju kulturu i izuzetnu gostoljubivost svojih stanovnika. Ceylon, koji je 1972. godine ponovno uzeo svoje izvorno ime šri Lanka, što bi značilo “blještavi otok”, svojom ljepotom opravdava to ime iz doba kraljevstva. Tirkizna boja Oceana uljepšava njegove duge plaže s kokosovim orasima. Ovdje susrećemo harmoniju boja, ritmova i mirisa uz blještavi sjaj dragog kamenja. Tura po otoku omogućava nam susret s poviješću budističke religije stare 2000 godina i s ostacima nekadašnjih kraljevskih prijestolnica. Marko Polo je ovdje čuo “žuborenje rajskih izvora” - pustite neka i Vas ponese ova “rajska ljepota” krajolika i pjev 386 vrsta ptica. 

Program putovanja

 

 

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:05 sati *(red letenja za polazak 5.11. nalazi se u napomeni). Dolazak u Istanbul u 23:20 sati po lokalnom vremenu.

2. dan: ISTANBUL - COLOMBO - WATTALA

Nastavak putovanja prema Colombu u 01:55 sati na liniji TK730. Dolazak u Colombo predviđen je u 15:00 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela u Wattali. Dolazak u hotel, večera i noćenje.

3. dan: WATTALA - PINNAWALA – SIGIRIYA - HABARANA

Doručak. Odlazak prema Pinnawali u posjet sirotištu slonova koje udomljava preko 40 slonova od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Naći ćete se na farmi od 25 hektara kokosovih palmi i imati mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja, te vidjeti njihovo hranjenje i kupanje u rijeci. Nakon ovog jedinstvenog iskustva, nastavak putovanja prema Sigiriyi. Posjet Lavljim stepenicama kojima se uspinjemo na vrh svjetski poznate Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.) s preko 700 singaleških stihova, rukom ispisanih, nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Odlazak prema Habarani. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

4. dan: HABARANA – NACIONALNI PARK MINNERIYA - HABARANA

Doručak. Odlazak prema tipičnom selu kako biste vidjeli način života i upoznali kulturu domicilnog stanovništva te njihovu svakidašnjicu. Sela na Šri Lanki se jako sporo mijenjaju i napreduju, a stanovništvo živi u harmoniji s prirodom. Zatim slijedi odlazak prema Nacionalnom parku Minneriya u kojem ćete imati prilike vidjeti mnoge divlje životinje koje obitavaju na ovim područjima poput leoparda, krokodila, slonova i jelena ovisno tome koliko ćete imati sreće. Vožnja džipovima kroz park. Odlazak prema hotelu, večera i noćenje.

5. dan: HABARANA - DAMBULLA - MATALE - KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Nastavak putovanja prema Dambulli. Vidjet ćete poznati hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim crtežima, a pet unutarnjih prostorija sklonište su 150 kipova Bude. Nastavak putovanja iz Dambulle za Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima, u kojem ćete saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Posjet radionici batika gdje ćete vidjeti kako nastaju ta tipično oslikana platna. Nastavak vožnje prema gradu Kandy u središnjem gorju Šri Lanke. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih kraljeva Šri Lanke, u kojem se nalazi “Hram relikvije zuba” (Sri Dalada Maligawa) koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6. dan: KANDY - PLANTAŽA ČAJA –  NUWARA ELIYA

Doručak i odjava iz hotela. Na putu prema Nuwara Eliyi, stajanje na plantaži čaja gdje ćete imati prilike upoznati se s procesima nastajanja čajeva i uzgajanja biljki za njihovu izradu. Nastavak putovanja prema
Nuwara Eliyi kroz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

7. dan: NUWARA ELIYA – PANDURA

Doručak i odjava iz hotela te vožnja prema hotelu koji se nalazi na području Panadure. Poslijepodne slobodno za odlazak na plažu. Večera i noćenje.

8. dan: PANDURA

Doručak. Slobodan dan za odmor i uživanje na plaži. Večera i noćenje.

9. dan: PANDURA - COLOMBO

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Colombu i razgled grada. Odlazak do poznate utvrde i vožnja rezidencijalnim i komercijalnim dijelom Colomba. Obilazak hinduističkog hrama u ulici Sea, nizozemske crkve iz 1749 god., džamije Davatagaha i mnogih drugih važnih znamenitosti. U poslijepodnevnim satima organizirani prijevoz do zračne luke i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:25 na liniji TK731.

10. dan: ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 05:00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 07:05 sati na liniji TK1053. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:20 po lokalnom vremenu.

 

 

Cjenik putovanja

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi                11.680 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu                                                       2.190 kn

 Zrakoplovne pristojbe (2.990 kn) uključene su u cijenu paket aranžmana.

 FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA MJESTA.

 

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul - Colombo - Istanbul - Zagreb, zrakoplovne pristojbe, 7 noćenja u hotelima 4* na osnovi polupansiona (počinje večerom prvi dan, a završava zadnji dan doručkom): 1 noćenje u Wattali, 2 noćenja u Habarani, 1 noćenje u Kandyju, 1 noćenje u Nuwara Eliyi, 2 noćenja na području Pandure, sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu (Lavlja stijena, Dambulla - hram u stijeni, Kandy - budistički hram, Pinnawala sirotište za slonove, plantaža čaja, Nacionalni park Minneriya i vožnja džipovima, posjet selu), uslugu voditelja putovanja i lokalnog vodiča, organizaciju i pripremu putovanja.

 

CIJENA PAKET-ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: vizu za Šri Lanku, uslugu izdavanja vize, doplatu za pristojbu na izlasku iz Šri Lanke, napojnice (preporuka 40 USD –  plaćanje na licu mjesta), osiguranje od otkaza i putno osiguranje.

ŠRI LANKA - info

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik: singaleški i tamilski
Vremenska razlika: +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 230 V
Viza: Potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +94
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, u ljetnim mjesecima pušu topli monsuni, a zimi hladni.
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva

Napomene
  • Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.
  • Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
  • Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.
  • Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
  • Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
  • Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: mvep.hr

Važno: Putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od ulaska u zemlju.

 

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011

Šri Lanka
Šri Lanka
Šri Lanka

Šri Lanka