+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

Kina - enigma Orienta

Kina - putovanje najmnogoljudnijom zemljom, do Pekinga, Shaghaia i Xiana, milijunskih gradova s dugačkom poviješću i svijetlom budućnošću

Posjetit ćete:  PEKING – KINESKI ZID – XI’AN – SHANGHAI – HONG KONG – MACAU

12 dana / 9 noćenja — Zrakoplovom iz Zagreba!

Datum putovanja: 
30.09 – 11.10.2019.
17.11. - 27.11.2019.

*Vrijednost više: vožnja bullet vlakom, posjet Macau, popust za dijete od 2.000 kn

Program putovanja

 

1. dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman u 18.00h. Polijetanje zrakoplova za Istanbul na letu Turkish Airlinesa TK 1056 u 20.05h. Dolazak u 23.20h po lokalnom vremenu.

2. dan ISTANBUL– PEKING

Nastavak putovanja za Peking na liniji TK 20 u 01.20h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivani dolazak u Peking u 15.25h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti i prijevoz prema hotelu. Peking je fascinantna prijestolnica najmnogoljudnije zemlje na svijetu, njeno političko, obrazovno i kulturno središte koje se danonoćno mijenja u moderan i tehnološki napredan grad, ali pritom još uvijek čuva tradicionalno. Proći ćemo uz Olimpijski stadion, koji nosi nadimak „ptičje gnijezdo“ i titulu najveće građevine od čelika na svijetu, na kojem se 2008. g. održala ceremonija otvaranja i zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara (2022. u Pekingu će se održati i Zimske olimpijske igre te je time jedini grad koji će ugostiti obje). Tu se nalazi i „Vodena kocka“, jedna od dvorana u kojoj su se također održavale igre, a danas pretvorena u zabavni vodeni park. Po dolasku u hotel, prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

3. dan PEKING

Doručak te nastavak obilaska grada. Odlazak do Nebeskog hrama, kompleksa kojeg su nekoć posjećivali carevi dinastija Ming i Qing i molili za dobru žetvu. Na putu do Tiananmena pogled ćete baciti na jedan od starih pekinških kvartova, tzv. Hutonga, koji odiše jedinstvenom kulturom drevnog grada i gdje možete vidjeti kako se nekada, pa čak i danas živi. Uličice su uske, prepune raznoraznih radnji, zalogajnica, malih nastambi često izrađenih od dasaka i kartona… Dolazak potom na trg Tiananmen (Trg nebeskog mira), jedan od najvećih trgova na svijetu koji se proteže na više od 400.000m², u čijem središtu dominira spomenik novije kineske povijesti, 38m visok spomenik posvećen veteranima kineskih ratova. Posjetit ćemo i Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palaču u koju se moglo ući isključivo uz dozvolu samog cara (zato naziv zabranjeni). Danas je to veliki kompleks s brojnim palačama, paviljonima i fontanama, pravo remek-djelo klasične kineske arhitekture. Ukoliko to vrijeme dozvoli, prošetat ćemo i najpoznatijom ulicom grada, Wungfujing, pješačkom zonom koja je uz veliki broj svjetski poznatih dućana poznata i po snack street, prepune štandova egzotične hrane. Noćenje.

4. dan PEKING

Doručak te nastavak obilaska grada. Odlazak do Nebeskog hrama, kompleksa kojeg su nekoć posjećivali carevi dinastija Ming i Qing i molili za dobru žetvu. Na putu do Tiananmena pogled ćete baciti na jedan od starih pekinških kvartova, tzv. Hutonga, koji odiše jedinstvenom kulturom drevnog grada i gdje možete vidjeti kako se nekada, pa čak i danas živi. Uličice su uske, prepune raznoraznih radnji, zalogajnica, malih nastambi često izrađenih od dasaka i kartona… Dolazak potom na trg Tiananmen (Trg nebeskog mira), jedan od najvećih trgova na svijetu koji se proteže na više od 400.000m², u čijem središtu dominira spomenik novije kineske povijesti, 38m visok spomenik posvećen veteranima kineskih ratova. Posjetit ćemo i Zabranjeni grad, nekadašnju carsku palaču u koju se moglo ući isključivo uz dozvolu samog cara (zato naziv zabranjeni). Danas je to veliki kompleks s brojnim palačama, paviljonima i fontanama, pravo remek-djelo klasične kineske arhitekture. Ukoliko to vrijeme dozvoli, prošetat ćemo i najpoznatijom ulicom grada, Wungfujing, pješačkom zonom koja je uz veliki broj svjetski poznatih dućana poznata i po snack street, prepune štandova egzotične hrane. Odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na vlak za Xi’an. Noćna vožnja u spavaćim kolima.

