+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Šri Lanka - Carstvo mirođija

COLOMBO – PINNAWELA – KANDY – BERUWELA  - GALLE

Otok cimeta i domovina Sirimavo Bandaranike, Šri Lanka obiluje ananasima, bananama, jastozima i draguljima, a zbog svoje ljepote sve više je odredište ljudi koji traže savršenstvo prirode usklađeno sa suvremenošću

8 dana / 5 noći – Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:  23.11. – 30.11.2018.

Vrijednost više! Odličan red letenja i hoteli 4*/5*, polupansion, razgled Colomba, izlet u Kandy, kasna odjava iz hotela zadnjeg dana boravka, popust za djecu do 1.500 kn

šri lanka

 

>> Možete li zamisliti mjesto na Zemlji gdje svega nedostaje osim ananasa, banana, jastoga i dragulja.
Jeste li znali da je plavi safir od 1404,49 karata iskopan upravo na Šri Lanci u Ratnapuri, a vrijednost mu je procijenjena na čak 101 mil usd?

Upoznajte domovinu cimeta i Sirimavo Bandaranaike.
Ayubowan!

Program putovanja

1. dan ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 18.00h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dubai na liniji Emirate Airlinesa EK 130 u 14.40h s dolaskom u 23.05h po lokalnom vremenu.

2. dan DUBAI – COLOMBO

Nastavak putovanja za Colombo na letu EK 650 u 02.35h. Očekivano slijetanje u Colombo u 08.25h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja pograničnih formalnosti, dobrodošlica lokalnog predstavnika te odlazak na panoramski razgled prijestolnice Šri Lanke, lučkog grada bogatog kolonijalnog nasljeđa u kojem se isprepliću rase, religije i kulture. Grad je dinamičan i pretrpan, s nebrojenim spletom uličica u kojima se uglavnom živi na cesti, a mnogi ulični prodavači prodaju sve, od satova do plastičnih posuda. Vožnja poslovnim dijelom grada, četvrti Sinhala (Cinnamon Gardens) koja je naziv dobila po nekadašnjim plantažama cimeta, uz Ured premijera, Gradsku vijećnicu, Nacionalni muzej do četvrti Pettah s živopisnom tržnicom, hinduističkim hramom i starom nizozemskom crkvom koja datira iz 18.st. Slijedi prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima predlažemo individualan posjet Nacionalnom muzeju u kojem možete dobiti uvid o drevnoj Šri Lanci i vidjeti predmete bivše kraljevske obitelji, poput zlatnog prijestolja, krune i sl. Za one željne uzbuđenja predlažemo nezaobilaznu gradsku vožnju tradicionalnim tuk-tukom. Večera. Noćenje.

3. dan COLOMBO – PINNAWELA – KANDY

Doručak te polazak prema središnjoj Šri Lanci, do utočišta slonova Pinnawala koje se od 1975. godine brine o slonovima koji su napušteni, bolesni ili ozljeđeni u njihovim prirodnim staništima. Tu je udomljeno preko 40-ak slonova uključujući mladunce. Nakon ovog jedinstvenog doživljaja slijedi odlazak prema Kandyju s usputnim zaustavljanjem u tvornici čaja u kojoj ćete uz upoznavanje s tehnološkim procesima imati prilike degustirati i kupiti različite vrste čajeva. U nastavku posjet brusionici dijamanata te odlazak u Kandy, posljednju prijestolnicu starih singaleških kraljeva i kulturnog središta otoka (dio UNESCO-a), koji još uvijek ponosno čuva mnoge legende, tradiciju i običaje. Ovaj šarmantni grad kolonijalnog štiha sa svih je strana okružen brežuljcima, a u njegovom se središtu nalazi veliko jezero na čijoj se sjevernoj strani nalazi Sri Dalada Maligawa - hram Zuba (Temple of the tooth), najsvetije mjesto budista Šri Lanke, impresivno zdanje u kojem je navodno pohranjen Budin zub. Slijedi odlazak do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Večera. Noćenje.

