+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Čarobni talijanski jug

Sicilija, Napulj i obala Amalfi - putovanje na čarobni talijanski jug čija je ljepota inspirirala brojne pjesnike, slikare i sineaste - a to još i danas čini

5 dana / 4 noćenja  —  Zrakoplovom iz Zagreba!

Datumi putovanja:
29.05. – 02.06.2018.
02.10. – 06.10.2018.
27.10. – 31.10.2018.

barcelona

 

Program putovanja

1. dan: ZAGREB - RIM

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 12.30h. Polijetanje zrakoplova za Rim, s međuslijetanjem u Splitu, na letu Croatia Airlinesa, OU 380 u 14.40h (OU 384 u 14.25h na polasku 27,10. s međuslijetanjem u Dubrovniku). Po dolasku u 17.05h, obavljanje graničnih formalnosti te prijevoz do hotela. Tijekom vožnje proći ćemo pored EUR-a, jugoistočnog poslovnog predgrađa Rima izgrađenog po Musolinijevoj želji i pored Koloseuma, najvećeg amfiteatra ikad izgrađenog u Rimskom Carstvu, proglašenog prije 10-ak godina jednim od 7 novih svjetskih čuda. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak u večernju šetnju do Kvirinala, jedan od sedam rimskih brežuljaka gdje se nalazi Kvirinalska palača, jedna od službenih rezidencija Predsjednika Italije te dalje uz barokni dragulj Fontanu di Trevi, najpoznatiju rimsku fontanu do Španjolskog trga, jednog od najljepših gradskih trgova i popularno mjesto okupljanja. Krase ga Berninijeva fontana, jedno od najpoznatijih otvorenih stubišta na svijetu (137 stepenica), obelisk i crkva na brežuljku. Slobodno za večeru u nekom od okolnih restorana te povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: RIM – NAPULJ – SORRENTO/okolica

Nakon doručka, odlazak do Vatikana, najmanje države na svijetu, na čijem se središnjem trgu sv. Petra nalazi čuvena bazilika sv. Petra, najveća crkva na svijetu, u kojoj se čuva poznata Michelangelova Pietá. U ranim poslijepodnevnim satima nastavak putovanja prema Napulju, prijestolnici Kampanije, gradu u kojem je nastala pizza. Po dolasku, panoramska vožnja gradom koji ima jedno od najvećih povijesnih središta na svijetu (UNESCO): Porta Capuana, najljepša renesansna vrata u Italiji; Palazzo Reale, napuljska kraljevska palača iz 17. stoljeća; Castel Nuovo, anžuvinska utvrda; Arheološki muzej s rimskim blagom iz Herkulaneja i Pompeja. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe pa odlazak u pravcu Sorrenta/Sarerna. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: SORRENTO/okolica–OBALA AMALFI (POSITANO-AMALFI-RAVELLO)–SORRENTO

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet na Capri uz doplatu (prijava za izlet obvezno pri kupovini aranžmana). Jedan od tri otoka u Napuljskom zaljevu, na strani Sorrenta, Capri je svakako i najpopularniji. Njegova blaga klima, bujna vegetacija i naizgled nepristupačna obala privlačili su posjetitelje stoljećima, a kao poznato ljetovalište egzistira još iz doba starog Rima: car Tiberije se tu „umirovio“ 27 g.n.e. i na otoku i danas postoje ostaci njegove vile. Polovicom 20.st. Capri je postao omiljeno mjesto za odmor međunarodnog jet-seta: Greta Garbo, Liz Taylor, Jacqueline Kennedy, Grace Kelly i još mnogo slavnih osoba voljelo je dolaziti i odmarati se na Capriju. Preporučujemo vožnju žičarom na vidikovac iznad Caprija otkud se pruža očaravajući pogled na taj dragulj među talijanskim otocima! Poslijepodne povratak u Sorrento i transfer do hotela. Slobodno poslijepodne za uživanje u Sorrentu, svakako kušajte poznati sorentinski limoncello. Noćenje.