5. dan PEKING – XI’AN

Rani doručak, odlazak do željezničkog kolodvora i ukrcaj na super brzi bullet vlak za Xi’an. Po dolasku, prijevoz do hotela. Xi’an je glavni grad pokrajine Shaanxi i jedan od najstarijih gradova Kine. Uz prekrasne i dobro očuvane zidine koje opasuju središnji dio grada, ističe se i svojom živopisnom arhitekturom. Nakon kraćeg odmora, odlazimo van grada do mauzoleja Qin Shi Huanga, prvog cara koji je ujedinio zemlju, gdje se nalazi čuveno arheološko nalazište terakota vojske. Kolekcija od oko 8000 figura vojnika i konja u prirodnoj veličini bila je zakopana zajedno s carem, a otkriveni su sasvim slučajno 1974. godine. Na lokalitetu se nalazi i radionica u kojoj možete vidjeti način izrade terakota ratnika. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan XI’AN

Doručak te odlazak do Muslimanske četvrti u kojoj živi brojna islamska zajednica. Tu se nalazi nekoliko džamija od kojih je najveća i najstarija Velika džamija, jedinstvenog spoja islamske i kineske arhitekture. U kvartovskim uličicama se nalaze brojni štandovi na kojima možete kupiti razne suvenire, ali i lažne robne marke, a u glavnoj ulici Beiyuanmen možete doživjeti pravu čaroliju okusa, mirisa i izgleda hrane jer se ovdje nude raznorazni specijaliteti europske, arapske i azijske kuhinje. Poslijepodne sjednite u rikšu i provezite se impresivnim gradskim zidinama. Noćenje.

7. dan XI’AN – SHANGHAI

Nakon doručka prijevoz do željezničke stanice i polazak super brzim bullet vlakom prema Shanghaiu. Dolazak u poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela i smještaj u sobe. Shanghai je najveći grad u Kini i jedan od najvećih gradova svijeta, kozmopolitska metropola s više od 18 mil. stanovnika. Grad svjetla, modernih staklenih građevina i vreve koja traje 24 sata dnevno. Nakon kraćeg odmora odlazak u šetnju najpoznatijom gradskom ulicom, Nanjing, znanoj po velikim neonskim reklamama i prepunoj dućana i raznoraznih poznatih svjetskih brendova. Akrobatski show jedna je od najpopularnijih večernjih zabava za posjetitelje stoga navečer predlažemo fakultativni odlazak na jednu od predstava s mnogim uzbudljivim točkama. Noćenje.

8. dan SHANGHAI

Doručak i odlazak u cjelodnevni razgled grada: Hram Bude od žada, najznačajnije gradsko svetište u kojem se nalazi 1. tonu težak i  gotovo 2m visok kip Bude u ležećem položaju izrađen od bijelog žada; impresivni Vrtovi Yu tradicionalnog kineskog stila nastali u 16. st. na površini od 20.000 m², krase ga brojni ribnjaci i jezera, mostići, prekrasno cvijeće i drveće, pećine, paviljoni i dr.; Stari grad sačuvan je u izvornom obliku s mnoštvom trgovina, suvenirnica i restorana; Bund, promenada uz zapadnu kolonijalnu obalu rijeke Huang Pu s povijesnim građevinama različitih stilova u kojima su nekad bile smještene brojne strane banke i trgovačke kuće; Pudong, futuristička istočna obala, novo financijsko i trgovačko središte u kojem se između ostalog nalazi i posebna znamenitost grada - Orient Pearl Tower, veliki RTV toranj, čest motiv na razglednicama. Noćenje.

9. dan SHANGHAI – HONG KONG

Doručak. Slobodno vrijeme do prijevoza u zračnu luku. Let za Hong Kong, „New York Azije“, grad-državu na južnoj obali Kine kojeg zahvaljujući spoju kineskih korijena i utjecaja iz vremena britanske kolonije, često opisuju kao mjesto gdje „istok susreće zapad“. Jedan je od najgušće naseljenih gradova na svijetu, poznat po neboderskoj arhitekturi i velikoj prirodnoj luci. Po slijetanju, prijevoz do hotela te nakon prijave i smještaja u sobe, odlazak na razgled grada: vrh Victoria, jedan od najatraktivnijih zelenih brežuljaka, najviša točka grada na 552m, odakle se pruža prekrasan panoramski pogled; zaljev Repulse, jedna od najskupljih rezidencijalnih četvrti uz prekrasnu plažu; zanimljiva tržnica Stanley u istoimenom selu, jednom od najstarijih na otoku Hong Kongu, s nizom malih trgovina i uličnih štandova; Aberdeen, živopisna luka i plutajuće selo u kojem žive Tanke, dio naroda koji živi od ribarenja. Navečer predlažemo fakultativno krstarenje zaljevom Viktorija tradicionalnom džunkom (drevnim jedrenjakom) tijekom koje možete uživati u open-baru i u pogledu na impresivnu svjetlosno-glazbenu predstavu „Symphony of lights“  koja se održava svaku večer u 20 sati te na 10-ak minuta oživi vanjštinu brojih zgrada. Noćenje.