4. dan KANDY – PERADENIYA – BERUWELA

Nakon doručka krećemo prema kraljevskom botaničkom vrtu Peradeniya, izgrađenom u 18.st. za kandijsvsku arostistokraciju i koji su Englezi pretvorili 1821. u botanički vrt. Proteže se na površini od gotovo 60 ha i jedno je od najljepših mjesta na otoku. Poznat je po mnogobrojnim primjercima biljaka, njih preko 4000 vrsta, što uključuje orhideje, začine, ljekovito bilje, palme, bambus, fikus, borove i brojne druge nikad ili rijetko viđene biljke. Nakon obilaska polazak prema Beruweli, ljetovalištu na zapadnoj obali zemlje, poznatom po pješčanim plažama. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

5. – 6. dan BERUWELA

Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje u hotelskim sadržajima, na plaži, u šetnji, kupovini ili pak mogućnost odlaska na niže navedeni cjelodnevni fakultativni izlet. Večera. Noćenje.

Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu (cjelodnevni izlet):Polazak iz hotela u jutarnjim satima prema kolonijalnom gradu Galle. Vožnja južno od Beruwele, prema Galle-u, nekadašnjoj glavnoj luci na otoku i izvrsnom primjeru utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji, kojem su poseban pečat ostavili Nizozemci. Na putu kraće zaustavljanje u Kosgodi. Tu se nalazi utočište za kornjače u kojem se može vidjeti njih nekoliko vrsta, a najugroženija od njih je morska kornjača Karetna želva. Upoznavanje s radom volonterske udruge koja skrbi za kornjače i njihova lijegališta jaja. Slijedi odlazak u obližnji šarmantni gradić Ambalangoda poznat po maskama koje se ručno izrađuju i oslikavaju, koriste se u tradicionalnim plesovima, a simboliziraju demone, bogove, heroje… Posjet Muzeju maski u kojem ćete imati priliku upoznati se s legendama i tajnama vezanim uz njih. Put dalje vodi u Galle, grad koji zbog građevina u kojima se miješaju elementi europske arhitekture i jugoazijske tradicije te starih kamenih ulica i tropskog okruženja, djeluje više kao mediteransko mjestašce. Utvrda Galle iz 17.st. (dio UNESCO-a) najveća je utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji, a danas se unutar nje nalaze brojne male trgovine, kafići i hoteli u vlasništvu domaćih i stranih umjetnika, pisaca, dizajnera… Prije povratka u Beruwelu vožnja motornim čamcem po rijeci Madu tijekom koje ćete vidjeti bogatu riječnu vegetaciju, ptice i lokalne ribare. Povratak u hotel.

7. dan BERUWELA – COLOMBO – DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor do odjave iz hotela u večernjim satima. Prijevoz u zračnu luku Colombo. Po dolasku, prijava na let Emirate Airlinesa za Dubai.

8. dan DUBAI – ZAGREB

Polijetanje zrakoplova na liniji EK 349 u 02.55h. Dolazak u Dubai u 05.55h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji EK 129 u 08.45h. Očekivano vrijeme dolaska u 12.05h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi do 15.08.2018.: 6.490 kn

First minute cijena aranžmana po osobi do 15.09.2018.:           6.990 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:                          7.490 kn

 

Pristojbe u zračnim lukama: 2.990 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 15.08., odnosno 15.09.2018. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

 

 Cijena aranžmana uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

Prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom prema programu;

Smještaj u Colombu u hotelu The Ocean Colombo 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;

Smještaj u Kandyu u hotelu Royal Kandyan 4* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 polupansiona;

Smještaj u Beruweli u hotelu Eden Resort & Spa 5* ill sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 polupansiona i uključenom kasnom odjavom iz hotela na dan odlaska;

Razglede prema programu u pratnji lokalnog vodiča na engleskom jeziku;

