+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Tajland

Bangkok city break & odmor na Phuketu

Nekada najveći gradovi na svijetu, središta civilizacije Jugoistočne Azije i stare kraljevske prijestolnice - Tajland zavodi poviješću baš kao i njegova pokrajina Phuket svojim pejsažima

12 dana / 10 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba

Datum polaska: 08.11. – 19.11.2018.

Tajland

© Diego Delso, Wikimedia Commons, License CC-BY-SA 3.0

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - DOHA - BANGKOK

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova kompanije Qatar Airways na liniji QR 216 za Dohu u 8.40 sati. Dolazak u Dohu u 16.10 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Bangkoku na liniji QR826 u 17.20 sati.

2. dan: BANGKOK

Predviđeni dolazak u zračnu luku Bangkok je u 3.55 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Obavljanje pograničnih i viznih formalnosti te organizirani transfer do hotela 4* u Bangkoku. Rana prijava i smještaj u hotel. Nakon odmora u poslijepodnevnim satima odlazak na krstarenje po rijeci Chaophraya s uključenom večerom. Povratak u hotel i noćenje.

3. dan: BANGKOK

Doručak. Odlazak u poludnevni razgled Bangkoka: obilazak hramova i velike kraljevske palače s raskošnom pozlatom i živopisnim keramičkim kipovima i ukrasima. Palača je smještena na obali rijeke Chao Phraya, a u njoj se nalazi i poznati Hram smaragdnog Bude. Nakon toga, odlazak do Wat Pho - hrama Ležećeg Bude, najstarijeg i najvećeg hrama u Bangkoku, ujedno i jednog od najstarijih medicinskih učilišta. Ručak u lokalnom restoranu. U poslijepodnevnim satima plovidba klongovima (kanalima - ulicama) i posjet jednom od najatraktivnijih tajlandskih hramova Wat Arun - hramu Zore. Navečer odlazak u Siam Niramitr na večeru s folklornim spektaklom gdje ćete moći vidjeti tradicionalne folklorne plesove i pjesme iz različitih regija Tajlanda.
Po završetku večere povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BANGKOK

Doručak. Odlazak rano ujutro prema najpoznatijoj Damnoen Saduak - plutajućoj tržnici. Neće vam biti žao rano ustati, jer ćete tako imati priliku vidjeti i doživjeli kako lokalno stanovništvo trguje, i to na način trampe - zamjene jednog dobra za drugo, a sve to probijajući se čamcima kroz bogatu ponudu robe koja sa nalazi upravo na čamcima koji su biti pokretne trgovine. Posjet poljima soli na kojima ćete prisustvovati demonstraciji proizvodnje kokosovog smeđeg šećera ili ćete se moći okušati u vožnji broda sa savijenim pramcem i kupiti nešto sa plutajuće tržnice. Ručak. U poslijepodnevnim satima povratak u Bangkok. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: BANGKOK - AYUTTHAYA - LOPBURI - PHITSANULOK

Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak vožnje prema sjeveru do Ayutthayae, stare prijestolnice tajlandskih kraljeva. Ukoliko vrijeme dozvoli, zaustavit ćemo se kod Bang Pa Ina, nekadašnje ljetne rezidencije tajlandskih kraljeva. Razgled hramova Wat Yai Chai Mongkol s pagodama i Wat Phanan Choeng s velikim sjedećim Budom. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak putovanja prema Lopburiju, staroj prijestolnici Siama smještenoj u unutrašnjosti
zemlje. U Lopburiju posjet parku palače kralja Naraija. Zaustavljanje kod Phra Prang Sam Yod - kmerskog hrama s tri tornja iz 13. stoljeća. Odlazak prema gradu Phitsanulok na obalama rijeke Nan. Smještaj u hotel 4*. Noćenje.

6. dan: PHITSANULOK - SUKHOTHAI - SRI SATCHANALAI - LAMPANG

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled hrama Wat Phra Sri Ratt ana Mahathat u kojem se nalazi jedan od najljepših i najsvetijih kipova Bude u Tajlandu. Vožnja do Sukothaia i obilazak prve tajlandske prijestolnice i kolijevke tajlandske kulture gdje hramovi i ruševine svjedoče o njenom drevnom sjaju (Wat Mahathat i Wat Si Choom). Vožnja kroz rižina polja do starog grada Sri Satchanalai na obali rijeke Yom. Ručak u lokalnom restoranu. Razgled svetišta Wat Chang Lom čija je pagoda (chedi) građena u cejlonskom stilu, te Wat Chedi Chet Thaew zadivljujuće simetrije. Dolazak u Lampang, glavni grad istoimene provincije, kojeg zovu gradom kočija. Prijava i smještaj u hotel 4*. Noćenje.

