+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

ŠRI LANKA I MALDIVI

Šri Lanka i Mladivi nude svu raskoš azijskih kultura i očaravajući odmor na najljepšim plažama i predjelima Indijskog oceana

11 dana / 8 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja:
14.-24.11.2018.

maldivi - cheval blanc

 

Program putovanja

1. DAN/  ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Podjela putne dokumentacije i polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) u 20:10 sati. Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2. DAN/  ISTANBUL - COLOMBO - NEGOMBO

Nastavak putovanja iz Istanbula za Colombo na liniji TK730 u 03:55 sati s međuslijetanjem na Maldivima (putnici ne izlaze iz zrakoplova). Dolazak u Colombo predviđen je u 17:10 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta i transfer do hotela na području Negomba. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. DAN/  NEGOMBO - PINNAWELA - DAMBULLA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Dambulli. Stajanje u Pinnaweli i posjet sirotištu za slonove koje udomljuje preko 40 slonova, od kojih ima i beba slonova nađenih napuštenih u divljini. Na farmi od 25 hektara s kokosovim palmama, imat ćete mogućnost upoznati se s načinom na koji lokalno stanovništvo radi na zaštiti ovih prekrasnih životinja te se slikati s njima i hraniti ih. Nakon posjeta farmi slonova, odlazak prema Dambulli gdje ćete vidjeti fascinantni hram izgrađen u stijeni, čija je unutrašnjost oslikana jedinstvenim budističkim crtežima, a u pet unutarnjih pećina nalazi se preko 130 kipova Bude različitih oblika te kipovi bogova i vladara. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

4. DAN/  DAMBULLA - SIGIRIYA - MATALE - KANDY

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak iz Dambulle prema Sigiriyi. Po dolasku se Lavljim stepenicama uspinjemo na vrh Lavlje stijene. Dok ćemo u podnožju promatrati vodene vrtove, na vrhu ćemo zateći citadelu kralja Kassape, sagrađenu tijekom njegove vladavine (477. - 495.), preko 700 rukom ispisanih singalskih stihova nastalih tijekom 800 godina, freske i monumentalnu skulpturu lava. Nastavak putovanja prema mjestu Matale. Posjet Spice Gardenu, velikom vrtu sa začinima u kojem ćemo saznati kako se uzgajaju, prerađuju te koliko sve vrsta začina postoji. Zatim slijedi posjet radionici batika gdje ćemo vidjeti proces nastajanja tih tipično oslikanih platna. Odlazak u Kandy, grad koji je zadnja prijestolnica kraljeva Šri Lanke, smješten uz najdužu rijeku Šri Lanke, Mahaweli. Stanovnici ovog grada ponosno čuvaju legende, tradiciju i folklorne običaje kraja. Inače, ime Kandy simbolizira vizije bogatstva i veličanstvenosti. Posjet hramu svetog zuba - najsvetijem mjestu u zemlji gdje se čuva Budin sveti zub. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. DAN/  KANDY - PERADENIYA - NUWARA ELIYA

Doručak i odjava iz hotela. Posjet Peradeniya Botaničkom vrtu izgrađenom 1374. godine u svrhu vrta za odmor kralja Sinhala. U vrtu ćete vidjeti više od 5.000 vrsta drveća, biljaka, cvijeća i začina. Najpopularniji među turistima su staklenik orhideja i vrt sa začinima. Nastavak putovanja prema Nuwara Eliyi, britanskom kolonijalnom resortu koji još zovu i „mala Engleska“, putem koji vodi uz prekrasne krajolike, zelene doline i proplanke koje paraju vodopadi. Zbog hladnije klime u Nuwara Eliyi je najpovoljnije područje za preradu čaja i zbog toga se ondje nalazi mnoštvo plantaža. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

6. DAN/  NUWARA ELIYA - ELLA - NP YALA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema Nacionalnom Parku Yala sa stajanjem u gradiću Ella koji se nalazi u okruženju egzotične prirode sa zadivljujućim pogledom na planine. Nastavak putovanja prema NP Yalla koji je osnovan 1938. godine u svrhu rezervata za lov, no danas je to najpoznatiji i najrazvijeniji Nacionalni Park na Šri Lanki gdje se mogu promatrati ptice, kojih ima preko 130 različitih vrsta, i divlje životinje poput slonova, leoparda, bivola, jelena, krokodila i drugih. Odlazak u hotel, večera i noćenje.

