+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

 

TURSKA

Velika država, velikih suprotnosti, isprepletena mirisima začina i kože, svjetlucava od svile, zlata i srebra, oduševljava skladom suvremenog života i bogatog, tisućama godina dugog kulturnog naslijeđa.

Turska je velika zemlja, koja leži na spoju Europe i Azije, kao most između kontinenata. Očarat će vas bogatom poviješću, arheološkim znamenitostima i raznolikim kulturnim naslijeđem. Dugački planinski lanac Taurus okružuje najljepšu obalu Turske, poznatu kao turska rivijera Akdeniz, čiji je biser Antalijski zaljev, prvoklasno odredište za odmor sa svojim popularnim ljetovalištima i dugim, žarkim ljetima. Idilična sela, nebrojeni spomenici proteklih civilizacija, romantične uvale i duge pješčane i šljunčane plaže s kristalno čistim morem očarat će i vas. Kvalitetni turistički objekti, gastronomski užici, povoljna kupovina proizvoda od zlata, kože i tekstila te gostoljubivost i ljubaznost domaćina objašnjenje su zašto je Turska jedna od najomiljenijih destinacija za odmor….

Pozivamo vas u Tursku
jer ćete posvuda sretati gostoljubive i ljubazne domaćine, osjećajući se kao da odmor provodite kod prijatelja
radi ukusnih tradicionalnih turskih specijaliteta,
da se okušate u cjenkanju na turskim bazarima,
da se prepustite uživanju u hamamu – čudesnoj turskoj kupelji,
jer je idealno odredište za ljubitelje kulturnih znamenitosti i prirodnih ljepota,
jer smo pripremili bogati izbor kvalitetnih hotela, a hotelska je animacija jedna od najboljih i najživahnijih na Mediteranu

