+385 (0)1 55 99 666, +385 (0)1 55 99 667 info@meridijanputovanja.hr

 

SHARM EL SHEIKH

Sharm el Sheikh je idealno mjesto za iskusne ronioce, ali i za one kojima su dosta dihalica i peraje, za golfere, za obitelji koje žele odmor na pješčanim plažama i pod toplim suncem, kao i za one koji se jednostavno žele odmarati i uživati u odličnim hotelima, kojih u Sharmu ne manjka.
Neki ga nazivaju „Biserom Sinaja“. Podvodne ljepote Sharm el Sheikha poznate su u cijelom svijetu, a iskusni ronioci opisuju koraljne grebene samo u superlativima. Obala Crvenog mora dijeli s Velikim koraljnim grebenom u Australiji naziv najboljeg ronilačkog područja svijeta.

Naama Bay omiljeno je odmaralište, s prelijepom promenadom, mnogo trgovina, barova, restorana, tradicionalnih kavana iz kojih se glazba nadaleko čuje. Za sve željne zabave i plesa u diskotekama, prava su odredišta Budha Bar, Pasha, Hard Rock Caffe. Još jedna zanimljivost: Naama Bay na hebrejskom znači „ljubazan“.

Old Sharm (Sharm El Maya) je mjesto koje je očuvalo svoju izvornost, što možete osjetiti prilikom posjeta bazaru ili dok se, kupujući suvenire, cjenkate s domaćinima. Možete i samo sjesti u jednu od tipičnih kavana, probati tradicionalnu vodenu lulu (»šišu«) i prepustiti se ležernosti Old Sharma.

Ras Umm Sid (Hadaba) se zbog razvoja turizma u skorije vrijeme pretvorio u veće turističko odmaralište s bogatim izborom zabave u brojnim kavanama, trgovinama, barovima te na predstavama s delfinima.

Nabq Bay je jedan od suvremenih mondenih turističkih centara na području Sharm El Sheikha. Nalazi se sjeverno od Naama Baya i zračne luke, a na kraju hotelskih kompleksa prelazi u istoimeni zaštićeni obalni park prirode. U predjelu Nabq Bay nalaze se prvoklasna hotelska naselja, većinom s ponudom »sve uključeno«, uz lijepo uređene pješčane plaže i s velikom ponudom trgovina, restorana i barova u La Stradi, ulici za kupovinu.

RONJENJE S BOCAMA I NA DAH
Ne propustite zaviriti pod površinu mora. Crveno more poznato je po koraljnim grebenima svih boja, a ronioci koji su već obišli većinu ronilačkih centara u svijetu rekli su nam da je podvodni svijet Crvenog mora jedinstven i jedan od najbogatijih, te da se može mjeriti s australskim koraljnim grebenima, koji se ubrajaju među najljepše na svijetu. Ne morate biti Jacques Cousteau, već samo jednostavno ronjenje s maskom i dihalicom („snorklanje“) razveseliti će vas podvodnim ljepotama. A onima koje ne prolazi želja za adrenalinskim doživljajima preporučujemo pravo ronjenje s bocama, jer ovdje je tako rekući domovina ronjenja. Tko jednom zaroni u dubine Crvenog mora oduševljeno priča o podmorskom raju koraljnih grebena i šarenim jatima rijetkih riba. Pričajte i vi.

Rado ćemo vam pomoći u najmu ronilačke opreme rezervaciji ronilačkih aranžmana. Cijene i ostale informacije dobiti ćete u vašoj putničkoj agencija.

Hotel Iberotel Dahabeya 4*

Hotel Iberotel Dahabeya 4*

Hotel Iberotel Palace

Hotel Iberotel Palace

Stella di Mare Beach Hotel & Spa 5*

Stella di Mare Beach Hotel & Spa 5*

Hotel Noria Resort 4*

Hotel Noria Resort 4*

Hotel Iberotel Club Fanara & Residence 4*

Hotel Iberotel Club Fanara & Residence 4*

Hotel Jaz Belvedere Resort 5*

Hotel Jaz Belvedere Resort 5*

Hotel Jaz Mirabel Club 5*

Hotel Jaz Mirabel Club 5*

Hotel Jaz Mirabel Beach 5*

Hotel Jaz Mirabel Beach 5*

Izleti koji će obogatiti vaš odmor

Posebna ponuda

Za svaki uplaćen izlet DARUJEMO vam izlet »CITY TOUR SHARM EL SHEIKH«.
Ako izaberete izlet »SEA SCOPE« (razgledavanje podvodnog svijeta iz podmornice), djeca do 12. godina imaju izlet BESPLATNO.