7. DAN/  NP YALLA - GALLE - KOLOMBO (ZRAČNA LUKA) - MALDIVI

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema južnjačkom gradu Galleu gdje se nalazi najveća i najvažnija luka u zemlji. Razgled grada u kojem su najznačajnije zgrade iz vremena vladavine Nizozemaca što se može i primijetiti po njihovom izgledu. Odlazak prema zračnoj luci u Colombu. Prijava na let TK731 u 21:30 sati i dolazak na Maldive u 22:35 sati. Transfer do hotela. Večera i noćenje.

8. i 9. DAN/  MALDIVI

Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama. Smještaj u hotel na osnovi ALL INCLUSIVE usluge.

10. DAN/  MALDIVI

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do transfera do zračne luke i prijava na liniji TK 731 u 23:50 sati.

11. DAN/  ISTANBUL - ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 06:25 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 07:20 sati na liniji TK1053 i predviđeni dolazak u Zagreb je u 08:35 sati.

Cjenik

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi                      

14.11.                          15.690 kn

           

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe             3.390 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu                               4.900 kn                                                                                

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA!

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Istanbul – Colombo, Colombo – Maldivi, Maldivi – Istanbul – Zagreb, smještaj u hotelima 4* na Šri Lanki s uslugom polupansiona, sve razglede, transfere i ulaznice za lokalitete prema programu, 3 noćenja na Maldivima u hotelu 4*  s uslugom all inclusive, uslugu pratitelja putovanja i lokalnog vodiča na Šri Lanki, organizaciju i pripremu putovanja.

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, vizu za Šri Lanku 250 kn, uslugu ishođenje vize 50 kn, napojnice 40 usd – plaćanje na licu mjesta, pristojbu na Maldivima (6 usd po osobi po noći) – plaćanje na licu mjesta, putno osiguranje.

Šri Lanka

Maldivi

Korisne informacije

ŠRI LANKA

Službeno ime: Demokratska Socijalistička Republika Šri Lanka
Glavni grad: Colombo
Službeni jezik:  singaleški i tamilski
Vremenska razlika:  +3.5/+4.5 u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: srilanska rupija (LKR)
Napon struje: 230 V
Viza: hrvatskim  državljanima viza za ulazak na Šri Lanku viza je potrebna. Dobiva se elektronskim putem Potrebno je dostaviti kopiju putovnice na vrijeme agenciji, najbolje prilikom rezervacije putovanja. Mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Trošak vize je 300 kn po osobi.
Cijepljenje: nije potrebno.
Pozivni broj zemlje: +94
Klima: tropska, monsunska na jugu, umjerena na sjeveru, na jugozapadu otoka od prosinca do ožujka prevladava sušno razdoblje, a u siječnju su na istočnom dijelu
Odjeća i obuća: udobna i laganija odjeća, kišobran ili kišni ogrtač, udobne cipele za hodanje.
Hrana i piće: obavezno piti flaširanu vodu
Temperatura: dnevna temperatura u proljeće se kreće od 30 stupnjeva na više, dok u noći pada u prosjeku na 25 stupnjeva.

 

MALDIVI

Službeno ime: Republika Maldivi
Geografski položaj: Nalazi se jugozapadno od Indijskog potkontinenta, a sastoji se od oko 1.200 koraljnih otoka.
Površina: 300 km2
Broj stanovnika: 349.100
Glavni grad: Malé (76.000 stanovnika)
Klima: Najpovoljnije vrijeme za posjet Maldivima je od prosinca do ožujka, kada suhi sjeveroistočni monsun određuje klimatske uvjete.
Službeni jezik: dhivehi (maldivski), engleski
Religija: sunetski muslimani (100%)
Vremenska razlika: +3/+4 sata u odnosu na Hrvatsku
Nacionalna valuta: rufija (MVR)
Napon struje: 230-240 V
Noćni život i zabava: Ograničavaju se na hotelska naselja i otoke namijenjene turističkim posjetima.
Gastronomija: Maldivska kuhinja pod snažnim je utjecajem indijske kuhinje, a glavna namirnica je riba. Tipično maldivsko jelo je garudiya (različite vrste riba poprskane limunom i kuhane u slanoj vodi s lukom) i sušena riba Hiki Mas. Alkoholna pića mogu se konzumirati samo u hotelima.
Viza: Dobiva se besplatno prilikom dolaska na Maldive.
Cijepljenje: nije potrebno
Pozivni broj zemlje: +960

Napomene

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju ista propisuje.

Agencija zadržava pravo promjene letova i programa.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 15

Oznaka putovanja: MP011