Hotel Alaiye Kleopatra 4*

Hotel Alaiye Kleopatra 4*

Hotel Eftalia Splash Resort 5*

Hotel Eftalia Splash Resort 5*

Hotel Eftalia Resort 4*

Hotel Eftalia Resort 4*

Hotel Sentido Paloma Perissia 5*

Hotel Sentido Paloma Perissia 5*

Hotel Paloma Oceana Resort 5*

Hotel Paloma Oceana Resort 5*

Hotel Paloma Grida Village 5*

Hotel Paloma Grida Village 5*

Hotel Sherwood Breezes 5*

Hotel Sherwood Breezes 5*

HOTELSKO NASELJE EFTALIA VILLAGE

HOTELSKO NASELJE EFTALIA VILLAGE

HOTEL CRYSTAL AURA BEACH RESORT & SPA

HOTEL CRYSTAL AURA BEACH RESORT & SPA

HOTEL SAILOR’S BEACH CLUB

HOTEL SAILOR’S BEACH CLUB

HOTEL SUN BEACH PARK

HOTEL SUN BEACH PARK

HOTEL ROYAL GARDEN SELECT & SUITE

HOTEL ROYAL GARDEN SELECT & SUITE

HOTEL RIVIERA HOTEL & SPA

HOTEL RIVIERA HOTEL & SPA

HOTEL ALAIYE RESORT

HOTEL ALAIYE RESORT

HOTEL EFTALIA OCEAN

HOTEL EFTALIA OCEAN

HOTEL SEA WORLD & SPA

HOTEL SEA WORLD & SPA

HOTEL LONICERA WORLD

HOTEL LONICERA WORLD

HOTEL MAGIC LIFE CLUB MASMAVI

HOTEL MAGIC LIFE CLUB MASMAVI

HOTEL ROMAN ANTIQUE PALACE

HOTEL ROMAN ANTIQUE PALACE

HOTEL AZAK

HOTEL AZAK

HOTEL MAYA WORLD BEACH

HOTEL MAYA WORLD BEACH

HOTEL CLUB AQUA PLAZA

HOTEL CLUB AQUA PLAZA

HOTEL LA BLANCHE ISLAND

HOTEL LA BLANCHE ISLAND

HOTEL THE MAGNIFIC

HOTEL THE MAGNIFIC

HOTEL DUJA HOTEL BODRUM

HOTEL DUJA HOTEL BODRUM

HOTEL MANDARIN RESORT

HOTEL MANDARIN RESORT

HOTEL BODRUM HOLIDAY RESORT & SPA

HOTEL BODRUM HOLIDAY RESORT & SPA

Izleti za dodatnu zabavu tijekom vašega odmora

Perge, Aspendos, Kursunlu

Jedan od najpopularnijih izleta koji će očarati sve ljubitelje povijesti, jer ćemo razgledati izvrsno očuvane antičke gradove Pamfilije. Naše prvo zaustavljanje biti će u Pergae, gdje se i danas možete diviti ostacima gradskih zidina, rimskim i helenističkim vratima, stadionu i rimskim termama. Put ćemo nastaviti do Aspendosa, gdje se nalazi najbolje sačuvan rimski amfiteatar na svijetu. Nakon ručka slijedi još posjet nacionalnom parku Kursunlu u blizini Antalye te slapovima rijeke Düden.
Informativna cijena: 52 €

Manavgat, Side

Grad Manavgat leži između Antalye i Alanye i diči se najvećim bazarom na antalijskoj rivijeri. Izlet počinjemo plovidbom po rijeci Manavgat do ušća rijeke u more, gdje ćemo zastati kako bismo se okupali u slatkoj ili slanoj vodi – u rijeci ili moru. Nakon kupanja slijedi ručak na brodu, zatim posjet velikoj trgovini tekstila.
Posjetit ćemo i manavgatsku džamiju s četiri minareta.
Ugodan dan u prirodi završit ćemo još jednom znamenitošću Manavgata: riječnim slapovima na kojima su se snimali mnogi filmovi. Nakon toga nastavljamo prema starom gradu Side. Pogledati ćemo ostatke antičkog grada i prošetati starom gradskom jezgrom. Slobodno vrijeme te povratak u hotel u poslijepodnevnim satima.
Informativna cijena: 44 €

Zeleni kanjon

Otvorenim autobusom vozimo se prema gorju Taurus. Posjetit ćemo tipično selo, gdje ćemo pogledati tipičnu kuću konak i džamiju. Vidjet ćemo i ostatke najduljeg rimskog akvadukta u Maloj Aziji. Prošetati ćemo ostacima antičkog grada Lyrbe. Zatim se vozimo prema nacionalnom parku Oymapinar, gdje ćemo brodicom ploviti po prekrasnom Zelenom jezeru. Stanka za kupanje u jezeru. Ručati ćemo u lijepom restoranu uz jezero. Slijedi vožnja brodom po Zelenom kanjonu.
Informativna cijena: 69 €

Pamukkale

Polazak iz hotela rano ujutro i vožnja preko planinskog lanca Taurusa prema »pamučnoj tvrđavi« Pamukkale, jednoj od najvećih turskih i svjetskih znamenitosti koja je pod zaštitom UNESCO-a. Na putu u Pamukkale zaustavit ćemo se u gradu Denizli, koji je poznat po najkvalitetnijem pamuku u Turskoj. U Pamukkale slijedi najprije ručak, a potom posjet antičkom gradu Hierapolisu s rimskim teatrom i agorom tevelikim grobljem (nekropolom), koje sadrži od više od dvije tisuće grobnica i sarkofaga. Mogućnost kupanja u Kleopatrinom bazenu, za koji vjeruju da je izvor zdravlja i mladosti (doplata 11 eura!). Zatim slijedi slobodno vrijeme za razgledanje znamenitih bijelih vapnenačkih terasa sa stalaktitima, koritima i puteljcima koji svjetlucaju bijelo-plavim tonovima. Savršena pozadina za bajkovite fotografije! Nešto slobodnog vremena za brčkanje u bazenčićima na vapnenastim terasama. Na putu natrag organizirana je i večera; povratak u hotel u kasnim večernjim satima.
Informativna cijena: 74 €

 

 

