+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

SKIATHOS

Zeleni dragulj, koji se proslavio mjuziklom Mamma Mia. Otok Skiathos ili “Skia” sjena, ima ime s namjerom, jer je jedan od najzelenijih grčkih otoka, sa mnoštvom maslinika i borova. Ponosi se svojim prekrasnim pješčanim plažama. S otoka vam se pruža nezaboravni pogled na prelijepe susjedne otoke. Jedan od njih je također i otok Skopelos, na koji se možete uputiti na jednodnevni izet i doživjeti glazbeni skok u film Mamma Mia!
POZIVAMO VAS NA SKIATOS

- jer je otok sa više od 60 plaža
- jer nudi obilje zelenila i prirodnog hlada
- jer ima zabavan nočni život
- jer se na trenutak možete prepustiti čarima iz filma Mamma Mia
- jer je u blizini kontineta i možete se jedan dan uputiti na do Atene i Mateora

 

STUDIO LAKE HOUSE

STUDIO LAKE HOUSE

HOTEL AFRODITE

HOTEL AFRODITE

HOTEL SKIATHOS PALACE

HOTEL SKIATHOS PALACE

HOTEL PLAZA

HOTEL PLAZA

HOTEL THYMI‘S HOME

HOTEL THYMI‘S HOME

Izleti za dodatnu zabavu tijekom vašega odmora

Sunce i more

Pozivamo vas da se nam pridružite na vožnju brodićem, s kojeg ćemo se diviti bujnoj zelenoj vegetaciji prirode otoka Skiathos. U kasnijim jutarnjim satima pristati ćemo u luku mjesta Skiathos i nastaviti svoj put prema sjeveru otoka. Vozit ćemo se mimo modrih špilja i prvi puta pristati na poznatoj plaži Lalaria, koja se ponosi svojim bijelim šljunkom.
Vidjet ćemo staro seoce Kastro, koje je nekada bilo glavno mjesto otoka Skiathos. Prošetat ćemo se do starih ruševina sela koje je bilo naseljeno do 1829. godine. Potom ćemo se uputiti do sela Katigiorgis i plaže Asselinos, vrijeme za kupanje i ručak. Na povratku uputit ćemo se mimo ostalih poznatih plaža, Mandraki, Agia Eleni, Banana i Koukounaries. Povratak u ranijim poslijepodnevnim satima.
Informativna cijena: 27€

 

 

Malo drugačiji Skiathos

Izlet je namijenjen svima koje zanima povijest, folklor i kultura otoka. Izlet će početi u kasnijim poslijepodnevnim satima, posjetom i razgledom stare crkve Archangels. Nakon toga posjet crkvi Sv. Marije, od tamo kratka šetnja do samostana Evangelija, koji ima 200 godina staru povijest, proizvodnju prve grčke zastave i jedan je rijetkih aktivnih u Grčkoj. Nakon razgleda manjeg muzeja i prostora samostana, kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, povratak u hotel.
Informativna cijena: 32€

Alonissos i Skopelos

Pozivamo vas na cjelodnevni izlet koji je odlična prilika za posjet prelijepim susjednim otocima, Alonissos i Skopelos. Izlet će početi u jutarnjim satima. Brodom “Agios Nikolaos” uputit ćemo se iz luke u mjestu Skiathos na otok Skopelos. Razgledat ćemo glavno mjesto Skopelos, prošetati slikovitim uličicama i upoznati povijest i tradiciju otoka. Približno 2 sata ćemo imati na raspolaganju, da si razgledamo sve ljepote otoka, nakon čega ćemo se uputiti na otok Alonissos-do luke na otoku koja se zove Patitiri. Razgledat ćemo staro mjestašce Alonissos, koje se nalazi na vrhu otoka i nudi najljepši pogled na Egejsko more. Nakon razgleda mjesta, slobodno vrijeme za odličan grčki ručak. Na povratku, uz otok Skopelos, možda ćemo vidjeti delfine u moru. Dolazak na Skiathos u kasnim poslijepodnevnim satima.
Informativna cijena: 32€

 

 

Otok Skopelos i Mama Mia

Izlet preporučujemo svima koji žele opušteni dan za pravi odmor. Dan ćemo započeti dolaskom u luku Skiathos, gdje ćemo se ukrcati na brod “Kalypso” u jutarnjim satima. Put će nas odvesti do otoka Skopelos, gdje ćemo ploviti do prelijepe pješčane plaže Kastani, gdje je snimljen film Mamma Mia. Vrijeme za kupanje i sunčanje. Nakon toga, nastavit ćemo put do plaže Panormos, gdje će nam u taverni Nikos poslužiti odlični grčki ručak (uz doplatu). Naša zadnja stanica na izletu biti će plaža Milia. Tijekom dana ćemo imati dovoljno vremena za ronjenje, kupanje i uživanje na suncu. Maske i peraje su na raspolaganju na brodu za najam (besplatno). Povratak na otok Skiathos je predviđen u kasnim poslijepodnevnim satima.
Informativna cijena: 33€

 

Cjenik leta

skiathos samo let

Ljetovališta:

Skiathos (glavno mjesto) također znano kao Chora, je kombinacija grčke tradicije i modernog noćnog života. Mjesto je poznato po svojim bijelim kućama sa crvenim krovovima. Stari i novi dio luke odvaja manji poluotok, nekada otok – imena Boutzi. Na njemu se u glavnoj sezoni odvijaju razni koncerti i priredbe, radi kojih grci rado posjećuju otok i mjesto Skiathos. Promenada na novom dijelu luke je veoma omiljena, radi brojnih taverni, restorana i barova. U mjestu se rodio grčki pisac Alexandros Papadiamantis, a danas je u njegovoj rodnoj kući uređen muzej.
Mjesta Kanapitsa, Troulos, Koukounaries i Agia Eleni su tipična ljetovališta, sa tavernama i manjim suvenirnicama. Svi su poznati po prekrasnim pješčanim plažama sa mogućnostima sportova na vodi. Dobra je autobusna veza do glavnog mjesta. Na otoku Skiathos je najveća razdaljina između istočnog I zapadnog dijela samo 16 km, zato udaljenost između ljetovališta nisu velike.

Skiathos

Share This