7. dan: LAMPANG - LAMPOON - CHIANG MAI

Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled hrama Wat Phra Kaeo Dontao, prekrasnog primjera gradnje u kombinaciji burmanskoga i domaćeg stila. Nastavak vožnje prema tvornici keramike u Lampangu gdje možete potaknuti svoj umjetnički duh i okušati se u bojanju keramičkih predmeta. Vožnja prema sjevernom dijelu Lampoona i posjet Wat Phrathat Haripoon Chai. Ručak u lokalnom restoranu. Nastavak vožnje prema Chiang Mai-u. Po dolasku u Chiang Mai prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

8. dan: CHIANG MAI - MAE SA ELEPHANT CAMP - HRAM DOI SUTHEP

Doručak. Izlet do Mae Taeng i obilazak uzgajališta radnih slonova (mogućnost jahanja). Posjet farmi orhideja. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak u razgled impozantnog hrama Wat Phrathad na brdu Doi Suthep iznad Chiang Maija. Poslijepodne vožnja kroz područje poznato po brojnim radionicama u kojima se izrađuju rukotvorine od svile, pamuka, srebra, tikovine i keramike. Povratak u Chiang Mai, slobodno vrijeme. Noćenje.

9. dan: CHIANG MAI - PHUKET

Doručak i odjava iz hotela. Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let PG248 za Phuket u 14.30 sati te polijetanje zrakoplova. Po dolasku u Phuket u 16.40 sati, transfer do hotela 4*. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

10. - 11. dan: PHUKET - DOHA

Smještaj u hotelu na plaži na osnovi noćenja s doručkom. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Predlažemo neki od fakulativnih izleta poput cjelodnevnih izleta na Krabi, Phi Phi Island (Maya Beach), James Bond Island, Khao Sok Jungle Safari, itd. Odjava iz hotela. Organizirani transfer do zračne luke Phuket i polijetanje zrakoplova prema Dohi na liniji QR 841 u 19.40 sati.

12. dan: DOHA - ZAGREB

Dolazak u Dohu predviđen je u 23 sata po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR 215 u 02.00 sati. Dolazak u Zagreb u 06.15 sati, završetak putovanja.

Cjenik

First minute cijena po osobi: 13.590 kn

Redovita cijena aranžmana po osobi: 13.890 kn

First minute popust: 300 kn za uplate do 45 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

 

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Doha – Bangkok,  Phuket - Doha - Zagreb, unutarnje letove Chiang Mai - Phuket, smještaj u hotelima 4* na osnovi 9 noćenja, rana prijava u hotel, kasna odjava iz hotela (polupansion u Bangkoku i na turi, noćenje s doručkom u Phuketu), razglede i ulaznice za objekte koji se posjećuju po programu putovanja, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku, prijevoz modernim klimatiziranim autobusom, trošak organizacije putovanja, putno zdravstveno osiguranje.

 Obavezne doplate po osobi: zrakoplovne pristojbe 2.690 kn (doplata kod prijave, podložno promjenama), napojnice vodiču i vozaču 40 Eur (plaćanje na licu mjesta, viza za Tajland - 280 kn (mogućnost posredovanja agencije uz doplatu od 100 kn).

 

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 3.000 kn, dodatne usluge, obroke i izlete, napojnice vodiču i vozaču na putu, vizu za Tajland, osobne troškove te osiguranje od otkaza putovanja.

 

Bangkok

Phuket

Napomene

Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtijeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti.

Kategorizacija hotela na Tajlandu odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemlji u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.

Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr

U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.

Viza: potrebno je dostaviti sljedeće: - 1 fotografija sa svijetlom pozadinom (format kao za putovnicu - 3,5 x 4,5 cm), u potpunosti ispunjen formular – čitko, putovnica važeća minimalno 6 mjeseci od izlaska iz Tajlanda i potrebno je imati 1 praznu stranicu.

Najmanji broj putnika: 15

Oznaka putovanja: MP012