4. dan: SORRENTO okolica – OTOK CAPRI – SORRENTO

Doručak. Predlažemo da današnji dan iskoristite za cjelodnevni fakultativni izlet na otok Capri, koji je još od rimskih vremena čuven po svojim ljepotama i omiljeno je odredište mnogih umjetnika i slavnih ličnosti.  Prijevoz do luke, ukrcaj na brod i jednosatna plovidba do glavne luke otoka, Marina Grande koju  krase vesele šarene kuće. Slijedi vožnja autobusom do Anacaprija. Slobodno vrijeme za osobne programe tijekom kojeg predlažemo posjet Vili San Michele okruženoj prekrasnim vrtovima koje je na ruševinama druge rimske vile izgradio švedski liječnik Axel Munthe ili pak odlazak žičarom do vrha planine Monte Solaro i prekrasnog vidikovca s kojeg se pruža nevjerojatan pogled na otok, okolni Napuljski zaljev i obalu Amalfi. Odlazimo potom u gradić Capri čiji je glavni trg, Piazza Umberto I, nadimkom Piazzetta (mali trg) središte zbivanja na otoku. Prošećite trgovačkom ulicom Via Camerelle poznatoj po luksuznim dućanima i dizajnerskim buticima i ne propustite posjetiti Augustove vrtove odakle možete uživati u pogledu na poznate Faraglioni stijene. U poslijepodnevnim satima povratak brodom u Sorrento. Noćenje.

5. dan: SORRENTO/okolica – POMPEJI – RIM – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Pompeja, grada zaustavljenog u vremenu, stradalog erupcijom Vezuva ’79. godine. Pompeji su bili zatrpani pod slojem pepela 1600 godina prije nego što su slučajno otkriveni te danas predstavljaju jedan od najznačajnijih arheoloških lokaliteta u Italiji. Od 1. stoljeća do danas vulkanski je pepeo za buduće generacije sačuvao brojne freske, mozaike, arhitekturu i keramiku starih Rimljana i tako omogućio jedinstven doživljaj života kakav je nekada bio. Obilazak lokaliteta šetnjom kroz ostatke gradskih ulica i trgova, bogatih rimskih vila, termi i foruma nekada velikog grada Rimskog carstva. Slijedi polazak prema rimskoj zračnoj luci.. Po dolasku, prijava za let Croatia Airlinesa za Zagreb, OU 385 u 18.00h, s međuslijetanjem u Dubrovniku (OU 381 na povratku 31.10. s međuslijetanjem u Splitu). Očekivani dolazak u 21.05h (u 20.40h 31.10.). Završetak programa.

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:        4.990 kn      

First minute cijena aranžmana po osobi:                       5.190 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 5.390 kn

 Pristojbe u zračnim lukama: 1.190 kn

 Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 60, odnosno 45 dana prije polaska ili do  popunjenja određenog broja mjesta! 

  

Cijena uključuje:

Prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);

Prijevoz autobusom prema programu;

Smještaj u Rimu u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;

Smještaj na području Sorrenta/Salerna u hotelu 3* u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;

Razglede prema programu;

Pratitelja iz Zagreba;

Pripremu i organizaciju putovanja te jamčevinu.

 

 

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za pristojbe zračnih luka od 1.190 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 990 kn, obaveznu doplatu za boravišnu pristojbu u Rimu u iznosu od 4 € po osobi i noćenju te u Sorrentu/Salernu u iznosu od 1,50 € po osobi i noćenju, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda, karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za fakultativne izlete i sadržaje kao i obroke koji nisu predviđeni programom, osobne troškove, napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje i putno osiguranje (preporučamo).

 

 Mogućnost doplate za polaske iz Pule i Zadra (na upit): 370 kn po osobi + pristojbe zračnih luka

Polasci iz Splita i Dubrovnika po istoj cijeni aranžmana.

 

Fakultativna ponuda po osobi (uz najmanje 10 prijavljenih osoba):

Izlet na otok Capri: 790 kn

  • uključeno: povratni prijevoz od hotela do brodske luke u Sorrentu, povratna vožnja brodom Sorrento - Capri, prijevoz na otoku, otočnu pristojbu, pratitelj)

 

 

Popusti za dijete na pomoćnom ležaju:

Dijete 2-11,99  godina: 200 kn

 

Napomena:

Smještaj u trokrevetnoj sobi

Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog ležaja + pomoćni krevet.

Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

 

Informativne cijene individualnih ulaznica po osobi :

Colosseo, Foro Romano i Palatino 12 €

Javni gradski prijevoz u Rimu: 1. vožnja metroom ili 100 min na svim linijama autobusa (mogućnost  presjedanja 1,50 €  ● jednodnevna karta (24h) za neograničene vožnje metroom, autobusom ili tramvajem na području grada 7 €

Vila Rufolo Ravello 7 €

 

 RED LETENJA:

OU 380  ZAGREB         RIM                  14:35 17:05

OU 385  RIM                ZAGREB          18:00 21:05

Sorrento

Napomene

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Zadržavamo pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Easy Jet-a objavljenom u ožujku 2017. godine i podložna su promjeni.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA: 20

Oznaka putovanja: MP013