10. dan HONG KONG – MACAU – HONG KONG

Nakon doručka odlazak put Makaa, koji je uz Hong Kong, još jedno posebno upravno područje Narodne Republike Kine. Nekadašnja portugalska kolonija, danas predstavlja spoj istoka i zapada u životnom stilu, arhitekturi i hrani. Uz turizam, poznat je i po brojinim kockarnicama te ga često nazivaju kineskim Las Vegasom. Neke od glavnih znamenitosti grada su: A-Ma hram kineske božice mora, jedan od najstariji hramova u gradu; Macau toranj (338m), kongresni i zabavni centar s vidikovcem, restoranima, kazalištima i dr.; brončani kip božice milosrđa Kun Iam na lotosovoj kupoli ekumenskog centra; ostaci crkve sv. Pavla; utvrda Guia iz 17. st. na istoimenom brdu s kapelom i svjetionikom. Kraće slobodno vrijeme na slikovitom Trgu senata u povijesnom središtu te povratak u Hong Kong. Noćenje.

11. dan HONG KONG - ISTANBUL

Doručak i slobodno vrijeme za osobne programe. Prošećite Avenijom slavnih, promenadom koja je u holivudskom stilu posvećena slavnim osobama iz lokalne filmske industrije ili ulicom Nathan, najdužom trgovačkom oazom u gradu. Prijevoz do zračne luke te prijava za let Turkish Airlinesa na liniji TK 71 s polijetanjem u 23.00h. Večera i odmor tijekom noćnog leta.

12. dan ISTANBUL– ZAGREB

Dolazak u Istanbul u 05.25h po lokalnom vremenu te nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK 1053 u 07.05h. Očekivano vrijeme dolaska u 08.20h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

 

Cjenik

Ultra first minute cijena aranžmana po osobi:        11.990 kn

First minute cijena aranžmana po osobi:                         12.490 kn

Redovna cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  12.990 kn

Pristojbe u zračnim lukama: 3.290 kn

Napomena: ultra first minute i first minute cijene vrijede do 30.06., odnosno do 30.07.2019. ili do popunjenja određenog broja mjesta! 

 

 

Cijena aranžmana uključuje:

  • Prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa) prema programu, uključujući i lokalni let na relaciji Shanghai – Hong Kong;
  • Prijevoz super brzim bullet vlakom (sjedalo u 2. razredu) na relaciji Peking – Xi’an i Xi’an – Shanghai;
  • Smještaj u hotelima 4* u dvokrevetnoj sobi u Pekingu na osnovi 3 noćenja s doručkom, u Xi’anu na osnovi 2 noćenja s doručkom, u Shanghaiju na osnovi 2 noćenja s doručkom i Hong Kongu na osnovi 2 noćenja s doručkom;
  • Razglede prema programu u pratnji lokalnih vodiča na engleskom jeziku;
  • Ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
  • Pratitelja iz Zagreba;
  • Troškove organizacije putovanja i jamčevine.

 

Cijena ne uključuje: pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 3.290 kn (podložno promjeni), doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn,  trošak vize za Kinu od 180 kn, 280 kn ili 380 kn ovisno o žurnosti, obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače cca. 50 EUR, doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni, osobne troškove, putno osiguranje (preporučamo).

 

Popust:

Dijete 2-11,99 godina bez ležaja u hotelima, uz dvije odrasle osobe u sobi: 2.000 kn

 

Fakultativna ponuda uz najmanje 10 putnika, cijena po osobi:

Polupansion (7 obroka u lokalnim restoranima) u Kini: 650 kn

Doplata za vožnju bullet vlakom u 1. razredu na relaciji Peking-Xi’an i Xi’an-Shanghai (na upit): 850 kn

Večera pekinška patka: 220 kn  (uključeno: prijevoz, večera s 1. pićem (sok ili pivo), asistencija lokalnog vodiča)

Akrobatski show, Shanghai: 190 kn  (uključeno: prijevoz, show, asistencija lokalnog vodiča)

Krstarenje zaljevom, Hong Kong: 490 kn (uključeno: vožnja brodom, open bar)

Peking

Shanghai

Napomene

VIZA: Potrebna. Cijena vize je 250 kn ukoliko se ishodi redovnim putem, minimum 7 dana se čeka na putovnicu; za žurno

Hrvatski državljani trebaju vizu za Kinu.

Sve informacije možete pronaći na internetskoj stranici Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Hrvatskoj http://hr.china-embassy.org/eng/lssw/t313760.htm

Cijena turističke vize: 180 kn za redovnu obradu u trajanju od tjedan dana; 280 kn za obradu u trajanju od 3 dana; 380 kn za obradu u istom danu.

Potrebni dokumenti:

- original putovnica (valjanost iste još najmanje 6 mjeseci po ulasku u Kinu, s dvije prazne stranice jedna uz drugu);

- obrazac za vizu ispunjen čitko štampanim slovima i potpisan;

- jedna fotografija sa svijetlom pozadinom veličine kao za putovnicu, zalijepljena za obrazac;

- rezervacija zrakoplovne karte

- rezervacija hotelskog smještaja ili voucher agencije

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izvođenja programa.

O rizičnosti putovanja u pojedine zemlje možete se informirati na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske www.mvep.hr

Najmanji broj putnika: 15

Odgovorni organizator: MP013