+385 (0)1 5814 460, +385 (0)1 5814 461 info@meridijanputovanja.hr

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

 8 dana  /  6 noćenja  —  Let na relaciji Zagreb - Dominikanska Republika, s mogućnošću polaska iz Ljubljane ili Beča

Svakodnevni individualni polasci!

features

 

Biserno bijele pješčane plaže, kokosove palme, planinski lanci puni rijeka i slapova, slana jezera, egzotični biljni i životinjski svijet te veseli domaćini zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. U Dominikanskoj Republici se nalazi čak 10 potpuno različitih nacionalnih parkova od kojih će vas svaki posebno očarati. Ovdje se možete zabaviti, ali i odmoriti, ovisno o onome što vam više odgovara. Smještena u Karipskom moru, Dominikanska Republika zauzima dvije trećine istočnog dijela otoka Hispaniola i jedinu kopnenu granicu ima sa Haitijem. A Hispaniola je drugi po veličini otok Velikih Antila, i bio je prva španjolska kolonija u Srednjoj i Južnoj Americi te prvi otkriveni otok na Kolumbovom putovanju.

NUDIMO VAM: Boravak u izabranom hotelu u Punta Cani, uslugu all inclusive u hotelu, svakodnevni polasci - let iz Zagreba, Ljubljane ili Beča.

Izleti

JEEP SAFARI

Cjelodnevni izlet počinje rano ujutro, kad karavana džipova kreće na sjeveroistok, do Playa de la Vacama. Za vrijeme putovanja često se zaustavlja kako bi uživali u prekrasnim krajolicima te plantažama kave i kakaoa u podnožju planina. Na izletu ćete moći vidjeti i borbu pijetlova, sport koji je vrlo popularan u Latinskoj Americi. Zatim safari kreće prema Playa de la Vacama gdje će biti serviran ukusan ručak. Nakon opuštajućeg popodneva na predivnoj Playa de la Vacama, predvečer slijedi povratak u hotel.

OTOK SAONA

Najljepše plaže u najljepšem okruženju! Polazak iz hotela do luke Bayahibe odakle ćete isploviti prema otoku Saoni i plaži La Palmilla. Cijela ruta do otoka pruža spektakularne panoramske poglede. Zaustavljanje u blizini koraljnih formacija uz idiličnu obalu Istočnog nacionalnog parka. Usputno zaustavljanje u „prirodnom bazenu“ usred Karipskog mora, staništu morske zvijezde. Pauza za kupanje uz osvježenje – rum! Nastavak plovidbe prema Saoni. Po dolasku čeka vas ručak pripremljen na grilu uz osvježavajuća pića i tropsko voće. Slobodno vrijeme za uživanje u uistinu prekrasnoj plaži i prirodi. Povratak katamaranom prema Bayahibeu. Po dolasku natavk puta autobusom do hotela.

LA ROMANA I ALTOS DE CHAVON

Cjelodnevni izlet koji započinje posjetom La Oltra Bandi, tipičnom dominikanskom selu, nastavlja se odlaskom u Higuey de la Romana, gradić u kojem je smještena jedna od najvećih svjetskih rafinerija šećerne trske. Na kraju slijedi posjet Altos de Chavon, selu sagrađenom u sedamdesetima u stilu španjolskog sela iz 16. st.

SANTO DOMINGO

Tijekom izleta uživat ćete u krajoliku dok budete prolazili kroz gradove i sela u unutrašnjosti na putu prema Santo Domingu. Po dolasku u glavni grad, posjetit ćete Kolumbov svjetionik sagrađen 1992. godine. Zaustavljanje u Nacionalnoj palači uz panoramski razgled novijih dijelova grada. Potom odlazak na ručak u jedan od lokalnih restorana (piće uključeno). Nakon ručka posjet kolonijalnom dijelu prvog grada u Americi osnovanog 1498. godine. U ovom području otkrijte njegova najznačajnija povijesna obilježja: Alcazar – rezidencija Diega Kolumba, sina mnogo poznatijeg oca Kristofora, tu ćete vidjeti na koji se način živjelo u kolonijalno doba; Nacionalni Panteon i najstariju katedralu na kontinentu (prilikom posjeta preporučuje se ženama i muškarcima da imaju pokrivena ramena). Naposljetku, posjet tržnici Modelo gdje ćete imati priliku kupiti i razgledati lokalne rukotvorine i suvenire; posjet pješačkoj zoni El Conde gdje možete obaviti kupnju. Po završetku razgleda povratak prema hotelu.

