+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

Vijetnamska tura - Kambodža

Plovidba Mekongom te posjet tunelima, carskim palačama i glavnim gradovima - Vijetnam i Kambodža neponovljivo su iskustvo, putovanje kojeg ćete se sjećati cijeli život

12 dana — Zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 27.02.-10.03.2018.

kambodza

 

Vijetnam - “morska vrata Indokine”- izdužena zemlja između Kineskog mora i Kine, dijeli  riječne obale plodnoga Mekonga s Laosom i Kambodžom. Tonkin je sjeverna regija, planinska ali i subtropska u području hanojskog bazena; toplina i vlažnost šire se kroz središnju regiju Anam do južne i tropske Cochinchin; sunce je blagonaklono svima. Transvijetnamska tura kroz živopisne krajobraze do čudesnih spomenika povijesti i kulture vodi vas kroz zemlju prekrasnih predjela i ljubaznih ljudi, koji se okreću svijetu nakon višedesetljetne izolacije.

Program putovanja

1. dan / ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak u zračnoj luci Pleso 90 min. prije leta.. Podjela putne dokumentacije.Let za Istanbul  na liniji TK1056 u 20h15.

2. dan / HANOI

Slijetanje u 00h30.Nastavak leta za Hanoi u 02h35 .Po slijetanju u 16h05 ,prijevoz  do hotela.Kraći odmor te odlazak na lutkarsku predstavu na vodi , a potom večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel oko 22h30. Noćenje.

3. dan / HANOI – HALONG

Doručak te vožnja rikšama do središta grada.Šetnja uz jezero Hoan Kiem i razgled hrama Ngoc Son i njegovog crvenog mosta The Huc. Nastavak razgleda grada: trg neovisnosti Ba Dinh, mauzolej Ho Hochiminh (izvana), predsjednička palača,pagoda na jednom stupu, Ho Chi Minhova kuća,hram književnosti, hram Tran Quoc. Nakon ručka u gradu , odlazak  za Halong.Smještaj u hotel, noćenje.

4. dan / HALONG – HANOI-DANANG-HOI AN

Nakon doručka, krstarenje rajskim zaljevom sa preko 2000 otoka i otočića fantastičnih oblika u odsjaju smaragdne boje mora. Zaustavljanje  kod špilje Thien Cung te vožnja do plutajućih ribarskih kućica – posjet jednoj od njih. Ručak (morski plodovi). Povratak u Hanoi, prijevoz na aerodrom.Let za Danang .Po slijetanju,prijevoz do Hoi Ana-smještaj u hotel, noćenje.

5. dan / HOI AN

Doručak te razgled grada Hoian: hram Phuc Kien,japanski most,kuća Tan Ky,atelier za proizvodnju  svilene tkanine.Povratak u hotel na ručak , a poslijepodne iskoristite za opuštanje na plaži.Noćenje.

6. dan / HOI AN-DANANG- SAIGON

Poslije doručka prijevoz na aerodrom – let za Saigon. Prijevoz  do grada i početak razgleda pješice : ulicom Catinat prolazeći pored Opere, vijećnice,starih hotela Grand i Majestic ..Posjetit ćete hram Cara Žada te ratni muzej. Zaustavljanje u kineskoj četvrti : tržnica Binh Tay, kineski hram Thien Hau i tvornica laka. Šetnja tržnicom Ben Thanh, a potom  večera u lokalnom restoranu.Prijevoz do hotela,noćenje.

7. dan / SAIGON – MY THO – SAIGON

Nakon doručka odlazak u My Tho, glavni grad delte, 75 km južno od Saigona.Brodski izlet  deltom jedne od najvećih azijskih rijeka Mekong. Plodonosne, muljevite naplavine stvorile su bezbrojne otočiće i otoke  plodnih rižinih polja, povrtnjaka i voćnjaka. Degustacija sezonskog voća i čaja.Doživjet ćete i tradicionalnu južnjačku glazbu i pjesme. Povratak u Saigon.Večera u lokalnom restoranu,noćenje.

8. dan / SAIGON - SIEM REAP

Nakon doručka još ćete vidjeti palaču ujedinjenja, katedralu, zgradu centralne pošte. Ručak u lokalnom restoranu a potom odlazak sjeverno od grada,u 70 km udaljeni Cu Chi – razgled labirinta od 200 km podzemnih tunela, nastalih u vrijeme američko-vijetnamskog rata. Povratak u Saigon te prijevoz na aerodrom.Let za  Siem Reap .Po dolasku, prijevoz do hotela. Smještaj,noćenje.

9. dan / SIEM REAP ( ANGKOR )

Doručak.Razgled  monumentalnog hrama Bayon s 54 tornja ukrašena golemim kmerskim glavama, južna vrata kraljevskog grada Angkor Thom  i remekdjela kmerske umjetnosti:terasa Gubavog kralja,terasa slonova… Prijepodnevni razgled završavamo sa božanskom palačom Phimen Akas, piramidom  na 3 kata koja predstavlja brdo Meru. Kmeri najstariji nastanjen narod u Indokini, ostavio nam je čuda vjerske umjetnosti u Angkoru.Ručak.

U poslijepodnevnim satima razgled epskog središnjeg hrama  Angkor Wat koji fascinira svojom arhitekturom i reljefima. Razgled budističkog hrama Ta Prohm iz 12.st. u kojem je snimljen filmski hit Tomb raider nakon kojeg se Angkor pročuo u svijetu.Povratak u hotel, noćenje.

10. dan / SIEM REAP

Nakon doručka  razgled grada  i hrama od ružičastog pješčenjaka Bantei Srey, pravog dragulja kmerske arhitekture i skulpture, budističkog hrama Banteay  Kdei.Posjet tvrtke “Obrtnici Angkora” , nastala s ciljem oživljavanja drevne kmerske umjetnosti i obrta te poboljšanja života tisuća ljudi koji žive u ruralnim područjima. Oko 1.300 zaposlenika s ponosom pokazuju da je kambodžansko obrtništvo još živo i kreativnije no ikad, inspirirano baštinom Angkora ali i suvremenim životnim stilom. Tu se izradjuju predmeti od svile,kamena,drva, rezbari se, oslikava,lakira..U poslijepodnevnim satima odlazak do ribarskog sela pored jezera Tonle Sap. Uz lijepi prizor zalaska sunca,posjet kućama lokalnog stanovništva a potom  povratak u grad, večera u lokalnom restoranu.Noćenje.


11. dan / SIEM REAP-SAIGON-ISTANBUL

Doručak i  slobodno do prijevoza na aerodrom-let za Saigon. Nastavak leta za Istanbul na liniji TK166 u 21h10.

12. dan / ISTANBUL-ZAGREB

Slijetanje u 05h20.Let za Zagreb u 08h20 na liniji TK1053/ slijetanje u 08h35

Cjenik

Cijena po osobi (min.16 putnika) :   14.100,00 kn 

Doplata za manji broj putnika :         1.150,00 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu:        2.100,00 kn

 

Za prijave do 15.12.2017. popust na osnovnu cijenu : 500,00 kn

Jedan popust isključuje svaki drugi popust.

 

Cijena uključuje:

povratnu avio kartu Zagreb-Hanoi-Saigon-Zagreb+ avio-karte unutar programa (Hanoi-Danang-Saigon-Siem Reap-Saigon),smještaj u dvokrevetnim sobama na bazi usluga navedenih u programu u hotelima 3/ 4* (lokalna kategorizacija),razglede, izlete navedene u programu, lokalne vodiče ,pratioca grupe na hrvatskom jeziku,jamčevina za turističke paket aranžmane.

Nije uključeno:

aerodromska taxa (cca 2.850,00-podložna promjeni-točan iznos na dan pisanja karte) , troškovi vize (vijetnamska –USD 25 ( za 1 ulaz) ;kambodžanska –USD 30-dobivaju se i plaćaju na licu mjesta,troškovi nosača prtljage i napojnice (cca 5$ dnevno) .

Vijetnam

Kambodža

Bangkok

Napomene

Viza: potrebna; viza za Vijetnam: dobiva se na ulazu u zemlju (ispuni se formular kojemu se prilažu dvije fotografije u boji) cijena 45 USD; viza za Kambodžu: dobiva se na ulazu u zemlju (30 USD, ispuni se formular kojemu se priloži jedna fotografija u boji, putovnica mora biti važeća najmanje 6 mjeseci od ulaza u zemlju, kopiju putovnice potrebno je dostaviti agenciji prilikom rezervacije putovanja).

VAŽNO: Molimo da provjerite valjanost putnih isprava s kojima putujete. Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.

Preporučamo uplatu putnog osiguranja. Informacije na prodajnim mjestima.

Molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 16

Oznaka putovanja: MP020