+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

TAHITI - MOOREA - BORA BORA

Plaže iz snova, skriveni zaljevi, otoci iz bajki - Tahiti, Moorea i Bora Bora, ili kraće rečeno - Francuska polinezija - svijet su potpuno drugačiji od svega što poznajemo

10 dana  /  7 noćenja  /  Individualni paket aranžmani  /  Svakodnevni polasci iz Zagreba

tahiti

U srcu Tihog oceana smjestio se udaljeni, izolirani arhipelag koraljnih otoka koji pokrivaju ukupnu površinu veću od Europe. Ovo je mjesto raj zemaljski u kojem ćete pronaći najljepše plaže s najfinijim bijelim pijeskom i najtirkiznijom bojom mora na svijetu. Francuska Polinezija sa svojim otocima Tahitijem, Mooreom i Bora Borom predstavlja jednu od najekskluzivnijih i najboljih odmorišnih destinacija na svijetu. Ovo otočje je uistinu pravi melem za oči i sva ostala osjetila. Plaže iz snova, skriveni zaljevi, otoci iz bajki - svijet potpuno drugačiji od svega što poznajemo.

Što vam nudimo

Paket aranžmane za odmor u jednom od navedenih hotela na Tahitiu, Moorei ili Bora Bori, usluge noćenje s doručkom uz mogućnost polupansiona ili punog pansiona na upit, svakodnevni polasci zrakoplovom iz Zagreba, mogućnost produljenja boravka.

Bora Bora - safari

boraKrenite na safari terenskim vozilom (džip) i zahvaljujući znanjima i iskustvu vašeg vodiča, otkrijte i istražite divlju unutrašnjost i planine Bora Bore, svete hramove i tragove američke nazočnosti iz razdoblja Drugog svjetskog rata. Uživajte u spektakularnim panoramskim vidicima na tirkizno-plavu lagunu ovog prekrasnog otoka. Imat ćete priliku degustirati tropsko voće na jednoj od tradicionalnih plantaža s otočnim lokalnim vodičima koji će s vama podijeliti svoje znanje o ovdašnjoj flori i fauni, lokalnim običajima, povijesti i kuluri Bora Bore. Zatim slijedi posjet jedinstvenoj farmi bisera kako biste se upoznali s tajnom polinezijskih crnih bisera. Od kulture kamenica do skupljanja bisera po njihovoj klasifikaciji, do oblikovanja i stvaranja umjetničkog nakita, saznat ćete sve o biserima i ljudima koji ih stvaraju.

Promatranje morskih pasa, Lagunarium i piknik / Bora Bora

Ukrcajte se na brod koji će vas odvesti na jedinstveni izlet u lagunu Bora Bora, tri puta veću od glavnog otoka. To je uistinu nenadmašan spektakl boja i svjetlosti, prepustite tijekom izleta ljepoti mjesta između kristalno-prozirne lagune i strme planine. Brod će se prvo zaustaviti na koraljnom grebenu , vodič će privući morske pse, a vi ćete se doslovno sresti licem u lice s morskom psinom –doživljaj koji vas zaista neće ostaviti ravnodušnim! Moći ćete uživati u ovom spektaklu s broda ili u moru uz pomoć vaše maske i disaljke,naravno ukoliko to želite. Drugo zaustavljanje predviđeno je u „vrtu koralja“ gdje ćete moći plivati među tisućama koralja i šarenih tropskih ribica. Zatim ćete se zaustaviti na otočići (lok. „motu“) gdje se smjestio Lagunarium na Bora Bori. U tom prirodnom okruženju, Lagunarium vam nudi mogućnost slobodnog plivanja u tri bazena usporedno s morskim životinjama poput kornjača, raža, itd. Vodič će vas naravno uputiti kako im se približiti prije nego što zaplivate u njihovoj neposrednoj blizini. Zatim će vam biti poslužen piknik ručak uz obilje svježeg lokalnog voća – vrhunska delicija.