Posjet Alanyi

Izlet počinjemo posjetom terasastim brežuljcima oko grada Alanye, gdje ćemo pogledati i plantaže banana. Posjetit ćemo veliku trgovinu kože, a zatim se odvesti prema planinskom lancu Taurus. Zaustavljamo se na rijeci Dimcay, gdje imamo ručak, a u rijeci se možete i okupati. Nakon ručka vozimo se u centar Alanije i razgledamo impresivne otomanske tvrđave i zidina iz 13. stoljeća, s prekrasnom panoramom za nezaboravne fotografije. Unutar citadele sačuvane su slikovite kuće, džamije i bizantska crkva ukrašena freskama. Ispod zidina na istočnoj strani nalazi se znamenita osmerokutna crvena kula Kizil Kule, visoka 45 metara. Slijedi šetnja prekrasnom promenadom uz more do slikovite marine, gdje ćete se odmoriti u jednoj od brojnih taverni. Očekuje vas još i posjet džamiji u središtu Alanye. Neizostavna je i kupovina suvenira na bazaru, u šarenim trgovinama u kojima spretni trgovci mame prolaznike proizvodima od keramike, tekstila, kože te zlatnim i srebrnim nakitom.
Informativna cijena: 39 €

Safari džipovima

U jutarnjim satima džipovima krećemo prema planinskom lancu Taurus. Očarati će vas nedirnuta priroda s brojnim potocima i rijekama. Na rijeci ćemo se zaustaviti dva puta, uz mogućnost kupanja. Posjetit ćemo dva tipična sela gdje stanovnici još uvijek žive tradicionalnim životom. U jednom od njih razgledat ćemo i džamiju. Ručak je uključen u cijenu izleta. Izlet je namijenjen svima koji vole i malo uzbuđenja.
Informativna cijena: 45 €.

LJETOVALIŠTA

Lara je novonastalo ljetovalište neposredno uz dugu, pješčano-šljunčanu plažu. Ponosi se luksuznim objektima koji su većim dijelom građeni u tematskom stilu te izvrsnom ponudom all inclusive. Ovdje će svoje snove o odmoru ostvariti obitelji i pojedinci.
Nalazi se 15 km južno od Antalije, koja je pravi raj za kupovinu i gdje, unatoč brzom razvoju u zadnjih nekoliko godina, još uvijek možete naći ostatke tradicionalnog života i gostoljubive domaćine. Vrijeme vožnje od zračne luke: približno 20 minuta.

Belek je novije turističko središte uz lijepo uređene i prostrane pješčane plaže s prvoklasnim hotelskim naseljima, koja okružuju borovi i stabla eukaliptusa. Hotelska su naselja izgrađena u skladu s najnovijim spoznajama o potrebama i navikama gostiju te u skladu s prirodom. Hoteli nude raznovrsne rekreacijske aktivnosti i zabavu. U Beleku su se posebno pobrinuli za ljubitelje golfa-u neposrednoj blizini su prvoklasna golf igrališta.  Bogazkent, malo turističko mjesto povezano s obližnjim središtem Beleka, odlikuje se uređenom i prostranom pješčanom-šljunčanim plaža, na kojoj se nalazi gnijezdo kornjača Careta Careta. Povezani su dolmošima i taksijima (5 km udaljenosti). Vrijeme vožnje od zračne luke: otprilike 40 minuta.

Side Na poluotoku Side leži nekadašnje ribarsko selo koje se razvilo u omiljeno turističko mjesto s daškom kozmopolitizma. Slikovita stara gradska jezgra s antičkim i bizantskim ostacima i Apolonovim hramom oduševit će sve ljubitelje kulture, a ništa manje nije zanimljiva ni šetnja po glavnoj ulici i promenadi s brojnim trgovinicama, gdje će vam spretni turski trgovci ponuditi proizvode od kože, zlata, tekstila… Opustiti se možete u malim restoranima i barovima uz more ili na dugim pješčanim plažama koje pozivaju na šetnje u zalasku sunca. Domaćini su se pobrinuli i za večernju zabavu u brojnim barovima, tavernama i diskotekama. Side je izvrsno polazište za izlete u bližu okolicu i razgledanje znamenitosti kao što su Aspendos, Perge i Manavgat.
Vrijeme vožnje: otprilike 1 sat

Alanya je najstariji turistički grad turske rivijere, koji se nalazi na jugoistočnoj obali Antalijskog zaljeva. Poznat je po plantažama banana, tvrđavi s crvenom kulom Kizil Kule, zidinama te po Kleopatrinoj plaži. Živahno gradsko središte s brojnim trgovinama, barovima i restoranima poziva na zabavu. Zbog burnog noćnog života i brojnih diskoteka ovo je mjesto omiljeno odredište mladih. Vrijeme vožnje od zračne luke: otprilike 2 sata.

Turska

Share This