+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Tajanstveni Maroko

Krotitelji zmija i berberski bendovi, raskošne džamije i medrese te hodže čiji pozivi na molitvu odjekuju u smiraju Sunca, dvorišta u kojima se štavi koža i prodavači na čijim štandovima stoje deseci vrsta maslina, a sve obavijeno mirisom najfinijih začina koje vjetar raznosi po uskim marokanskim ulicama - ovo je putovanje u bajkovitu zemlju bogatu bojama, mirisima i okusima  

8 dana / 7 noćenja —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 25.5. – 1.6., 16.-23.11.2019.

Maroko - Marrakech

Marrakech

Program putovanja

1. dan: ZAGREB – FRANKFURT

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Polijetanje zrakoplova na liniji LH1415 (Lufthansa) za  za Frankfurt u 14.35 sati, dolazak u Frankfurt u 16.10 sati. Nastavak putovanja za Casablancu na liniji LH 1330 (Lufthansa) u 22.15 sati.

2. dan: FRANKFURT - CASABLANCA

Dolazak u Casablancu u 00.45 sati. Nakon obavljenih graničnih formalnosti, slijedi transfer do hotela. Noćenje.

Nakon doručka odlazak u razgledavanje ekonomskog i industrijskog središta Maroka: trga Mohameda V., rezidencijalne četvrti Anfa, vožnja uz promenadu Ain Diab uz more, razgled (izvana) veličanstvene džamije kralja Hassana II (razgled džamije izvana, ulaznica se plaća na licu mjesta cca 12 eur)   jedne od najvećih džamija na svijetu. Nastavak razgleda Casablance u poslijepodnevnim satima: vožnja pored katedrale do četvrti Habous, Trga Muhameda V. i Trga Ujedinjenih naroda, primjera marokanske secesijske arhitekture. Smještaj u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: CASABLANCA - RABAT - MEKNES - FEZ (cca 490 km)

Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Rabatu. Po dolasku, razgled grada: Kula Hassan s uništenim stupovima, veličanstveni mauzolej Mohameda V., Kasbah Oudaya i Kraljevska palača (izvana). Nastavak vožnje do Meknesa, tzv. „marokanskog Versaillesa“, grada okruženog trostrukim zidinama dugim oko 40 km. Stara medina, okružena zidinama, dio je UNESCO Svjetske baštine. Razgled legendarnih vrata Bab El Mansour koja mnogi smatraju najljepšim vratima Sjeverne Afrike, razgled Kraljevske konjušnice Moulay Ismaila i poznatog trga El Hedim. Nastavak vožnje prema Fezu. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan: FEZ

Nakon doručka slijedi razgled grada: obilazak džamije Karaouiine i mauzoleja Moulay Idrissa (izvana), posjet štavionici kože. Potom, ulazak u srednjovjekovnu medinu Fes el Bali kroz vrata Bab Boujloud, šetnja bučnim, šarolikim uličicama souka - tržnice u kojoj su na svakom uglu izvješeni tepisi, kožne rukotvorine, tradicionalan i moderan nakit, začini, biljke, ulje… Razgled sveučilišta Medresa Attarine, nastavak šetnje do trga Ej Najjarine s istoimenom fontanom. Fez je osnovao Moulay Idriss tijekom 8 stoljeća i u prošlosti je bio glavni grad nekoliko dinastija. Povratak u hotel. Večera i noćenje.

5. dan: FEZ - IFRANE – BENI MELAL – MARRAKECH (cca 540 km)

Nakon doručka vožnja prema Marrakechu, uz usputno zaustavljanje zbog pauze i predaha u skijaškom središtu Ifrane, smještenom na obroncima Atlasa. Nastavak puta za Marrakech preko Beni Melala, središta marokanskog poljodjelstva. Marrakech, poznat i kao „biser juga“, magični je crveni grad okružen snijegom pokrivenim planinskim vrhovima. Grad je utemeljila dinastija Almoravida u 11. stoljeću. Po dolasku smještaj u hotel. Večera i noćenje.

6. dan: MARRAKECH

Doručak. Odlazak na razgled grada: saaditske grobnice, palača El Badi, berberska ljekarna. Slobodno vrijeme za šetnju pravim labirintom ulica živopisne tržnice. Moguć razgled prekrasnih St. Laurentovih vrtova Majorelle (uz doplatu). Zatim razgled džamije Koutoubia (izvana) te poznatog trga Djemaâ El Fna, najvećeg trga u Africi i središta noćnog života, gdje možete uživati u posebnoj atmosferi dok ste okruženi plesačima, pripovjedačima, krotiteljima zmija, majmunima izvođačima i akrobatima. Večera u hotelu i noćenje.

7. dan: MARRAKECH

Doručak. Odlazak na cijelodnevni izlet u dolinu rijeke Ourika udaljene oko 60 km od Marakkecha smještenoj u podnožju gorja Atlas. Naseljena su berberima, te se mogu vidjeti nij mogu se vidjeti na svakom koraku. Posjetit ćemo radionicu arganovog ulja u kojoj tradicionalno rade samo žene. Uživat ćemo u slapovima koje stvara rijeka Ourika dok se probija kroz velebne stijene Atlasa. Dok kupujete suvenire od alabastera i razni nakit, imat ćete priliku probati jedinstveni sok od mente. Ručak u lokalnom restoranu (uz doplatu). U poslijepodnevnim satima povratak u Marrakech. Uz doplatu, predlažemo odlazak na folklorni show “Fantasia Chez Ali” s uključenom večerom. Noćenje u hotelu.

8. dan: MARRAKECH - FRANKFURT – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz u zračnu luku i prijava na let za Frankfurt na liniji LH1333 (Lufthansa) u 15.35 sati. Po dolasku u Frankfurt u 20.15 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb na liniji LH414 (Lufthansa) u 21.55 sati sa slijetanjem zrakoplova u Zagreb u 23.20 sati.

 

Cjenik

Cijena aranžmana po osobi: 7.190 kn   6.890 kn first minute*

*First minute cijena vrijedi do popunjenja određenog broja mjesta

Doplata za zrakoplovne pristojbe 1.690 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.890 kn

 

Fakultativne doplate (prijava i uplata isključivo u agenciji prilikom uplate aranžmana):

  • 6 ručkova u restoranima tijekom ture (preporučujemo): 850 kn
  • Show Fantasia s večerom u Marrakechu: 350 kn

    

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom na redovnoj liniji u ekonomskoj klasi prema programu, transfere autobusom prema programu, smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 4* (doručak i večere u hotelima osim 7.dan u Marrakechu kad je usluga noćenje s doručkom),  sve razglede i ulaznice za lokalitete prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, organizaciju i pripremu putovanja.               

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe 1.690 kn, plaćanje prilikom rezervacije, podložno promjeni od strane avio kompanije, napojnice lokalnim davateljima usluga (35 eur po osobi – plaćanje na licu mjesta), osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

Maroko

Napomene

Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvp.hr.

Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa.

Za vaše bezbrižno putovanje preporučamo Vam uplatu putnog osiguranja.

MINIMUM PUTNIKA: 25

OZNAKA PUTOVANJA: MP015