Tahiti - kružna tura

boraboraOtkrijte Tahiti na kružnoj turi otokom. Razgledajte: One Tree Hill, The Arahoho Blowhole – nalazi se na sjevernoj obali i predstavlja zanimljiv reljefni fenomen, muzej Gauguin, botanički vrt, muzej Tahitija i okolnih otoka te slapove.

Upoznavanje s Polinezijom

Uključuje posjet muzeju Tahitija i okolnih otoka te “marae Arahurahu” – to je tip otvorenog hrama ili hrama na otvorenom – u prirodi, najčešće su takvi hramovi napravljeni u šumama, na visoravnima i u njima su postavljeni kameni kipovi kojima su se prinosili darovi prirode i životinjske žrtve.

Moorea - kružna tura

Na ovoj kružnoj turi Mooreom moći ćete vidjeti i posjetiti Tiki village – tipično selo uz morsku lagunu i ručati uz polinezijsku predstavu, uz plesače s vatrom, glumce i pjevače.

Cjenik hotela

polinezija-cjenik

Cijena uključuje:

  • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Pariz – Papeete i obratno (kalkulacija rađena na najnižoj tarifi ekonomske klase na kompaniji Air France)
  • smještaj u odabranom hotelu na osnovi 7 noćenja (bez obroka ili pripadajući obrok prema cjeniku)
  • povratni transfer od zračne luke do hotela (za hotele na Bora Bori uključen i transfer zrakoplovom iz Papeetea)
  • uslugu lokalnog agenta
  • troškove organizacije putovanja
  • putno zdravstveno osiguranje

 

Cijena ne uključuje:

  • zrakoplovne pristojbe 5.990 kn – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)
  • dodatne usluge, obroke i izlete ukoliko drugačije nije navedeno
  • osiguranje od otkaza putovanja

FRANCUSKA POLINEZIJA

Službeni naziv: Francuska Polinezija
Zempljopis: Prekomorska zemlja Francuske, nalazi se u Tihom oceanu, otprilike 6.000 km istočno od Australije. Glavni i najpoznatiji otok je Tahiti koji se nalazi u skupini Društvenih otoka (Îles de la Société).
Glavni grad: Papeete, 26.181 stanovnika
Službeni jezik: francuski, regionalni jezici: tahićanski, paumotu,
Valuta: Francuski pacifički franak (CPF). Tečaj je vezan za euro.
Vremenska razlika: Tahiti pokrivaju tri vremenske zone: Gambier otoci CET -10, Marquesas otoci CET -10,5, Tahiti CET -11.
Viza: nije potrebna
Cijepljenje: nije potrebno
Električni napon: 220-240 V/50Hz
Odjeća: lagana ljetna odjeća od prirodnih materijala, šešir, sunčane naočale.
Klima: Umjerena. Postoje dvije glavne sezone: kišna (sparno i kišovito vrijeme) od studenog do ožujka te sušna (osvježavajuće i suho vrijeme) od travnja do listopada.
Hrana i piće: Voda iz vodovoda je prilično sigurna za konzumaciju. Lokalno meso, perad, plodovi mora, voće i povrće su općenito sigurni za konzumaciju. Na ulazu u restoran možete obratiti pažnju na znak dolara: „$$$$“ označava vrlo skup restoran, a „$“ onaj sa niskim cijenama.
Prometna povezanost: Brojni trajekti, katamarani i brodići povezuju otoke. Svakodnevne linije postoje između otoka Bora Bora, Huahine, Moorea, Papeete i Raiatea. Na većini otoka se mogu unajmiti jahte i jedrilice, sa ili bez skipera i posade.

Tahiti Moorea Bora Bora

Napomene

Prijava za navedene izlete vrši se u vašem hotelu na Baliju. Mjesni vodici su na engleskom i njemačkom jeziku. Tijekom izleta nije uključen ručak (plaćanje na licu mjesta). Pred hotel će po Vas doći shuttle bus - odlazak s mjesta okupljanja (Grayline Departure Lounge) - o svim vremenima polazaka/povrataka bit ćete obaviješteni u svom hotelu.

 

Oznaka putovanja: MP011

tahiti
Indonezija, Bali