Pratitelja putovanja;

Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

 

 Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.990 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.590 kn, napojnice za lokalne vodiče i vozače od cca 40 USD, trošak vize za Šri Lanku od 260 kn, doplate za fakultativne sadržaje, izlete i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

 Popusti:

Dijete 2-11,99 godina u krevetu s roditeljima:                                                              1.500 kn

Dijete 2-11,99 godina na pomoćnom ležaju u sobi s 2 odrasle osobe:                    1.000 kn

Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju:                                                                   300 kn

 

Napomena - smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

 Fakultativna ponuda, cijana po osobi (uz najmanje 10 osoba):

 

  • Kosgoda – Ambalangoda – Galle – rijeka Madu: 550 kn po osobi:
  • uključeno: prijevoz, lokalni vodič na engleskom jeziku, ulaznice za utočište kornjača Kosgoda i Muzej maski, vožnja brodom rijekom Madu

 

RED LETENJA:

EK 130    23NOV   ZAGREB     DUBAI           14:40   23:05

EK 650    24NOV   DUBAI         COLOMBO    02:35   08:25

EK 349    30NOV   COLOMBO  DUBAI           02:55   05:55

EK 129    30NOV   DUBAI         ZAGREB        08:45  12:05

*lokalna vremena

Šri Lanka

Korisne informacije

ŠRI LANKA

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Površina: 65.610 km2
Broj stanovnika: 19.607.519 (2002.)
Službeni jezik: singaleški (službeni i narodni jezik) i tamilski (narodni), a govore i engleski
Vjerska struktura: budizam 70%, hinduizam 15%, islam 7.5%,  kršćanstvo 7.5%
Vremenska razlika: +4,30 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: šrilanska rupija LKR (1 Rs = 100 centa); 1 kn = 21,76 LKR; 1 USD = 151,80 LKR; 1 EUR =161,69 LKR. Novčanice od Rs500 i Rs100 su vrlo slične pa budite oprezni kod plaćanja. Ukoliko ne mijenjate novac u banci provjerite imaju li novčanice vodeni žig lava.
Većina hotela, restorana i trgovačkih centara prihvaćaju kreditne kartice.
Električni napon: 230V/240V, 50 Hz. Adapter potreban, često ga je moguće besplatno iznajmiti ne recepciji hotela, uz obavezni povrat prilikom odjave.
Piće: Piti isključivo flaširanu vodu!
Odjeća: Ulaz u budističke hramove dozvoljen je samo u dugim hlačama i izutih cipela.
Kupovina: batik, čaj, začini, rukotvorine (drvene maske i rezbarije), nakit, srebro, proizvodi od kože i dr.
Klima: Vrijeme u nizinama i obalnim područjima je vruće i vlažno s prosječnom temperaturom 27°C i relativnom vlažnosti zraka od 70-90%.
Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

Napomene

VIZA: Hrvatski državljani trebaju vizu za Šri Lanku. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja. Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

Molimo da obratite pažnju o propisima vezanim uz prijevoz prtljage u međunarodnom zračnom prometu, kao i na težinu i količinu Vaše prtljage. Za prtljagu je odgovorna zrakoplovna kompanija. Po osobi dozvoljeno je nositi 1 komad prtljage maksimalne težine do 20 kg. Ručna prtljaga podložna je pregledu, ne dozvoljava se unošenje tekućina tj. ograničeno je unošenje tekućina u zrakoplov, dozvoljeno je po osobi jedan komad ručne prtljage unjeti u zrakoplov (max. 7 kg).

Pristojbe zračnih luka podložne su promjenama, a konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima avio kompanije koji vrijede za grupe (karte se izdaju za sve putnike u jednom danu).

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na Kubi te se može razlikovati od standarda u europskim zemljama.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

Agencija zadržava pravo promjene vremena letova i redoslijeda programa (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko done do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja - informacije na prodajnim mjestima.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP013