+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

SANTORINI

Često ga nazivaju crnim biserom zbog karakterističnoga vulkanskog krajolika, a mnogi tvrde kako ima najljepši zalazak sunca na svijetu, zbog čega ne čudi da je Santorini hit odredište za medeni mjesec. Uživajte u romantičnim trenucima među bijelo-plavim kućicama na stijeni, s pogledom na kristalno plavo more. Krajolik je to koji će oduševiti i okorjele neromantične duše. Tamne vulkanske stijene i plaže s prepoznatljivim tamnim pijeskom prema legendi su ostatak drevne Atlantide. Glavni otočki grad, Thira, smjestio se na vrhovima kratera par stotina metara nad morem, a izgledom podsjeća na čudesno gnijezdo s blještavo bijelim pročeljima i plavim kupolama. Zavojite gradske uličice prepune su trgovina, barova i terasa s pogledom na morsku pučinu i gradsku luku do koje se dolazi žičarom ili pješačenjem po 900 metara dugom strmom putu.

Hotel Rk Beach 4*

Hotel Rk Beach 4*

Hotel Kamari Blu

Hotel Kamari Blu

Hotel Aegean Plaza

Hotel Aegean Plaza

Hotel Afroditi Venus Beach & Spa 4*

Hotel Afroditi Venus Beach & Spa 4*

Hotel Antinea Suites & Spa superior

Hotel Antinea Suites & Spa superior

Hotel La Mer de Luxe

Hotel La Mer de Luxe

APARTHOTEL POLYDEFKIS

APARTHOTEL POLYDEFKIS

HOTEL SANTORINI CRYSTAL BLUE SUITES

HOTEL SANTORINI CRYSTAL BLUE SUITES

HOTEL ATLAS BOUTIQUE

HOTEL ATLAS BOUTIQUE

HOTEL HARA

HOTEL HARA

Izleti za dodatnu zabavu tijekom vašega odmora

Tradicionalna sela i zalasci sunca u selu Oia

Krenite u otkrivanje otoka, njegove kuhinje, povijesti, vulkanskog djelovanja, arhitekture i prirodnih ljepota! Poludnevni izlet počinjete razgledom najstarije bizantinske crkvice na otoku Episkopi Gonias, koja je od svojega nastanka preživjela sve razorne potrese i vulkanske erupcije te je tako postala poznata u čitavoj Grčkoj. Slijedi šetnja po ruševinama seoceta Mesa Gonia, koju burna vulkanska prošlost nije poštedjela. Poznato je kao “selo duhova” jer su njezini stanovnici nakon zadnjeg velikog potresa koji je otok zadesio šezdesetih godina prošloga stoljeća odselili, ostavivši sve za sobom. Nakon toga ćete se po zamršenom labirintu ulica u selu Pyrgos popeti sve do srednjevjekovnog vidikovca, koji je istodobno i najviša naseljena točka otoka, a nudi čudesan pogled na okolicu. Santorini je poznat po dobrim vinima pa ćete obići i najveću vinariju na otoku – Santo Wines i uživati u kušanju vina s pogledom na kalderu. Put nastavljate kroz glavni grad Firu na krajnjem sjevernu otoka, gdje se nalazi i glasovito selo Oia koje nadahnjuje svojim izgledom, a u čitavom je svijetu poznato po svojim zalascima sunca u svim bojama, u kojima ćete i vi uživati. Informativna cijena: 26 €

Plovidba po Kalderi

Provedite dan ploveći kalderom, uspnite se na vulkan, okupajte u vrelima i posjetite susjedni otok Thirassiu. Autobusom ćete otići do luke Athinios koja se nalazi u samoj kalderi. Ondje ćete se ukrcati na tradicionalni drveni brod King Thiras koji vas odvozi do uspavanog vulkanskog otočića Nea Kameni (doplata 2 €). Ondje ćete se po mjesečevom krajoliku između kratera popeti do vrha i potražiti vječne tragove vulkanske aktivnosti. Nakon razgleda vulkana zaplovit ćete između oba vulkanska otočića, Nee i Palee Kameni, gdje se morska voda miješa s vulkanskim termalnim izvorima i stvara poseban kontrast boja. Tu si možete priuštiti kupanje u vrućim ljekovitim vrelima. Nakon toga slijedi obilazak otoka Thirassia, sa slobodnim vremenom za kupanje, ručak ili razgledavanje otoka koji je svoju tradiciju i običaje sačuvao sve do danas. Na putu prema luci plovit ćete pod strmim liticama na kojima se izmjenjuju crveno-crni slojevi lave sa sivo-bijelim slojevima plovućca; na liticama ćete opaziti bijelo-plave kuće ugniježđene na samoj ivici litice, koje stvaraju dojam da će svaki čas strmoglaviti u more. Iz luke ćete se autobusom vratiti u odmaralište. Informativna cijena: 37 €

 

Zalazak sunca i noćno krstarenje

Brod, more, zalazak sunca, ugodna glazba i boje koje se prelijevaju uz promjenjivu svjetlost stvaraju nezaboravnu romantičnu večer. Večernje krstarenje počinje vožnjom autobusom do luke Athinios gdje ćemo se ukrcati na prekrasan drveni brod King Thiras koji će vas odvesti na krstarenje po kalderi. Za vrijeme vožnje uživat ćemo u pogledu na visoke klisure u raznim bojama i sela s bijelim kućicama koje se doimaju kao da su pod snijegom. Provest ćemo se pored glavnog grada Fira s usidrenim velikim kruzerima. Put ćemo nastaviti pored gradića Imerovigli i Firostefani, sve do čarobnog sela Oia na krajnjem sjevernu otoka. Za vrijeme plovidbe večerat ćemo (švedski stol, piće uz doplatu) uz romantičnu glazbu i zalazak sunca. Nakon što sunce zađe, na povratku prema luci uživat ćemo u noćnom pogledu na Firu s tisućama treptavih svjetala. U luci nas čeka autobus koji će nas odvesti natrag u odmaralište.

Informativna cijena: 42 €

 

Istraživanje plaža

Posjetite Bijelu i Crvenu plažu i ronjenjem na dah istražujte podvodni svijet! Nakon vožnje autobusom, u luci Athinios ukrcat ćemo se na brod. Brodom ćemo zaploviti po kalderi prema južnom dijelu otoka, oko rta na kojem je svjetionik, zatim iz kaldere prema vanjskom dijelu otoka gdje će vas oduševiti prekrasne stjenovite formacije i stijene od vulkanskog pepela koje je oblikovao vjetar. Prvo ćemo razgledati Crvenu plažu gdje možete i zaplivati, a zatim slijedi stanka na Bijeloj plaži, također za kupanje, uživanje i fotografiranje. Brod će se na povratku zaustaviti na otočiću Aspronisiju gdje možete istraživati plažu, sunčati se ili istraživati morsko dno koje se spušta u zagonetne dubine kaldere. Po povratku u luku, autobus nas vozi natrag u odmaralište.

Informativna cijena: 21 €

 

 

Cjenik leta

let

Santorini

Share This