MANATI PARK I PLIVANJE S DUPINIMA

Manati Park je ekološki par udaljen otprilike 15-ak minuta vožnje od hotela u Punta Cani i idealno je mjesto za provesti dan u dodiru s karipskom florom i faunom. Npr. moći ćete ući u zvjerinjak iguana, slikati se s papagajima, zmijama i morskim lavovima i sl. Postoji i dodatna mogućnost, a to je nezaboravno plivanje s dupinima. Saznajte više o Dominikanskoj Republici uz posjet selu Taino gdje ćete moći vidjeti sva oruđa i alate kojima se služilo domorodačko stanovništvo u svrhu lova, ribolova i pripremanja hrane.

Cjenik putovanja

dominikanska-rep-cijene

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Punta Cana – Zagreb na zrakoplovnim kompanijama Condor (DE) ili Air France (AF)
 • smještaj u odabranim hotelima u Punta Cani osnovi 6 noćenja s all inclusive uslugom
 • putno zdravstveno osiguranje
 • uslugu lokalnog agenta
 • troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • pristojbe zračnih luka koje se obvezatno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana cca 3.600 kn – iznos je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata
 • turistička karta pri ulasku u Dominikansku Republiku (10 USD)
 • fakultativne izlete (plaćaju se na licu mjesta)
 • osobne troškove tijekom putovanja
 • napojnice lokalnim davateljima usluge
 • osiguranje od otkaza putovanja

 

Obavezne doplate: pristojbe zračnih luka otprilike 3.600 kn - plaćanje prilikom rezervacije aranžmana, turistička karta pri ulasku u Dominikansku Republiku - iznosi 10 USD i plaća se po dolasku u zračnu luku.

Informativne cijene fakultativnih izleta (plaćaju se na licu mjesta):

 • Jeep safari: oko 100 USD
 • Otok Saona: oko 100 USD
 • Posjet La Romani i Altos de Chavon: oko 95 USD po osobi
 • Santo Domingo: 100 USD po osobi
 • Manati Park: 30 USD
 • Plivanje s dupinima: 95 USD

DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Glavni grad: Santo Domingo
Klima: tropska, prosječna temperatura zraka za prosinac i siječanj je između 24°C i 26°C. Prosječna temperatura mora oko 25° C (istaknute dnevne vrijednosti se temelje na višegodišnjem prosjeku te mogu varirati).
Vremenska razlika: -6 sati (Zagreb 15:00h / Punta Cana 09:00h)
Jezik: službeni jezik je španjolski, ali se u hotelima može sporazumjeti na engleskom ili njemačkom.
Novac: Dominikanski peso, 1 USD = oko 28,00 DOP
Voda: koristite isključivo vodu u bocama!
Struja: 110 V / 06 Hz
Mobiteli: T-Mobile, VIP net i TELE2 imaju ugovor s lokalnim GSM operaterima. Za detalje molimo kontaktirajte vašeg mobilnog operatera.
Odjeća: ugodna, lagana, pamučna i praktična. Svakako ponijeti sunčane naočale, kupaće kostime i zaštitu od sunca.
Shopping: keramika, ručni radovi
Viza: nije potrebna za državljane RH. Na ulazu u zemlju se kupuje turistička karta. Cijena 10 USD.
Cijepljenje: nije potrebno

Dominikana

Napomene

Cijene iz cjenika kalkulirane su za smještaj u dvokrevetnim standard sobama. Informacije o cijeni, kao i raspoloživost smještaja, mogu se dobiti na prodajnom mjestu u roku od 48 sati od postavljenog upita. Kalkulacije za paket napravljene su uz pretpostavku da je cijena leta na najnižoj ekonomskoj klasi.

Cijene nisu važeće u periodu božićnih i novogodišnjih praznika.

Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija pridržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika.

Agencija zadržava pravo na izmjenu letova i programa.

 

Oznaka putovanja: MP011

dominikanska republika
dominikanska republika
dominikanska repblika