Cjenik leta

cjenik leta

Samostan Sv. Katarine i Dahab

Na izletu ćete posjetiti poznati grčki pravoslavni samostan koji se nalazi u slikovitom pustinjskom okruženju Wadi Deir, ispod planine Sinaj/Geb el Musa – Mojsijeve planine. Nakon posjete slijedi ručak i vožnja do Dahaba, a zatim slobodno vrijeme za kupovinu i povratak u hotele.

Informativna cijena: 55 $ Napomena: izlet se organizira u pratnji slovenskog vodiča, ako bude minimalno prijavljeni broj putnika.

Ras Mohamed

Izlet (u pratnji profesionalnih ronilaca) namijenjen je ronjenju na dah i kupanju, gdje se možete prepustit uživanju u prirodnim ljepotama podvodnog svijeta u nacionalnom parku. U cijenu su uključeni ručak i bezalkoholno piće.
Informativna cijena: 53 $

 

Doživljaj pustinje sa Quad-om

Izlet započinje između 14. i 15. sati. Svaki gost u pustinjskom centru dobije svoj QUAD motor. Predviđena je stanka od 30 minuta za jahanje deva, zatim 10 minuta vožnje s QUAD-om do beduinskog šotora, gdje vam poslužuju čaj i vodenu lulu-šišu. Slijedi zalazak sunca uz afrički spektakel sa večerom. Povratak sa QUAD motorom prema ljetovalištu, izlet se završava oko 22.00 sata.
Informativna cijena: 70 $

 

Kairo
Do Kaira vožnja autobusom traje više sati, ali nagrada je na kraju veličanstvena i nezaboravna. U Gizi ćete posjetiti piramide i čuvenu sfingu. Slijedi posjet Nacionalnom muzeju u Kairu gdje se čuva više od 3000 godina staro Tutankamonovo blago. Nakon toga je razgled Aladinove tvrđave (Citadele) i posjet trgovini papirusa. Informativna cijena: 98 $ Napomena: izlet se organizira u pratnji slovenskog vodiča ako ima dovoljno prijavljenih.
Mojsijeva gora

Da biste doživjeli izlazak sunca na Mojsijevoj gori morate krenuti na put u kasnim večernjim satima. Nakon dolaska u podnožje planine Sinaj krećete na otprilike trosatni uspon prema vrhu 2260 m visoke pustinjske planine, a poslije toga slijedi spuštanje do samostana sv. Katarine, otkuda se nakon kraćeg razgleda vraćate u Sharm el Sheikh. Za izlet preporučujemo prikladnu udobnu obuću i toplu odjeću.
Informativna cijena: 55 $
Napomena: izlet se organizira u pratnji slovenskog vodiča ako ima dovoljno prijavljenih.

Zvjezdano nebo i beduinska večer

Izlet koji će vam uz sjaj zvjezdanog neba ponuditi nezaboravne trenutke u društvu Beduina, jednog od najstarijeg stanovništva Egipta. Oni će vas ugostit na tradicionalni način: večera, glazba, ples uz vatru te pogled kroz teleskop u nebo puno zvijezda s komentarima. U cijenu izleta uračunata je mogućnost jahanja na devama.
Informativna cijena: 55 $
Napomena: izlet se organizira u pratnji slovenskog vodiča ako ima dovoljno prijavljenih.

Safari džipom
Ovaj izlet džipom namijenjen je svim gostima koji žele vožnju džipom- dijelom po pustinjskim cestama, a dijelom po asfaltiranoj cesti. Izlet uključuje lakši trekking, to jest hodanje kroz Bijeli kanjon te zaustavljanje u pustinjskoj oazi, gdje ćete jahati na devama (20 min) i biti posluženi jednostavnim ručkom kod Beduina, a zatim slijedi ronjenje na dah u Plavoj rupi. Informativna cijena: 75 $
Sea scope

Već samo ime ovoga izleta govori vam da ćete veći dio vremena provesti na podmornici. Izlet počinje u podne (ovisno od hotela u kome ste smješteni) i traje otprilike sat i pol. Sastoji se od dva dijela: u prvom dijelu sa palube podmornice uživate u pogledu na ljetovalište i obale zaljeva Sharm el Maya (preporučujemo šešir ili kapu), a drugi je namijenjen razgledanju podvodnog svijeta.
Informativna cijena: 50$

Mogućnost dodatnih izleta
• posjet dolina Kraljeva, hrama Hačepsut i hramova u Karnaku, plivanje sa delfinima (uz prethodnu rezervaciju).

Egipat, Sharm el Sheikh

Share This