+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

TUNIS

Republika Tunis je arapska država, smještena u sjevernoj Africi i okružena Sredozemnim morem. Na zapadu graniči s Alžirom, a na istoku s Libijom. Četrdeset posto zemlje obuhvaća pustinja Sahara. Glavni grad je Tunis, a njegovo ime navodno dolazi iz berberskog jezika. Tunis ima preko deset milijuna stanovnika. Službeni jezik je arapski, a uz to Tunižani vrlo dobro govore francuski. Djelatnici u turizmu govore i njemački, talijanski i engleski. Od 1956. godine Tunis je neovisna država, uređena kao predsjednička republika s jednodomnim parlamentom. Prilikom postizanja nezavisnosti države, predsjednikom je postao Habib Bourguiba te je na tom položaju ostao sve do 1987. godine kada ga je zamijenio predsjednik Zine El Abidine Ben Ali. Sredinom prosinca 2010. godine, protiv predsjednika Ben Alija i njegove vlade započeli su prosvjedi potaknuti siromaštvom, nezaposlenošću, korupcijom i političkom represijom. Vođe prosvjeda bili su redom mladi i nezadovoljni intelektualci koji su se željeli izboriti za svoje pravo glasa. Prosvjedi (zvani i Arapsko proljeće) doveli su do revolucije u Tunisu. Predsjednik Ben Ali odstupio je s položaja 14.01.2011. i taj dan predstavlja veliku prekretnicu za Tunis. Prvi demokratski izbori održani su 23. listopada 2011. godine.

GLAVNI GRAD: Tunis
POVRŠINA: 164.150 km
VALUTA: tuniški dinar (TND), (1 € = 2.93 TND, siječanj 2018.)
SLUŽBENI JEZIK: arapski (govori se i francuski jezik, a u turističkim mjestima i
engleski i njemački)
VJERA: islam (98% zastupljena)
VREMENSKA ZONA: -1h u odnosu na Hrvatsku
POZIVNI BROJ: 00216
ELEKTRIČNI NAPON: 220 V
ULAZAK U ZEMLJU: s važećom putovnicom (minimalno 4 mjeseca od dana
povratka)

HOTEL EL MOURADI CLUB SELIMA

HOTEL EL MOURADI CLUB SELIMA

HOTEL EL MOURADI EL MENZAH

HOTEL EL MOURADI EL MENZAH

HOTEL EL MOURADI HAMMAMET

HOTEL EL MOURADI HAMMAMET

HOTEL EL MOURADI DJERBA MENZEL

HOTEL EL MOURADI DJERBA MENZEL

HOTEL EL MOURADI SKANES

HOTEL EL MOURADI SKANES

HOTEL EL MOURADI BEACH

HOTEL EL MOURADI BEACH

HOTEL EL MOURADI PALACE

HOTEL EL MOURADI PALACE

HOTEL EL MOURADI PORT EL KANTAOUI

HOTEL EL MOURADI PORT EL KANTAOUI

Izleti za dodatnu zabavu tijekom vašega odmora

TUNIS - KARTAGA - SIDI BOU SAID

Nakon doručka polazak prema glavnome gradu Tunisu. Zaustavljanje u idiličnom bijelo-plavom gradiću umjetnika Sidi Bou Saidu, odakle se pruža veličanstveni pogled na zaljev Kartage. Slijedi razgled drevne Kartage, nekad poprište punskih ratova, koja je danas pod UNESCO-vom zaštitom. Kartaga je bila važna fenička kolonija od 814 pr.Kr. Prema legendi, kraljica Elisa (Didona u Rimljana) bila je fenička princeza koja je osnovala Kartagu. Prema priči osnovana je na brdu Byrsa gdje danas postoje ostaci rimskog foruma i Muzej Kartage. Pauza za ručak. Polazak prema centru Tunisa. Šetnja po glavnoj aveniji Habib Bourgibe – prvog predsjednika, do najveće medine u državi – samostalni razgled medine. Povratak u hotel, večera i
Informativna cijena: 340 kn

FRIGUIA PARK I ZULU NIGHT

Posjetite jedan od najljepših safari parkova u Sjevernoj Africi . Upoznajte tipične afričke egzotične životinje kao što su slonovi, žirafe, deve, majmuni, nojevi i ne propustite poseban program s morskim lavovima. U večernjim satima slijedi folklorna večera u šatoru. Tamo vas čeka zabava uz arapske ritmove i ritmove Afrike. Uživat ćete uz afričke Zulu plesove i orijentalne plesove s trbušnom plesačicom, a možete kušati izvrsna tradicionalna jela.
Informativna cijena: 300 kn

Tunis

Share This